Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Kendimi geliştirmek için karakalem çizimine başlamıştım. Zaten meslek olarak 3 boyutlu çizim yapıyorum. Karakter figürleri çizip bunların satışına başlamak istiyordum. Öğrenmesi de kolay olur demiştim. Ama olmuyormuş. Başta hersey iyi gidiyordu. Hedefe doğru yayından fırlamış ok gibi ilerliyordum. Hatta dijitalde çizmek için bilgisayarımı satıp tablet aldım vs. 4 ay boyunca kursa gittim. Tam anatomi kısımlarındayken bir anda çalıştığım şirkette işten çıkarılabileceğim haberini aldım. Tahmin edersiniz ki ne motivasyon kaldı ne birşey. Hatta uzun bir süre sigara da içmemiştim. Sigaraya tekrar başladım o dönem. Akşamları ek bir iki iş aldım derken kursu da dondurdum. Neyse bu durumlar çok şükür geçti. Şuan işte bir sıkıntı yok şükür. Hatta sigarayı da yaklaşık 10 aydır kullanmıyorum. Ama şu çizime ve kursa bir türlü geri dönemedim. Elimi kaldırasım gelmiyor. Sorun psikolojik farkındayım ama hareket edemiyorum. Geçen gün oturdum 6 saat jant akord etmeyi öğrendim. Vaktim var, enerjim var ama hevesim kaçmış sanki. Elim de soğumuş, bir senede resmen bildiğim herseyi unutmuşum. Bu da moral bozuyor. Şimdi çocuk da var artık. Onun için de daha fazla çalışmam gerekiyor. Ama sinirlerim yıprandı artık. Öyle bir içimi dökesim geldi yazdım. Belki iyi gelir.

İş stresi çok zor, ben de yaşadım/yaşıyorum şuan kendi işimi yaptığım halde. Bu kadar zor olmamalı hayat ama biraz bulunduğumuz coğrafya yüzünden malesef. Karakalem çizime heves eden ama hiç başlayamamış biri olarak, umarım siz tekrar bu hobinize dönebilirsiniz. Ben de bu arada hobi olarak solidworks ile çizimler yapıyorum.

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Scudo
İş stresi çok zor, ben de yaşadım/yaşıyorum şuan kendi işimi yaptığım halde. Bu kadar zor olmamalı hayat ama biraz bulunduğumuz coğrafya yüzünden malesef. Karakalem çizime heves eden ama hiç başlayamamış biri olarak, umarım siz tekrar bu hobinize dönebilirsiniz. Ben de bu arada hobi olarak solidworks ile çizimler yapıyorum.

Saygılar
İyi dileğiniz için teşekkür ederim. Yarın sıfırdan başlamayı düşünüyorum. Tekrar deneyeceğim.

Ne olacak bu zamların hâli 😔

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Zamlar, vergiler, kdv vs. derken burnumuzdan geldi mi? "E yaşayabiliyorsunuz ya" deyip bunun bile vergisini alıyorlar. Peki yaşıyor muyuz, yaşadığımızı mı sanıyoruz? Ölmediğimize seviniyoruz sadece.
Ama yetmez, daha da beter olmamız gerek. Sürüm sürüm sürünmemiz gerek.
Sizin bizim ve çocuklarımızın yaşam standartlarımıza gayet yetkin ve süper IQ ya sahip kişiler oy vererek karar veriyor değil mi!...

Yine elimizde olan her şeyin fiyatı gün gün artıyor, yine her gün aldığımız ürünlerin fiyatlarını takip ediyor yine acayip zenginleşiyoruz. Evimiz, arabamız, arsamız, dükkanımız milyonlarca değere ulaştı. Acayip zenginiz ülkece.

Keşke yatırım aracı olarak bisiklet alsaydım 😂 Geçen sene 3800 olan bisiklet bu sene 15000.

