İleride sosyal medyada influencer olmak gibi bir kariyer yolu seçerseniz çok başarılı olacağına inanıyorum. Türkiye'deki linç kültürünü nasıl kullanacağınızı çok iyi çözmüşsünüz. Kendi müşteri memnuniyetsizliğinizi , kitleleri kullanarak kurumu linçleyecek şekilde bir silah kullanmışsınız. Buna karşın karşınızdaki kurum bu davranışı haksız bulup , şikayet mekanizmasını kullanacağını iletip, bu tavrınızdan vazgeçmenizi istemiş. Vites yükselterek ve başarılı şekilde lincin dozunu arttırmışsınız. Sonra mağdurum da mağdurum.
Karşınızdaki kişinin yerinde olsam muhattap almam , yoruma tek bir cevap yazar bırakırdım. Toyluk yapmış panikleyerek, şikayet edecekse de yaygara yapmadan şikayet ederdi , birşey çıkar çıkmaz orası ayrı.
Fiyata gelince ne pahalı ne de ucuz 80TL ödediğiniz tutar. Eğer sadece bisiklet tamiri ile uğraşan bir yer ise işçilik , kira genel giderler ve her işletme gibi kar etme misyonunu da hesaba katınca oldukça makul bir fiyat. Bugün asgari ücretin işveren maliyeti günlük 650TL. Yemeği yol parası ıvır zıvırı hariç.
Etkiniz altına aldığınız insanlar da Murat Bey'i linçlemeye çalışmışlar, komik olmuş. 3-4 yıl sonra mezun olduğunuzda bu savaşı bizzat vereceksiniz bir hekim olarak. Eğer bu insanların yanınızda yer almasını istiyorsanız, neden bu ücreti istedin diye insanları linçlemeye çalışmak yerine , ben öğrenci olarak neden bu haldeyim diye sorgulayıp , bu kitleleri etkileme becerinizi orada kullanın, nacizhane tavsiyemdir. Hem kendiniz, hem de toplum adına çok daha yararlı bir iş yapmış olursunuz.