Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

@Oklüzal Builder cevap verdiğin kişi Almanya'daki işsizlik maaşının senin benim maaşımdan yüksek olmasından cesaret bulup bunları yazabiliyor. Ne kadar güçlüklerle okuduğunu zamanla anlayacaksın, bu çektiklerin daha bir hiç.:okyrm:
Seni kazanmadıkları parayla ezmeye çalışanlara aldırma. Onlar her vakit olucak çekirge misali.

Scudo
100 lira bir yamaya alınır mı? Nasıl bir ülke olduk biz. Köprü başına geçen Deli Dumrul olmuş geçenden 1 akçe geçmeyenden 2 akçe almaya çalışıyor. Serbest piyasa ekonomisinin de içine ettik. Millet tuttuğunu kaz gibi yolma derdine düşmüş.
Millet olarak daha da alçak irtifadalarda geziniyoruz. Bu uçuş bu şekilde gitmez. "Toplumlar açlıktan değilde ahlaksızlıktan yok olur "diyor Çiçero. Bu şekilde tarifeler uygulayacaksın,sonra emekten ve kul hakkından dem vuracaksın. Ya bırakın Allah aşkına şeytan bile zar atamaz bizimle. Şeytanı paketler melek gibi yaparız. Yok savcılıkmış, yok polismiş sıkışınca kanunculuk oynamaya kalkıyorsun. Yetmedi ince ince tehdit ediyorsan. Hak etmediğin her neyi alıyorsan veya hak ettiğini zannediyorsan bunun adına zorbalık denir. Alt üstü bisiklet yaması ve çok maliyeti olan bir iş değil. Bir araba lastiği o fiyata değiştirilmiyor.
70'leri bilmiyorum fakat 80'ler ve 90'lar da esnaflarımız bu şekilde değildi. Cuzi bir miktar parayı utana sıkıla alırlardı. Bazen para almadıkları gibi harçlık verirlerdi.Keyif aldığımız her bir şeye ulaşmaya çalıştıkça değerlermizi bir bir görmezden geldik. Esnafımız kazanmasın demiyoruz , emeğini alsın diyoruz. Tüketici olarak beleş iş yaptırmanın derdinde de değiliz.
@Oklüzal Builder başına gelen bu olay sana ders olsun. Malum kıymetli diş hekimlerimizin bir çoğu 20 liralık diş tarifesini 200 lira olarak uyguluyor. Aslında bu fahiş fiyat ülkemizin her bir dalında yaşanıyor. Sonrasında güzelim vatanı yaşanmaz hale getiriyoruz.

İleride sosyal medyada influencer olmak gibi bir kariyer yolu seçerseniz çok başarılı olacağına inanıyorum. Türkiye'deki linç kültürünü nasıl kullanacağınızı çok iyi çözmüşsünüz. Kendi müşteri memnuniyetsizliğinizi , kitleleri kullanarak kurumu linçleyecek şekilde bir silah kullanmışsınız. Buna karşın karşınızdaki kurum bu davranışı haksız bulup , şikayet mekanizmasını kullanacağını iletip, bu tavrınızdan vazgeçmenizi istemiş. Vites yükselterek ve başarılı şekilde lincin dozunu arttırmışsınız. Sonra mağdurum da mağdurum.

Karşınızdaki kişinin yerinde olsam muhattap almam , yoruma tek bir cevap yazar bırakırdım. Toyluk yapmış panikleyerek, şikayet edecekse de yaygara yapmadan şikayet ederdi , birşey çıkar çıkmaz orası ayrı.

Fiyata gelince ne pahalı ne de ucuz 80TL ödediğiniz tutar. Eğer sadece bisiklet tamiri ile uğraşan bir yer ise işçilik , kira genel giderler ve her işletme gibi kar etme misyonunu da hesaba katınca oldukça makul bir fiyat. Bugün asgari ücretin işveren maliyeti günlük 650TL. Yemeği yol parası ıvır zıvırı hariç.