Kamalı Haber'den Alıntıdır demiş ki:
Sahte evrak Düzenleme Sahte Evrakı Teadavüle Sürme suçlarından tutuklanan zanlı Salih Yalızat mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ali Gencer olayla ilgili bulguları aktardı. Gencer Tüfekçi Spor temsilcisi olan Lefkoşa'da sakin Şevket Türel’in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma üzerine KKTC Bisiklet Federasyonu Başkanı zanlı Salih Yalızat’ın Tüfekçi Spor Derneği sporcusu olan Kemal Palaz adına sahte olduğu düşünülen TC Gençlik ve Spor Bakanlığı yazılı bir lisans düzenlediğini ve bu lisansı federasyona mail yolu ile atarak KKTC Spor Dairesi’ne sunması üzerine Şevket Türel ve Kemal Palaz'ın Lisanslarının iptal edildiğini mahkemeye aktardı. Polis müşteki Türel’in Tüfekçi Spor Derneği temsilcisi olarak şikayetçi olduğunu mahkemeye aktardı. Polis, bilahare başlatılan soruşturma kapsamında Kemal Palaz adına kayıtlı bulunan TC Gençlik ve Spor Bakanlığı sporcu lisansını alabilmek için TC vatandaşı olunması gerektiği fakat Kemal Palaz'ın herhangi bir vatandaşlığının bulunmadığı için başvuru yapamayacağını belirtti. Polis zanlı Salih Yalızat’ın 4 Temmuz tarihinde Ercan’dan giriş yaparken yakalanıp derdest emri gereği tutuklandığını ve TC Elçiliği ile başlatılan yazışmaların sürdüğünü ayrıca zanlının telefonunun incelenmek üzere emare alındığını evapları beklenmekte olup zanlının cep telefonu incelenmek için teslim alındığını mahkemeye aktardı. Polis memuru Ali Gencer meselenin ciddi bir mesele olduğunu alınan ifadelerin teyit tekzip edilmesi gerektiğinden ilk etapta zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker zanlının soruşturma maksaltı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (Kamalı Haber)
Evet...

Seçimden bir gün önce 18 bin liraya aldığım bisiklet geçen haftaya kadar 27 bine ulaştı. Dolar aynı iken şuan muhtemel yüzde 2'lik kdv artışından sonra 30700 yapmışlar. Mal alıp satan bir şekilde kendini koruyor anladık da 3700 lira 27 binin kaçta kaçı 😀 yüzde 14 mü? Yüzde 12 nereden geliyor? Madem anlık zam yapıyorlar bari düzgün yapsınlar da milletin alış imkanı kalsın. Olan yine maaşla çalışıp ellerindeki üç kuruşla çalışan kesime oluyor.

Bu arada dün kuzenimle telefonda konuşuyorduk. Bana Mısırdaki kölelerin günde 4-5 litre bira ve 500 gr ekmeğe çalıştıklarını söyledi. Doğru mu bilmiyorum ama doğruysa bir litre bira şuan 100 lira. Yarım kilo ekmekle minimum zaten 500 lira günlük eder. Asgari ücretten fazla yapıyor 😀 Şaka gibi.

Seçimden bir gün önce 18 bin liraya aldığım bisiklet geçen haftaya kadar 27 bine ulaştı. Dolar aynı iken şuan muhtemel yüzde 2'lik kdv artışından sonra 30700 yapmışlar. Mal alıp satan bir şekilde kendini koruyor anladık da 3700 lira 27 binin kaçta kaçı 😀 yüzde 14 mü? Yüzde 12 nereden geliyor? Madem anlık zam yapıyorlar bari düzgün yapsınlar da milletin alış imkanı kalsın. Olan yine maaşla çalışıp ellerindeki üç kuruşla çalışan kesime oluyor.
Arkadaşlar döviz kuru düşükken ithal edip satanlar iyi paralar kazandılar. Bu kazandıklarıyla mal edindiler sermaye yaptılar. Şimdi kur yükseldi. Öyle ise bu artışları sermayeden karşılamak zorundalar. Stoğuna yüksek maliyetten girmemiş bir ürünü yüksek fiyattan satarsa karşısında yasal düzenlemeleri bulacaktır. Bunları cimerden doğrudan şikayet edin devletin kanunu çalışmaktadır. Fahiş fiyat komisyonu Önce satılan malın maliyetini belirleyip fahiş fiyat olup olmadığını tespit emektedir. Sonra gerekli cezai düzenlemeleri önermektedir. Satıcı firma temsilcileri elbette farklı düşünebilir. Doğrunun nerde olduğunu belirleyen Kanundur ve bağlayıcıdır. Sizleri kendi aklınıza yatmayan fiyat artışlarına razı etmeye çalışan yaklaşımlara itibar etmeyin. Gerçek bir maliyet artışına makul kar oranının eklenmesi ve doğal oluşan fiyata kimse itiraz edemez. Serbest kur sisteminin dengeye geldiği noktada artık bu tarz fırsatçılık yapılamayacağıda malumdur.

