Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Ömer Hayyam in bir şiiri geldi aklıma,

Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun
Cennet-i alâ meyhane midir?
'Her mümin'e iki huri' diyorsun
Cennet-i alâ kerhane midir?

Tanrı bize cennette vaat ettiği şarabı
Niçin haram etsin bu dünyada, akla sığar mı?
Bir sarhoş arap, devesini vurmuş Hamza'nın
Peygamber de yasak etmiş arap'a şarabı

Beni özene bezene yaratan kim? Sen
Ne yapacağımı da yazmışsın önceden
Demek günah işleten de sensin bana
O zaman nedir o cennet cehennem?

Kim senin 'yasa'nı çiğnemedi ki söyle?
Günahsız bir ömrün ne tadı kalır söyle.
Yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen eğer
Seninle benim aramda ne fark kalır ki söyle

(Alıntıdır)

Scudo
Ömer Hayyam in bir şiiri geldi aklıma,
Ömer Hayyam bugün Türkiye'de yaşasaydı, TCK 216/3 hükümlerine göre hapsi boylamıştı.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Ömer Hayyam bugün Türkiye'de yaşasaydı, TCK 216/3 hükümlerine göre hapsi boylamıştı.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Halkın bir kesimi derken abi oradaki "bir kesim" muhtemelen tek taraflı bir kesim ..belli kesiminin ya da tek bir kesiminin gibi ifadelerle ıslah edilmesi, daha iyi olurdu ama işte.. olmasa da KHK denilen şeyler var cepte ..

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
spdds derece arttıkça daha mı rahattı yoksa daha mı rijit. yeni başlayan birisi nasıl kullanmalıdır acaba?

Triathlon/TT olarak da kullanılabilir bir yol iskeleti. 60'dan büyük (zaten sen de 60+ istiyorsun sanırım). 63-63 var bence. Satabilmek için olduğundan küçük yazmış. Para varsa al derim. 60 olanı bu. Üst boru çok net düşük diğerinden:

(link)
Bisiklet güzel olmasına güzel hele ki kadro boyu tam benlik ama sonraki bisiklet tercihim için aklımda farklı şeyler var.
Araya araya en sonunda buldum. Yakınlarında olsan ve çıntar seven varsa gidip bakabilir.

(link)

324668 dosyayı görüntüle324670 dosyayı görüntüle324671 dosyayı görüntüle
Mantar işi çok riskli ne kadar biliyor olsanız bile bazı mantarlar bir birine çok yakın renklerde ve yanlış mantar seçiminde ikinci şansınızın olmama ihtimali çok yüksek. Geçen yürüyüşte bende denk geldim ama çıntar biraz daha küflü gibi turuncu yeşil renkte olması sebebi ile hiç bakmadım bile. Kuzu göbeği şekil itibari ile daha belirgin oluyor. Bazen pazarda satılan mantarlar bile aklıma takılabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Uyarılar için teşekkürler, bir tarafımız yörük, diğer tarafımız giritli. : ) Mantardan iyi anlarız. Bizim bu bölgede 4 çeşit çıntar yetişir. Tamamı zehirsizdir. Zehirli ile zehirsiz mantarı ayırt etmek kolay fakat biraz tecrübe istiyor. Sahte çıntarı (zihirli) ayırt etmek ise kolaydır. Kopardığın kısımdan süt gelirse zehirlidir. Diğer mantar türlerinde de, süt veya kopardıktan bir süre sonra kopardığın bölgede mavileşme varsa zehirlidir. Yinede mantarı bilmeyenler mantara bulaşmasın.

Uyarılar için teşekkürler, bir tarafımız yörük, diğer tarafımız giritli. : ) Mantardan iyi anlarız. Bizim bu bölgede 4 çeşit çıntar yetişir. Tamamı zehirsizdir. Zehirli ile zehirsiz mantarı ayırt etmek kolay fakat biraz tecrübe istiyor. Sahte çıntarı (zihirli) ayırt etmek ise kolaydır. Kopardığın kısımdan süt gelirse zehirlidir. Diğer mantar türlerinde de, süt veya kopardıktan bir süre sonra kopardığın bölgede mavileşme varsa zehirlidir. Yinede mantarı bilmeyenler mantara bulaşmasın.
Milletin canını mantar çektir,çektir(!) sonra bulaşma de olmadı.

Az önce Maxxis Holy Roller 20X2,20 teker siparişi vermiş bulunuyorum.

