Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Street, Dirt Jump ve arada zevkine XC için..

Sahinoz

Forum Demirbaşı
Kayıt
27 Ekim 2007
Mesaj
574
Tepki
148
Şehir
İstanbul
İsim
Ahmet Sahinoz
Bütçem max 2000YTL gibi. Sizce de mantıklı mı bilmiyorum ama ikinci elden çok çektiğim için ve artık birşey alıp pişman olmaktan bıktığım için sıfır düşünüyorum. Bana şöyle street ve dirt jump için sağlam bi bisiklet lazım çünkü amatörüm, atlayışlarımda bazen gereksiz yere sert inebiliyorum, alıp hemen kırmak istemiyorum kırılmasın :) Toplama birşey olsun diyorum, parçalar hakkında pek bi fikrim yok sadece frenleri biliyorum sanırım Avid Juice 3 önereceksiniz :)

Benim amacım aslında ortaya bi karışık yapmak gibi, hem street çalışayım istiyorum, hem polonezde veya başka yerlerde hoplayıp zıplayayım dirt jump şeklinde(gerçi polonzedeki dirt jump değil biliyorum ama bisikletin potansiyeli olsun maşa olarak falan), arada da böyle XC organizasyonlar oluyor onlara da eğlenmek için gidiyorum yarışmak için değil.
 
Scudo
Aslında merak da ediyorum parçaların nasıl olması gerektiğini, mesela aynakolda yaprak olayı olsun, ne bileyim maşa markaları ve dikkat edilmesi gerekenler olsun, kadroların sağlamlığı olsun, vites attırıcıların çeşidi olsun biraz bilgi almak istiyorum.. Mesela normal mtb'lerden ne şekilde farklı olmalı dirt jump'da kullanılacak bisikletin komponentlerinin, bu parçalarla sadece dirt jump mı yapılır, XC için çok mu kötü olur, kısacası şu ana kadar görmüş olduğum klasik şeylerden farklı çok değişik parçalar var ve farklarını merak ediyorum..

Tek tek parça marka-model söylerseniz ben kendim de araştırmayı denerim, veya biraz birşeyler yazarsanız da makbule geçer :)
 
Süpermiş ya bütçem 2000YTL yazıyorum tek öneri trial_edy'den geldi, normalde öneri manyağı olmam lazım diye düşünüyordum :D
 
@Sahinoz

o trialerkan :D

bu arada gösterdiği bisiklet gerçekten süper bnm daha profesyoneline ihtiyacım olmasa kesinlikle alacağım bir bisiklet . ayrıca kadro specialized p1 :D her yerde bulamzsın bu kadroyu + bulsan bile bu ayarda bir bisikleti bu fiyata toplayamazsın düşün derim...
 
Doğru ya trial_edy değilmiş msn'den muhabbet ettik aklımda o kalmış :)

Bu arada daha profesyoneline ihtiyacım olmasa derken tam olarak neyi kastettin, yani hangi yönden daha iyisine ihtiyacın oluyor? Ben bi tane alıp uzun süre de değişmeden gitmek istiyorum hani daha profesyoneline ihtiyacım olmayacak bir bisiklet toplamak istiyorum desem yeridir..
 
@Sahinoz

mesela daha uzun amortisör çalışma mesafesi lazım en az 130luk. ondan sonra hızlanması ve tabiiki en önemlisi kadro sağlamlığı.avid seven frenler var geyet ii ama bna daha iisi lazım olduğu için avid code kullanacağım . yakında daha geniş ve sağlam jantlar alacam e tabi bunlardan sonra bunları bisiklete takacam.
 
Scott Voltage derim eğer xc yi fazla yapmıycam diyosanız.Bi de Voltage Kadro alın Kendinize göre toplayın derim..
 
Scott Voltage YZ0
Marzocchi Dirt Jumper 3 veya PRO
Avid Juice 7
Truvativ gidon, aynakol, orta göbek(BB), gergi, pedal
Alex Supra BH DH jantlar
Shimano ön arka attırıcı(Alivio mu olsun ne olsun bilmiyorum) ve shifter
SRAM ruble, arka göbek de sanırım Shimano olur
Furşla ilgili en ufak bi fikrim bile yok..

Kadroda kararsızım gereksiz yere pahalı mı olur diye, bi de hep yabancı sitelerden baktım Türkiye'de kaça patlar bu bisiklet bilmiyorum. Ne dersiniz kötü bir yanı var mı? Bi de emin olmadığım parçalarda spesifik önerilerde bulunursanız çok güzel olur..
 
Geri