Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava üzerine basit bir soru

Anonim

Üye
Tepki
0
Herkese merhaba , strava kullanmaya yeni başladım ve sürüş esnasinda anlik hizimi gormek icin ne yapmam gerekiyor bir turlu bulamiyorum . ucretsiz surumunde bu ozellik kapali mi acaba diye dusunmeye basladim .
Kayit esnasindaki ekranim su sekilde

Yardimci olan herkese tesekkut ederim . 63255 dosyayı görüntüle

Scudo
avg speed dediği ortalama hızın yani anlık hızın.. örnek görselde hiç hareket etmemişsin ki herşey sıfır doğal olarak :D

strava da anlık hız gösterimi yok.avg ortalama hız gösteriyor.bu konuda runtastic daha kullanışlı anlık hız-ort-hız-yolun eğimi-yükseliş miktarı-yükseklik-sıcaklık-harita-dakikada alınan yol-süre-bluetoth ile nabız ve cadans bile gösterebiliyor.müzik çalıyor foto çekiyor herşey var birtek segment yok o yüzden strava kullanıyorum.

stravada anlik hiz malesef yok stravayi sonlardirdiginizda segmentler tarafindan anca hizinizi gorebiliyorsunuz arkadaslarin belirttigi gibi avg speed ortalama hiz distance ise yapmis oldugunuz km dir.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160407/e037d97f782f6c3e7ce712e61c4040d1.jpg
Bende böyle görünüyor ama birkaç saniye sonra üstte harita belirince hız kısmı ortalama hıza dönüyor

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok şaşırdım stravada bu ozelligin olmamasina . neyse , stravanin yanina , sadece hiz olcen ve bunu yukarda bildirimlerin oldugu yerde gosteren bir uygulama biliyor musunuz ?

AVG Speed yazan zaten ortalama olarak doğru sonuçlar veriyor anlık, çok kesin sonuç isteniyorsa km saati almak daha mantıklı...

@furkan.zaman
endomondo da hız ölçümü var ancak foruma defalarca yazdım. Çok başarılı değil . mesela bir inişte endomondo ekranında hızımı 57 görüyorum. ama eve gelip endomonda sitesine yüklenince o sürüşte maksimum hızım 51 görünüyor. Hatta endomondoya mail attım. Bana anlık bilgi çok verimli değil doğrusu sürüşünüz endomondoya yüklenip merkezde işlenip size bildirilince en doğru olur . Sürüş esnasındakine güvenmeyin o hatalı olabilir dediler. Sanırım strava da bu sebeple anlık hız koymuyor.

Başka GPS hız yazılımları var. Benim bildiğim en meşhurlarından biri :
Ulysse Speedometer (şimdi link veremeyeceğim, böyle atayın play store da :) )

Degerli cevaplariniz icin cok tesekkur ederim . stravanin yanina digihud speedometer kurdum. Program kucuk bir pencere seklinde acilabiliyor yada bildirim yerinde kendini giaterebiliyor.

bence strava 50-60 ile giderken acaba kaç yaptım diyerek gözünüzü yoldan ayırıp telefona bakmayın diye eklenmemeli:)

support sayfalarından biraz baktım da 8 ay önce premium feature olarak 4.5 versiyonundan sonra eklemişler.

Live stats (Premium Only)
Speed, cadence, heart rate, and power will now show real-time values instead of averages.

(link)

ve hayır, runtastic gibi ekranda görünmesini istediğiniz bilgileri seçemiyorsunuz, kendisi bağlı olan sensor'lere göre güncelliyor.

Can I customize my recording screen?
It's not possible to customize the arrangement of your ride metrics on the recording screen at this time, though this is something we are considering for the future.

sports-tracker uygulamasını kullanıyorum. Anlık hız ve diğer bir çok veri görülebiliyor. Night mode var. Tur bitince antrenman verisini .gpx dosya olarak pc veya telefona export ediyorum. Sonra da Stravaya o dosyayı import ediyorum. Böylece Stravanın segment takibi ve diğer özelliklerininden faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca sports-tracker ın kararlı çalıştığını söylebilirim.Şaj bitmedikçe sorun olmuyor :)

Yahu ben ekran kapali, internet kapali, guc tasarruf modu etkin, sadece gps acik olarak strava veya runtastic calistirdigimda bile 3-4 saatlik bir turda sarj bitiyor, olcumler yarım kaliyor. Ekran acikken nasil dayandiriyorsunuz sarji?

@suat akman
Pil ile alakalı bir sorun olabilir, ekran kapalı, internet wifi gps açık ekran kapalı 5-6 saatlik turlarda şarj yarım bile olmuyor

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@suat akman Ekran sürekli açık kalmıyor zaten. ( tuş Kilidi ) Hatta ben hiç bakmıyorum. Telefon sürekli arka cepte. Garmin 520 alana kadar böyle devam :) Sadece veri toplaması için kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@tanchu
Pil normalde cok konusma, veri gonder al durumu olmazsa 2 gun dayaniyor. Ama cihaz kaynakli olabilir herhalde. Samsung S3 mini i8200. Bu modelin batarya omru cok verimli degil sanirim...
Batarya konusunda verimli telefonlar hangileri acaba? Gerci bu soru konuyu dagitir gibi. Cevap verilmese de olur...

@suat akman
(link)
Ben olsam video playback süresine göre alırdım.

Arkadaşlar bende stravada var , runtastic road pro da var. Bizim burda 10 km bi yol var. İkisinide denedim aynı anda fakat runtastic daha doğru gösterdi. Strava olduğundan fazla gösteriyor. Runtastic çok az fazla göstermişti. 200-300 metre fazla. Strava 4-5 km fazla göstermişti. Stravayı tercih etme sebeniniz ne ? Sosyal olanakların daha fazla olması sebebiyle mi?

@BicycleLover segment olayı. Ben zaten tüm verileri km saatinde görebiliyorum. Segment olayı olmasa hiç kullanmam telefon.

Geri