Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Strava nedir ve nasıl kullanılır?

Scudo
@Zekeriya Çab

bugun telefonu gidona taktım bir sürü pr geldi

tabi garmin almayı düşünüyorum

uğraşılmıyor telefonla

ZE2Qbz.jpg

@Cem Ç garmine gemicilikten gıcığım. Gemiciliktede çok pahalı ürünleri. Bir telefon parası verip telefonun 1 app işini yapması biraz pahalı kılıyor belki 1-2 artısı olsa belki.
Bence şansını çok zorlayan bir marka. Kendine özel yan ürünleri kablosu falan hani Printer alırsın 100 TL'ye kartuşu 200 tl dir ya garminde hem printer 200 hem kartuş.

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
Bugün kullandım. Çok hassas mı bilmiyorum ama genel olarak oldukça doğru bir rota ve mesafe ölçümü var. Cebimde gitti telefon öyle

Bende 1 kere olsun sapma vb. bir olay yaşamadım. Telefon olmasının tek olumsuz yani gidon üstündeyken çok sarsılması. (Video çekerseniz daha iyi anlasılır). Bu, telefona uzun vadede zarar verir mi bilinmez :/

Bu strava kardeş maksimum hızı neden yanlış gösteriyor? Bugünkü maksimum hızım 69 görünüyor ancak ben en fazla 61 yaptım kilometre saatime göre :D
Bir de watt olayını neye göre belirliyor bilen var mı?
Bir de benim gittiğim yolu benim onda birim hızımda gitmiş bir arkadaş, nasıl gitmiş bunun bir hilesi mi var anlamadım :D Gitmiş olması imkansız olan bir arkadaş bu arada :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Watt olayı bisikletçinin toplam ağırlığı çıkılan irtifa ve hıza göre ortalama değer sunuyor. Orada çok büyük farklar olacağını sanmıyorum. Yani power metresi olan biri denesin söylesin bence.
Tüm girdiler otlama oluğu için zaten bir tek hıza göre
Sapma olur oda 3-5 Watt farkeder.
Tabii Watt metre o an alınan rüzgara göre daha kesin ölçer.

Maksimum hızın hatalı (aşırı yüksek) gözükmesinin sebebi;
tünel vb. gps datası kesilen yerlerde bisiklette speed sensor bulunmadığı için oluşan hatalardır.

Garmin fr920xt, fenix, fenix2, edge810
Suunto ambit3, spartan ultra,
Apple Watch series1, series 2 (dahili gps) ile karşılaştırma imkanım oldu son 4-5 senede,

Öncelikle üst model telefonların gps datalarının artık çok kaliteli olduğu bir gerçek,
Android cihazların yazılım mimarisi gereği aynı anda arka plandaki işlemler sebebiyle bir tık daha eksik veri sağladığı yurtdışındaki forumlarda da konuşuluyor.
Eski cihazların verileri ise ciddi düşük kalitede, bununla alakalı bir karşılaştırma ekliyorum;
IMG_2769.JPG

Suunto Ambit3 Garmin Fenix3 baya kaliteli ve neredeyse eş veri sunuyorlar,
işin ilginci Apple cihazlarını profesyonel ölçüm için önermese de Watch series2 Strava uygulamasını bu sene içerisinde direkt saat üzerinden kullanmaya sundu ve bu iki profesyonel cihazın daha üstünde kaliteli veri sağlamaya başladı.
Temel işlemler için gayet yeterli aşağıya ekran görüntüsü ekliyorum;

IMG_3112.PNGIMG_3115.PNGIMG_3113.PNGIMG_3114.PNGIMG_3116.PNG

Amatör olarak ilgilenen arkadaşlar akıllı telefonunuza da nabız, kadans ve hız sensörü bağlamanız mümkün,
Bazı android cihazlar ant+ uyumlu,
Apple ürünleri için de Suunto bluetooth smart ve Wahoo markasının nabız ve kadans ürünleri uyumlu.

Not: koldaki nabız ölçümünde Apple Garmin'den başarılı, Suunto Spartan da Apple'dan başarılı.

• Beğen
Tepkiler: Zekeriya Çab
@fahrettin akansu garminde sanirim alamet-i farikası software.
Karşılaştırmalı harita görüntüde mantıksız olan düz çizgiler iki data gönderimi arasında olan mesfa düz alınmış bazı yerlerde sık alınmış bunu sebebi telefon başka bir sürü işlem için pil ayırmak durumunda bu durumda data transferini ikinci plana atıp pil tasarrufu için daha aralıklı data gönderimi yapar ama garmin yada başka bir gps çok daha temiz iş yapar çünkü pilin tamamı tek görev için ayrılmıştır.
Garmin alttaki fotoda daha sık datalar gönderip daha kısa kesik çizgiler alıp birde software yardımı ile düzgün mantıklı bir sonuç çıkarır.

