metni okudum, bu durum vergiden kaçınmak. vergi kaçırmakla aynı değil deniyor fakat hikaye tabi, zengin kaçırınca kaçınma oluyor.Hayvan gibi kazanmanın ilk kuralı zaten vergi vermemenin yolunu bulmak. Sadece Türkiye'ye özgü bir durum da değil, tüm dünyada böyle. "Rich Dad Poor Dad" kitabını herkesin okuması gerek.
Özellikle Amerika'da çok yaygın olan "Satın al, Borç al, Öl" şeklinde dilimize çevrilebilecek yöntemle ilgili bir kaynak bırakayım buraya: (link)
Aramızda sigara içen illaki vardır. Belki bırakmak için motivasyon olur diye paylaşıyorum. Bir uygulama kurdum. Sigarayı bıraktığım zamandan beri maddi ve sağlık açısından ne gibi kâr etmişim onu gösteriyor.
Hatta kendinize ödül koyup sayaç olarak takip edebiliyorsunuz. Ben dün sonunda koyduğum ödülleri alacak kadar sigara içmemeyi başarmışım. Bunu görmek hem beni motive ediyor hem de bisiklete yaptığım harcamalarda vicdanımı rahatlatıyor 😀 tavsiye ediyorum. Benzer bir sürü uygulama var. Aşağıdaki "Sigarayı Bırakmak"
312461 dosyayı görüntüle312462 dosyayı görüntüle
Rica ederim 😀 Uygulama farklı türlerle de kullanılabilir doğru. Yalnız benim kullanım tarzım biraz değişti. Kredi kartı gibi kullanıyorum. İstediğim şeyi alıp o tutar uygulamada gözükene kadar içmiyorum. Kredi kartı borcunu kapayamadığım gibi bunu da kapayamadığımdan zararlı alışkanlıktan uzak tutuyor. 😀Sigara içmiyorum ama benim de kötü alışkanlığım püskevit yemek, aynı şeyi deneyeceğim. İlham verdin. Teşekkür ederim.
Şu martılar…Ters yönden gelip insanlara arkadan çarpıyorlar.Geçen ay bir adama çarpıp yere düşürdü adam kafasını kaldırım taşına vuruyordu az daha.İki gün önce de babama arkadan çarpmış .Yüz üstü yere düşmüş.Kolları kanamış,dizi soyulmuş ,yüzünden yaralanmış.Ne yapmalı bu İstanbuldaki martıları.Ben çözemedim.Balyozu alıp gece kırmak mı lazım ortadan ikiye anlamadım.😡