Yine hayallere daldım. Acaba ileride Soulrider mı alsam Giant TCR mi? Gerçi ikisini de alacak param da yok. Soulrider alsam mis gibi ömürlük çelik, janjanlı bir renkte. Türkiye'nin gezilmedik yerini bırakmasam. Yoksa mat siyah karbon bir TCR. Eman boşver karbonu :snzdglsn: plastikten ne hayır gelir. Şöyle fit'ime göre halis mulis çelik:cool:. Neyse daha ÖSYM abi beni bekliyor:acpsnr:

VER MEHTERİİİ Ay sonu yeğenim Hollanda'dan gelecekti,malum telefonlar euro olmasına rağmen yurtdışında buraya göre daha ucuz,ama dün açıklanan vergi paketinde yurtdışı harç 20bin lira olmuş:komik: mehteri ne tarafa doğru veriyorduk...:acpsnr::acpsnr:

Son düzenleme:
Üretici enflasyonu sürekli artıyor, kur artmamasına rağmen fiyatlar neden artıyor diye düşünmeden önce bu durumu da göz önünde bulundurmak lazım. Döviz kurunun suni bi şekilde baskılanmasıyla kur yükselmeyince ekonomi daha iyiye gitse keşke ama öyle olmuyor. Gerçi ben ne anlarım ben ekonomist miyim yau?

Yine hayallere daldım. Acaba ileride Soulrider mı alsam Giant TCR mi? Gerçi ikisini de alacak param da yok. Soulrider alsam mis gibi ömürlük çelik, janjanlı bir renkte. Türkiye'nin gezilmedik yerini bırakmasam. Yoksa mat siyah karbon bir TCR. Eman boşver karbonu :snzdglsn: plastikten ne hayır gelir. Şöyle fit'ime göre halis mulis çelik:cool:. Neyse daha ÖSYM abi beni bekliyor:acpsnr:
bende de yakın bi düşünce var.
(link)
Mesela şu linkteki bisikleti 1000 euro civarına satıyolar. Türkiye'de bi kaç custom kadro üreticisi dışında çelik bisiklet satan kimseye denk gelmedim.
Genel olarak forumda da fiyatlarla ilgilenen genel bi görüş bildiren kitle çok az. Şurdan şu fiyata aldım tarzında yazan vs çok az. İç piyasa tam bi kara kutu.
Genel izlenimim ise, mağazaların sürümden kazanma gibi bir düşünceleri yok sanki. 10 tane farklı model satmak yerine iki kalem malda ucuza satmak bana her zaman daha yakın geliyor

• Beğen
  • Muhteşem
Tepkiler: suyunsesi ve can^
Belki diğer konuyu takip eden yoktur ama gökyüzü gözlem ve kamp olaylarına ilgisi vardır, bir tane de burada bulunsun.
Kamp Günlükleri

