- Tepki
- 5.624
- İsim
- Serhat C
Hortlaması gereken konulardan birine daha hoş geldiniz. Forumda antreman bilimi konusunda bilgi paylaşımı çok az gerçekten. Biraz kurcaladıkça geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Bahadır Gürel'in konularına ve yazdıklarına gelip kalıyoruz. Bu kadar yol bisikleti kullanan, antremanlar yapan, yarışlara katılan kişi nasıl olup da antreman teknikleri, türleri, incelikleri konusunda bu kadar az bilgi paylaşıyor hayret ediyorum.
Özellikle teknolojinin bu kadar geliştiği, her şeyin telefon uygulamalarına ve bisiklet bilgisayarlarına sığar hale geldiği bir zamanda gelişim konusuna yeterince kafa yormadığımızı düşünüyorum. @Serkan Mıstınoğlu burada Strava yokuş antremanlarını Türkçeye çevirerek ve sorulan sorulara da detaylı cevaplar vererek yardımcı olmaya çalışmış. Ama forumd açok çabuk kaybolup yeterince ilgi görmemesi çok üzücü böyle konuların.
Basit bir soruyla bitireyim: Nasıl, neye göre, neyi takip ederek antreman yapıyorsunuz ve gelişiminizi sürdürüyorsunuz? Ve bunları neden başkalarıyla paylaşmıyorsunuz?
Güzel bir hortlatma ve giriş. Konu sahibi @Serkan Mıstınoğlu'yla beraber size de teşekkürler.
Kalınla işaretlediğim sorularınıza naçizane cevaplarımı vermek isterim:
- Antrenmanlarıma bisiklete başladığım ilk zamanlarda, forumdan haberdar olmadığım için, ulaşılabilir tek Türkçe kaynak olan Cyclist Türkiye dergilerine abone olup altını üstüne getirerek başladım.
- Daha sonra forum ile tanışmamla beraber kıymetli konulara giriştim.
- Yarışlara katılmaya başladım.
- Yıllık ve haftalık hedefler koymaya ve riayet etmeye başladım.
- Hemen hemen aynı zamanlarda bu sefer YouTube Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi GCN anabilim kanalının altını üstüne getirdim.
- Yukarıdaki maddelerin her birinde yaptığım kilometre ve yükseklik kazanımını artırdım; ve bunların istatistiğini Strava sayesinde hep tuttum.
- Yarış izlemeye başladım.
- Yarış analizleri okumaya başladım.
- Yukarıdaki maddelerden öğrendiklerimi kendi sürüşlerime uyarlamaya ve en önemlisi Strava'da kendi geçmiş performanslarım ve başkalarının performanslarıyla karşılaştırma yaparak kafa yormaya başladım; böylelikle gelişim devam etti; ediyor.
- Yeteri kadar dinlenme yapmayı geç de olsa öğrendim.
- Sürüşün (rakamların) niceliğinin değil niteliğinin daha önemli ve anlamlı olduğunu fark ettim...
Bunları etrafımdakilerle paylaşmaya dikkat ediyorum; fırsat buldukça da burada paylaşmaya çalışıyorum. Çok tenik, bilimsel veya profesyonel bir altyapım olmadığı için paylaşılan şeyler sınırlı kalıyor tabii