Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Hayvan gibi kazanmanın ilk kuralı zaten vergi vermemenin yolunu bulmak. Sadece Türkiye'ye özgü bir durum da değil, tüm dünyada böyle. "Rich Dad Poor Dad" kitabını herkesin okuması gerek.

Özellikle Amerika'da çok yaygın olan "Satın al, Borç al, Öl" şeklinde dilimize çevrilebilecek yöntemle ilgili bir kaynak bırakayım buraya: (link)
metni okudum, bu durum vergiden kaçınmak. vergi kaçırmakla aynı değil deniyor fakat hikaye tabi, zengin kaçırınca kaçınma oluyor.

etiklik anlayışı ne kadar berbat duruma geldi. çoğu esnafın vergi verdiğinden de şüpheliyim, çoğu fiş bile kesmiyor

bizden öncekiler unutulabilir ama bence bizim nesil internet üstünde yaşamaya devam edecektir, ağız dalaşına girdiğim tüm konularda bildirim almaya devam edeceğim ölünce ama cevap verme imkanı olmayacak :D

Bizi her zaman yarı aç ,cahil bırakacaklar ki bunlara kavuşma hayaliyle yaşatıp ölene kadar bu fikirle egemenlikleri altında bizi tutabilsinler.

geçen sene basel e gitmiştim, bir tane avmnin girişinde bisikletler kilitsizdi. şehir bisikleti fakat kilitsiz, şaşırmıştım.

paranın tutulduğu küçük ülkelerde benzer şeyler var, singapur da buna iyi bir örnek.

bu tarz ülkeler konumunun ekmeğini yiyor, bu yüzden toplum düzenini bozanlar ciddi anlamda ceza görüyor. para tutuluyorsa düzeni bozanlar dışlanır.

tabi koyarsan 2500 dolar lık bisikleti 5 dakikada götürürler orası ayrı.

ekonomi çok şey, toplumu ekonomi ile desteklemeden refah zor. 2023 yılında girdiğiniz çoğu esnaf dükkanında bunu anlayabiliyorsunuz. elemandan fiş istiyorum neredeyse benle kavga edecek. buğday, et geliyor dışarıdan. şaka gibi.

Aramızda sigara içen illaki vardır. Belki bırakmak için motivasyon olur diye paylaşıyorum. Bir uygulama kurdum. Sigarayı bıraktığım zamandan beri maddi ve sağlık açısından ne gibi kâr etmişim onu gösteriyor.

Hatta kendinize ödül koyup sayaç olarak takip edebiliyorsunuz. Ben dün sonunda koyduğum ödülleri alacak kadar sigara içmemeyi başarmışım. Bunu görmek hem beni motive ediyor hem de bisiklete yaptığım harcamalarda vicdanımı rahatlatıyor 😀 tavsiye ediyorum. Benzer bir sürü uygulama var. Aşağıdaki "Sigarayı Bırakmak"

Screenshot_20231208_015101_Quit Tracker.jpgScreenshot_20231208_015626_Quit Tracker.jpg

Aramızda sigara içen illaki vardır. Belki bırakmak için motivasyon olur diye paylaşıyorum. Bir uygulama kurdum. Sigarayı bıraktığım zamandan beri maddi ve sağlık açısından ne gibi kâr etmişim onu gösteriyor.

Hatta kendinize ödül koyup sayaç olarak takip edebiliyorsunuz. Ben dün sonunda koyduğum ödülleri alacak kadar sigara içmemeyi başarmışım. Bunu görmek hem beni motive ediyor hem de bisiklete yaptığım harcamalarda vicdanımı rahatlatıyor 😀 tavsiye ediyorum. Benzer bir sürü uygulama var. Aşağıdaki "Sigarayı Bırakmak"

312461 dosyayı görüntüle312462 dosyayı görüntüle

Sigara içmiyorum ama benim de kötü alışkanlığım püskevit yemek, aynı şeyi deneyeceğim. İlham verdin. Teşekkür ederim.

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: mcanerg ve -Deniz-
Sigara içmiyorum ama benim de kötü alışkanlığım püskevit yemek, aynı şeyi deneyeceğim. İlham verdin. Teşekkür ederim.
Rica ederim 😀 Uygulama farklı türlerle de kullanılabilir doğru. Yalnız benim kullanım tarzım biraz değişti. Kredi kartı gibi kullanıyorum. İstediğim şeyi alıp o tutar uygulamada gözükene kadar içmiyorum. Kredi kartı borcunu kapayamadığım gibi bunu da kapayamadığımdan zararlı alışkanlıktan uzak tutuyor. 😀

Bu kanalın mizah anlayışını seviyorum 😆 ayrıca çok kaliteli ve detaylı videoları var görmeyenler için iyi bir kanal olduğunu söyleyebilirim.

Yollar, kaldırımlar ,bisiklet yolları ; cam kırıklarıyla süsleme sanatı yapılıyor, emeği geçenlere teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
2-3 gündür aralıksız yağmur yağıyor. İlk defa bisikletle 50km üstü tur yapacaktım tüm planlarım suya düştü. Gelecek hava güneşli gösteriyor şansımı o zaman deneyeceğim

Şu martılar…Ters yönden gelip insanlara arkadan çarpıyorlar.Geçen ay bir adama çarpıp yere düşürdü adam kafasını kaldırım taşına vuruyordu az daha.İki gün önce de babama arkadan çarpmış .Yüz üstü yere düşmüş.Kolları kanamış,dizi soyulmuş ,yüzünden yaralanmış.Ne yapmalı bu İstanbuldaki martıları.Ben çözemedim.Balyozu alıp gece kırmak mı lazım ortadan ikiye anlamadım.😡

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Şu martılar…Ters yönden gelip insanlara arkadan çarpıyorlar.Geçen ay bir adama çarpıp yere düşürdü adam kafasını kaldırım taşına vuruyordu az daha.İki gün önce de babama arkadan çarpmış .Yüz üstü yere düşmüş.Kolları kanamış,dizi soyulmuş ,yüzünden yaralanmış.Ne yapmalı bu İstanbuldaki martıları.Ben çözemedim.Balyozu alıp gece kırmak mı lazım ortadan ikiye anlamadım.😡

Edit: Orta yaş grubunda olduğumdan olsa gerek, martı ile kastettiğiniz şeyin bildiğimiz hayvan olduğunu sandım. Konu ile ilgili mesajım amacının tamamen dışına çıkmış durumda, özür dilerim.

Scooter olan martı ve diğer benzerleri konusunda size tamamen katılıyorum.

Son düzenleme:
Bir belediye neden arnavut kaldırımına bisiklet yolu yapar anlamıyorum. Yolun tamamı çukur dolu. 20km/h den hızlı sürünce bisikletin acı çığlıklarını duymaya başlıyorsun. Asfalt yoldan gitmek istesen de kaza olduğunda sen suçlu duruma düşüyorsun.

Geri