Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Kullanmadığımız köprülerin geçiş ücretini ödüyorduk, yemediğimiz yemeklerin hesabını da mı ödemeye başlıyoruz :(

Yani böyle uğraşacaklarına, milletten tepki alacaklarına, deseler ya “ ‘hazineye’ para lazım vergisi” koyuyoruz, oranını da şimdi her üründe %10 olarak belirliyoruz, gerektiğinde bu oranı arttırır veya azaltırız diye. Kim ne diyecek ki, sürekli zaten fedakarlık bekliyorlar, dişinizi sıkın diyorlar, ekonomik sıkılaşma paketleri getiriyorlar, tasarruf lazım diyorlar, işte bunların hepsi için önerim “Para Lazım Vergisi” yani PLV. İsterseniz “pilav vergisi” gibi okuyarak şirinleştirebilirsiniz de üstelik.

Sonunda havalar biraz serinledi.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
İstanbul'un en batısına yakınım. Buraya yağmurlar geçerken uğradı diyebilirim. Çok kalmadı, bi bardak çay içip acelesi varmış gibi hemen kalktı ve gitti.

Yani böyle uğraşacaklarına, milletten tepki alacaklarına, deseler ya “ ‘hazineye’ para lazım vergisi” koyuyoruz, oranını da şimdi her üründe %10 olarak belirliyoruz, gerektiğinde bu oranı arttırır veya azaltırız diye.
Onu zaten yapacaklar; eli kulağında.. İktidarın resmi yayın organı vazifesi gören Yeni Şafak'ı takip edin. Son dönemde sürekli "Zengine vergi, aktif vergisi, servet vergisi" manşetleriyle, sözde deprem harcamalarında kullanılmak üzere ve yine sözde varlıklı insanlardan bir kereye mahsus vergi alınması yönünde kamuoyu yaratma çalışmaları yapıyorlar.

Tahmin edebileceğiniz üzere bu vergi sadece zenginlerden alınmayacak, ancak topluma bu şekilde pazarlanacak. Aktif vergisi demek, malvarlığın yükümlülüklerinden (borçlarından) fazla ise bu vergiyi ödeyeceksin demek. Bakacaklar evin, araban, bankada mevduatın var. Bunların rayiç bedelinden kayıtlı, resmi borçlarını düştükten sonra artıda isen "Haydi bakalım pamuk eller cebe" diyecekler. O sokaklarda akgezenler gibi dolaşan, açlıktan nefesi kokan ve her fırsatta "Telefonunu çıkar!" diye anıran emekli dayılar da bunu ölümüne savunacak...

varlıkvergisi.jpg

Strava ya her gün hiç üşenmeden sürekli selfie yükleyen insanları anlamıyorum. Nasıl bir ilgi ve onaylanma açlığına sahipsiniz gerçekten yazık halinize.

Strava ya her gün hiç üşenmeden sürekli selfie yükleyen insanları anlamıyorum. Nasıl bir ilgi ve onaylanma açlığına sahipsiniz gerçekten yazık halinize.
Gerçekten, düz paylaşım yapıyorlar, post atıyorlar. Amaç nedir anlamak zor.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Beach park'ta, bisiklet yolundan yavaşça giderken, yoldaki yayaları uyarmak için sadece bir kere zil çaldım. 3 yabancı delikanlı, hafif de alkollüler galiba, kenara çekildiler ve yanlarından geçerken, özür dilediler. Jest yaptım ve devam ettim. Aynı bisiklet yolunda az sonra, ortadoğululuğunu yedi ceddinin genetiğine yansıtmış, Mezopotamya eşekleri, zili 50 metreden çala çala geldiğim halde, sanki ana avrat küfür etmişim gibi iğrenerek bakıp, yol vermemek için adeta çabalıyor. Üstelik bu bisiklet yolunun yanında bisiklet yolundan 2 kat daha geniş yürüme alanı var.

Yav arkadaş, siz kültürel olarak hiç gelişmeyecek misiniz?

@vvvooo "Mezopotamya eşeği" ile bir etnik grubu topyekün aşağılıyorsun. Nefret suçu bu. Onların yaptığını "türk" olarak gördüklerin yapmıyor sanki.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@vvvooo "Mezopotamya eşeği" ile bir etnik grubu topyekün aşağılıyorsun. Nefret suçu bu. Onların yaptığını "türk" olarak gördüklerin yapmıyor sanki.
Sana birkaç sorum var:

Yozgat'a yerleşmiş Galyalılara da eşek demem, tüm Kelt halkını bu sınıfa sokar mı?

Mezopotamya'da hiç "Türk" yaşamıyor mu?

Irak'ta niye Türkçe resmi dillerden biri?

Neden "bir etnik grubu" hedef aldığımı düşündün?

• Beğen
Tepkiler: OnTheRun
Mezopotamya ile kürtleri kastettin. Tabi şimdi "o bölgeyi kastettim, bir etnik grubu değil" diye kıvıracaksın haklı çıkmak için. Yozgat'taki Galyalılara eşek dersen tüm Kelt'lere demesen de bu da nefret suçudur, bir ortaklık üzerinden insan aşağılamaktır. "Trakyalılardan bi bok olmaz, hepsi alkolik" gibi bir cümle de nefret suçuna girer.

Mezopotamya ile kürtleri kastettin. Tabi şimdi "o bölgeyi kastettim, bir etnik grubu değil" diye kıvıracaksın haklı çıkmak için. Yozgat'taki Galyalılara eşek dersen tüm Kelt'lere demesen de bu da nefret suçudur, bir ortaklık üzerinden insan aşağılamaktır. "Trakyalılardan bi bok olmaz, hepsi alkolik" gibi bir cümle de nefret suçuna girer.
Spesifik olarak kişi, ırk, mezhep, devlet, siyasi düşünce belirtmemişim. Kendim de etnik kökene sahibim. " Onların yaptığını "türk" olarak gördüklerin yapmıyor sanki." diyerek Türk'ü ve Kürt'ü kıyaslayan hatta nefreti içten içe kurgulayan ben değilim.

• Beğen
Tepkiler: OnTheRun
Bu yaşta ne rahatsızlığı bu afedersin?
Miyoperikardit, doktorlar BioNTech aşıdan sonra olması normal dedi ama bilemiyorum :krktm: 10 ayda 2 defa tekrarladı. Kışın turda (yaklaşık 35km ve -2°C) üşütmüştüm, direkt kalbime etki etmiş. Turdan bir gün sonra gece yarısı apar topar hastaneye kaldırıldım. İlkinde 8, ikinci tekrar edişinde 1 gün hastanede yattım. Beloc Zok ve Colchicum Dispert kullanıyorum.

Neyse boşverin hastalığı, umarım yarın sabah sonunda pedallayacağım :komik: kendimi çok yormadan tabii ki...

Konvoy geçiyor, havaya ateş ediyorlar. Olimpiyat Açılış törenini kutluyorlar ellaham.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Gecelerin tadı da kaçtı birileri gittikten sonra...

Geri