Cırbağa, kedi gördüğümde aramızda geçen diyaloglar da değişti. Eskiden bir cırbağa(bilmeyenler için kedi yavrusu enik yani) gördüğümde "Senin götünü yerim" derdim. Şimdi cırbağa gördüğümde "sakın ha toprağı felan kazmayın Tayyip dedeniz, polis amcaları yollar sizlere" bunlar toprağı kazıyor, Ümit Özdağ'ı tünel kazarak kaçıracak herhalde diye sanır" diyorum.:tskler:

Herhangi bir davada tanık olarak ifade vermeye çağırılırsanız gitmeyin. Savcı beylerimiz, ifadenizi beğenmediği veya kendi iddialarıyla örtüşmediği için hakkınızda soruşturma açabilir...
Bence de yola boşuna masraf etmeyin. İşe giderken, bir yerde yemek yerken, sabaha karşı evde uyurken her türlü yaka paça gözaltına alıp götürüyorlar.

Bu Eskişehir'in esnafları neden böyle. 2 3 haftadır bisiklet araştırıyorum gravel alacağım. bulabileceğim iki yer var. Birinde fiyatlar 69k diyor, diğeri de tok satıcı fiyatım etikette yazdığı gibi diyor. Mecburen İstanbul'a gideceğim.
Daha önce araba aldığım zaman da benzerini yaşadım. Abartmıyorum aynı araç modeli için Eskişehir ile İstanbul'daki bayi arasında 100k fiyat farkı vardı.
Eskişehir gibi bir şehirden soğumamın başlıca nedenlerinden biri.

Bu Eskişehir'in esnafları neden böyle. 2 3 haftadır bisiklet araştırıyorum gravel alacağım. bulabileceğim iki yer var. Birinde fiyatlar 69k diyor, diğeri de tok satıcı fiyatım etikette yazdığı gibi diyor. Mecburen İstanbul'a gideceğim.
Daha önce araba aldığım zaman da benzerini yaşadım. Abartmıyorum aynı araç modeli için Eskişehir ile İstanbul'daki bayi arasında 100k fiyat farkı vardı.
Eskişehir gibi bir şehirden soğumamın başlıca nedenlerinden biri.
İnternetten al? :D

Az önce Maxxis Holy Roller 20X2,20 teker siparişi vermiş bulunuyorum.
İşini biliyon be Yörükoğlu. Fransa'da yüzde 7 enflasyon var. Şimdi bu lastiği 100 euroya almazsan seneye yüzde 7 enflasyondan dolayı 700 euroya alacaktın. :snzdglsn:

İşini biliyon be Yörükoğlu. Fransa'da yüzde 7 enflasyon var. Şimdi bu lastiği 100 euroya almazsan seneye yüzde 7 enflasyondan dolayı 700 euroya alacaktın. :snzdglsn:

Bu adamlar nasıl üniversiteden mezun oluyor? Bizin nasıl ve neden temsil ediyorlar?

Icimden Ana baci hükümete sövmek geçiyor. 41 dolar a ebay den conta kiti aldim. Almam gerekiyor çünkü yok başka biyerde. Cannondale lefty bisikletim. Eskişehir ptt de gümrükte kaldi. Gümrük müşaviri ariyorum bulamıyorum. Ürün geldi alamiyorum. Sinir krizi geçirmek üzereyim. Kargo dahil 30 euro üzeri olduğu için ticari alima giriyormuş bu nedenle vermiyorlar ürünü. Başına buna benzer bisey gelen var mi dostlar nasıl çözebiliriz? 1 hafta sürem var.

Bu adamlar nasıl üniversiteden mezun oluyor? Bizin nasıl ve neden temsil ediyorlar?
Önemli olan soru o değil. Bu adamın oy aldığı kitlenin çoğunluğunun buna inanıyor olmasını sorgulamak lazım.
Ne dedi damat "Buradan Ay'a gelişli gidişli duble yol yaptık desek buna inanacak bir kitlemiz var."

nasıl çözebiliriz?
Çözümü yok maalesef. Ya ürünü gümrüğe terk edeceksiniz, ya da ürün geri yollanacak ve satıcıdan ücret iadesi talep edeceksiniz

Tabii ücret iadesi konusu satıcının insafına kalmış durumda. Birçok satıcı buna yanaşmıyor ve gümrük vb. ekstra masrafların alıcıya ait olduğunu, bunlardan kaynaklanan sorunlarda hiçbir mesuliyet kabul etmediklerini ürün açıklamasında önceden beyan ediyor.

• Beğen
Tepkiler: nazurabi
Geri