Etkiniz altına aldığınız insanlar da Murat Bey'i linçlemeye çalışmışlar, komik olmuş. 3-4 yıl sonra mezun olduğunuzda bu savaşı bizzat vereceksiniz bir hekim olarak. Eğer bu insanların yanınızda yer almasını istiyorsanız, neden bu ücreti istedin diye insanları linçlemeye çalışmak yerine , ben öğrenci olarak neden bu haldeyim diye sorgulayıp , bu kitleleri etkileme becerinizi orada kullanın, nacizhane tavsiyemdir. Hem kendiniz, hem de toplum adına çok daha yararlı bir iş yapmış olursunuz.

Olay ücretin 100 tl olması değil esnafım tavrı. Müşteri haksız da olsa "Mevcut ekonomik durumlar doğrultusunda fiyat politikamız budur" diye cevap verir geçersin en kötü. Ama bu şekilde karşısındakini sindirmeye çalışan esnafa hiç acımam 100 kişi bulur, 100 hesap açar o puanını düşürürüm, dava mı açıyor ne yapıyorsa yapsın.

100 tl'ye gelirsek. Bu işlerden anladığım ve elim pratik olduğu için turda antrenmanda hemen yardım ederim lastiği patlayana, benim için iş bile sayılmaz ama esnaflık dükkan işletmek öğle değil. Ara bir sokakta sadece o muhitte yaşayanların bildiği bir dükkanda kira belki 1000 tl'dir. Fakat gelen müşteri sayısı ve kazancı o adamın aylık geçimini karşılar mı? Dükkan ana caddedir müşteri çoktur ama kira 20.000 tl'dir. Her esnafın kendine göre bir fiyat belirleme stratejisi vardır. Fiyatımı beğenmeyip gitmediğim çok esnaf vardır. Bir de fiyatı pahalı olsa da gittiğim esnaflar vardır. Olay sadece fiyat veya sadece esnafın müşteriye yaklaşımı değil.

Satılan ürün ve hizmetler için fiyat bildirgesi olması gerekiyor fakat pratikte uygulanmıyor. Türkiye'de yaşayanlar her an açık gözlü olmamız gerekiyor.

Malum kıymetli diş hekimlerimizin bir çoğu 20 liralık diş tarifesini 200 lira olarak uyguluyor.
Bu yorumunu çok beğendim abi, hatta yetinmedim 15-20 kişiyi şimdi foruma üye yaptırıyorum bu yorumunu beğendirteceğim hepsine :)

Katlanır e bike bisiklet var MD frenden HD frene geçmek istiyorum. En ucuz DT marka HD fren set 1200 TL Shimano ise set olarak 2200 TL

DT mi Shimano mu ?
(link)
Ürün açıklaması
Marka : DT
Model : DSC-M500
Özellik : Hidrolik disk fren seti
Renk : Siyah

İçerik : Ön ve Arka hidrolik fren kolları + Ön ve Arka Kaliper + Ön fren hortumu ( 85cm ) + Arka fren hortumu ( 150cm ) + Ön ve Arka balatalar + Ön ve Arka adaptör + Ön ve Arka disk ( 12 adet disk vidaları dahildir )

NOT : Bu disk fren seti kullanıma hazır şekilde kutulu olarak sevk edilmektedir, fabrikada tüm hortum montajları yapılmış ve yağ konulmuştur.
(link)

100 lira bir yamaya alınır mı? Nasıl bir ülke olduk biz. Köprü başına geçen Deli Dumrul olmuş geçenden 1 akçe geçmeyenden 2 akçe almaya çalışıyor. Serbest piyasa ekonomisinin de içine ettik. Millet tuttuğunu kaz gibi yolma derdine düşmüş.
Yama için 100 tl fazla demeyelim, madem fazla değilmiş diyip bi başkası da yarın 200 tl istesin. Yani bunun maliyeti belli, ne kadar vakit alacağı da belli. Cerrah ameliyata giriyo, fazla mesai saatine 85 tl ücret alıyo, ülke aynı ülke. Esnaf da para kazansın, kazancında gözümüz yok, velhasıl müşteriyi yolunacak kaz olarak da görmesin.