(link)
Mesela şu linkteki bisikleti 1000 euro civarına satıyolar. Türkiye'de bi kaç custom kadro üreticisi dışında çelik bisiklet satan kimseye denk gelmedim.
Genel olarak forumda da fiyatlarla ilgilenen genel bi görüş bildiren kitle çok az. Şurdan şu fiyata aldım tarzında yazan vs çok az. İç piyasa tam bi kara kutu.
Genel izlenimim ise, mağazaların sürümden kazanma gibi bir düşünceleri yok sanki. 10 tane farklı model satmak yerine iki kalem malda ucuza satmak bana her zaman daha yakın geliyor
Türkiye'de custom anlamında forum üyelerimizden Burçak Erbil (brelis) ve Soulrider dışında üretici yok. Vaktiyle yurtdışından almış da satıyor olan varsa anca var. Bundan 2-3 ay önce sahibinden de M kadro bir tane 140mm çalışma mesafesi bulunan çelik enduro bisiklet vardı ve 30bin liraya alıcısını buldu. Kadro boyu XL olsa kaçırmazdım. Genel olarak fiyatlar şöyle diyebilecek seviyede forumda çelik kullanıcısı yok, haliyle cevapta gelmiyor. Malum yurt dışı alışverişteki 150€ sınırı, yurt içindeki üreticilerin dövizden fiyat belirlemesi, çelik-cromo-titanyum kadroların herkese hitap etmeyişi dolayısı ile bu konu hakkında çok bilgi akışı olmuyor. Çelik olarak da klasik bisiklet konuları aktif sadece.
Geçen gün bike24'te (link) bu kadroyu gördüm. Titanyum, aero ve gravel tabi fiyatı görmezden gelmemiz gerekiyor.
Benim favori markamsa metaryel fark etmeksizin salsa (link)
1688815925761.png

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve can^
Belki diğer konuyu takip eden yoktur ama gökyüzü gözlem ve kamp olaylarına ilgisi vardır, bir tane de burada bulunsun.
Kamp Günlükleri

Türkiye'de custom anlamında forum üyelerimizden Burçak Erbil (brelis) ve Soulrider dışında üretici yok. Vaktiyle yurtdışından almış da satıyor olan varsa anca var. Bundan 2-3 ay önce sahibinden de M kadro bir tane 140mm çalışma mesafesi bulunan çelik enduro bisiklet vardı ve 30bin liraya alıcısını buldu. Kadro boyu XL olsa kaçırmazdım. Genel olarak fiyatlar şöyle diyebilecek seviyede forumda çelik kullanıcısı yok, haliyle cevapta gelmiyor. Malum yurt dışı alışverişteki 150€ sınırı, yurt içindeki üreticilerin dövizden fiyat belirlemesi, çelik-cromo-titanyum kadroların herkese hitap etmeyişi dolayısı ile bu konu hakkında çok bilgi akışı olmuyor. Çelik olarak da klasik bisiklet konuları aktif sadece.
Geçen gün bike24'te (link) bu kadroyu gördüm. Titanyum, aero ve gravel tabi fiyatı görmezden gelmemiz gerekiyor.
Benim favori markamsa metaryel fark etmeksizin salsa (link)
306734 dosyayı görüntüle
Peki merakımdan sormak istiyorum. Soulrider gibi çelik bisikletler o fiyata alınabilecek karbonlardan daha uzun ömürlü mü olur?
(link)
Çok şık duruyor. Ama önümde daha uzun bir zaman dilimi var. Umarım dilediğiniz bir çelik at ile incelemenizi okurum.

fiyat konusunda aslında şunu kastediyorum daha çok.;
bir başlık altında Türkiye içinde herhangi bir bisiklet veya bir parçayı kim nereden kaça aldığını vs yazsa,genel olarak bi database oluşur. bunun için bir başlık dahi açılabilir. hem mağazalara güven gelişir hem de piyasa gelişir bence. forumda yeni aldığı bisikletini paylaşanlar genelde nereden kaça aldığını vs hiç yazmıyor. Maaşın ne kadar olduğunu saklama olayı bisiklet fiyatlarına da vurmuş bence :p

Herkese merhaba gravel kategorisinde bisiklet arıyorum şu an önüme gelen iki seçenek arasında kaldı sizlere de danışmak isterim.
giant anyroad 2 ve scott speedster cx 20 disc arasında artıları ve eksileriyle hangi bisiklete yönelmeliyim?

Geri