Samsung S Health programı kullanıyorum gayet memnunum stravadan eksik yanı pek yok ancak tabi kadans sensörü powermetre falan olmadığı için ben çok fark görmemiş de olabilirim .

• Beğen
Tepkiler: SametUYNDRN
Garmin gibi bu iş için yapılmış ürünlerle karşılaştırmak uygun değil bence. Sonuçta Strava ücretsiz Garmin ürünleri Türkiye satış fiyatları oldukça pahalı.Strava kendinden beklenileni veriyor, basit ve kullanışlı bir mobil uygulama.

Konuyu okumadan videoyu izlemeden afedersiniz öküz gibi :) soru sorucam. Vaktim olmadığı için... kayıta bastiktan sonra kaydi bitirdiğimizde run oluyor onu sürekli ride a çevirmeliyiz. Yok mu bunun bir kısa yolu beni hep ridecı olarak öngörse.

@Carcass06
hocam kayda başlarken ayakkab simgesine tıklarsanız ve onu bisiklete çevirirseniz hep bisiklette kalması lazım, bende öyle oldu :D

aslında tam olarak karşılaştırılmıyor, sonuçta strava bir yazılım ve platform,
garmin, suunto, wahoo, polar vb donanım ve kendilerine has yazılımları var,
hepsi de aynı şekilde strava ile uymlu çalışıyor birşekilde,

ücretsiz sürümde belki basit olabilir ama strava premium gayet tatminkar detaylar içeriyor,
bazı widgetler ile yeni yetenekler de kazandırmanız olası ek olarak,

@TurŞoförü

Nabız değerleriniz hangi koşulda olursa olsun yarı yarıyaya yakın (hatta bazen daha fazlasını) kırparak paylaşmaktadır.

Örnek olarak; Pear uygulaması ve HRM'si ile yaptığım ölçüm; 883 kalori iken turda yaptığım bu veriler strava'ya paylaştığımda 311 kalori gözükmekte.

Boşuna sevinmişiz bluetoothlu HRM ile verilerimizi takip ve analiz ederiz diye.

Belki bilmediğim bir çözümü vardır, görüşleriniz ve tecrübeleriniz bu hususta bana yol gösterebilecek mi?

Uygulamaların detaylarından kontrol etmek gerekli ama kalori sadece nabız değeri ile alakalı bir konu değil,

Bazı uygulamalar sadece aktivitenin harcattığı ek kaloriyi belirtirken bazı uygulamalar aktivite + rest time kalorisini toplayarak veriyor,

Kondüsyon, fiziki şartlar vb birçok detay farklı algoritmalarla hesaplandığı için profesyonel bir ölçüm dışında birbiri ile karşılaştırmak çok doğru değil,

Yani gördüğünüz data hatalı değil kıyaslarken aynı platformda ölçülen başka bir antrenman ile birlikte değerlendirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

@Serrchi

@fahrettin akansu boy, yaş, kilo gibi faktörlerin hepsi kullandığım tüm uygulamalarımda doldurulmuş durumda, ayrıca belirtmeye gerek duymadım çünkü o verileri girmeden bir sonuç elde edilemez. Demek istediğim strava'nın bu özelliği katiyen çalışmıyor, çünkü HRM'siz strava kayıtlarında kendi yaklaşık verdiği değer ile HRM ile yapılan ölçümde verdiği değerler arasında da bir farklılık yok. Yani kalori hesaplamasına HRM ile alınan nabız verilerini dahil etmiyor, bu da stravayı çok amatör uygulamaların bile gerisine atıyor. Bunların zor şeyler olmadığının farkında olduğumdan acaba ben mi uygulama içerisinde bir yerleri aktif etmeyi ihmal ediyorum diye düşünüyorum. eğer ki hata benden kaynaklanmıyor ise demek oluyor ki; strava çok amatörce bir uygulama, daha boy,yaş, kilo değerlerini yapılan aktiviteye uyarlayıp bir sonuç bile çıkaramıyor.

1 aylık ücretsiz premiumu dene bence, bende değerler öyle değil,

yeri geldiği zaman power, footpod, kadans ve barometrik data da var antrenman dosyalarımda, belki başka bir etkendir.

Strava'nın aplikasyon tarafında 3 senedir açık beta testindeyim, genelde diğer uygulamalara göre daha sağlıklı olduğunu söyleyebilirim,

Garmin, Suunto gibi kendi cihazını kullanan uygulamaların verileri tabiki daha farklı, ben de bu uygulamalara Strava senkronizasyonu yapıp kullanıyorum, dediğin değer farkları uygulamalar arası bariz farklı zaten.

@Serrchi

Geri