mashadow
Üye
- Tepki
- 76
- İsim
- Mustafa Y.
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Kendimi geliştirmek için karakalem çizimine başlamıştım. Zaten meslek olarak 3 boyutlu çizim yapıyorum. Karakter figürleri çizip bunların satışına başlamak istiyordum. Öğrenmesi de kolay olur demiştim. Ama olmuyormuş. Başta hersey iyi gidiyordu. Hedefe doğru yayından fırlamış ok gibi ilerliyordum. Hatta dijitalde çizmek için bilgisayarımı satıp tablet aldım vs. 4 ay boyunca kursa gittim. Tam anatomi kısımlarındayken bir anda çalıştığım şirkette işten çıkarılabileceğim haberini aldım. Tahmin edersiniz ki ne motivasyon kaldı ne birşey. Hatta uzun bir süre sigara da içmemiştim. Sigaraya tekrar başladım o dönem. Akşamları ek bir iki iş aldım derken kursu da dondurdum. Neyse bu durumlar çok şükür geçti. Şuan işte bir sıkıntı yok şükür. Hatta sigarayı da yaklaşık 10 aydır kullanmıyorum. Ama şu çizime ve kursa bir türlü geri dönemedim. Elimi kaldırasım gelmiyor. Sorun psikolojik farkındayım ama hareket edemiyorum. Geçen gün oturdum 6 saat jant akord etmeyi öğrendim. Vaktim var, enerjim var ama hevesim kaçmış sanki. Elim de soğumuş, bir senede resmen bildiğim herseyi unutmuşum. Bu da moral bozuyor. Şimdi çocuk da var artık. Onun için de daha fazla çalışmam gerekiyor. Ama sinirlerim yıprandı artık. Öyle bir içimi dökesim geldi yazdım. Belki iyi gelir.
İş stresi çok zor, ben de yaşadım/yaşıyorum şuan kendi işimi yaptığım halde. Bu kadar zor olmamalı hayat ama biraz bulunduğumuz coğrafya yüzünden malesef. Karakalem çizime heves eden ama hiç başlayamamış biri olarak, umarım siz tekrar bu hobinize dönebilirsiniz. Ben de bu arada hobi olarak solidworks ile çizimler yapıyorum.
Saygılar