Yama için 100 tl fazla demeyelim, madem fazla değilmiş diyip bi başkası da yarın 200 tl istesin. Yani bunun maliyeti belli, ne kadar vakit alacağı da belli. Cerrah ameliyata giriyo, fazla mesai saatine 85 tl ücret alıyo, ülke aynı ülke. Esnaf da para kazansın, kazancında gözümüz yok, velhasıl müşteriyi yolunacak kaz olarak da görmesin.
Bisiklet kadrosunu ve maşasını kumlamaya verdim bugün. Bir gün boyunca fırında kalıp boya ısı ile sökülecek. Ardından yarın kumlama ile kalan paslar temizlenecek. Bir günlük iş ve evde yapamayacağın sanayi kalitesinde hizmet. 200 tl istedi adamlar. Devasa bir dükkan. Kaç lira kira veriyordur.

Yani demem o ki 100 lira yamaya fazla. Decathlonda iç lastik 100 lira. Bazen de ücretsiz montaj kampanyası oluyor.

Fiyatı dengeleyecek olan müşteridir. Bir işletme fiyatlarını yükseltiyorsa satış rakamları da düşer. Düşmüyorsa ya tekeldir yada müşterileri bilinçsizdir. Zaten zorunlu tüketim ürünlerinin tavan fiyatları devlet ve ticaret odaları tarafından belirlenir. Bir esnaf olarak 200 liraya satabiliyorsam satarım, müşteri olarak 200 liraya yama almam. Yüksek fiyat politikası uygulayan bir işletme satışları düşüyorsa ya fiyatlarını düşürür yada sonunda iflas eder.
Bisiklet kadrosunu ve maşasını kumlamaya verdim bugün. Bir gün boyunca fırında kalıp boya ısı ile sökülecek. Ardından yarın kumlama ile kalan paslar temizlenecek. Bir günlük iş ve evde yapamayacağın sanayi kalitesinde hizmet. 200 tl istedi adamlar. Devasa bir dükkan. Kaç lira kira veriyordur.

Yani demem o ki 100 lira yamaya fazla. Decathlonda iç lastik 100 lira. Bazen de ücretsiz montaj kampanyası oluyor.

Burada düşünceniz şu konuda hatalı o işletmenin temel işi bisiklet kadrosu kumlamak değil. Sizden alacakları para çorba parası, arada kaynasın parası. O işletme tek parça iş bile çok ender yapmıyordur. Kumlama işi sanayinin bir çok kolu ile bağlantılı.

Size şöyle söyleyeyim. Eskişehir gibi görece bisiklet kullanıcının çok olduğu bir şehirde dükkan açsam ve sadece tamir işi yapsam geçinemem. Tamirin yanında bisiklet ve aksesuar satışı yapmam gerek. Üstüne birde rakipleri ekleyince e-ticaret, bisiklet kiralama hatta cafe işlerini de yapmam gerek. Ki düşünmediğim, fizibilitesini yapmadığım şey değil. 2 milyon yatıracağım bir işten en az aylık 60.000 kazanmam gerekir. Zaten şuan bankalar 2 milyona 50.000 veriyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: gurkan
Bu arada konuyla alakalı ama alakasız bi tecrübemden bahsetmek isterim. 2018 senesinde kullandığım bir Citroen C4'üm vardı dizel, motorda bi problem yaşadım ve bi arkadaşımın önerdiği bi servise götürdüm. 30 bine aldığım arabaya 15 bin parça masrafı + işçilik olarak bi maliyet çıkardılar. Parçaları kendim toplam 4-5 bin gibi bişeye aldım, işçilikle beraber hemen hemen 8 bin liraya hallettiydik.

Kayınpederimle arabayı almaya gittiğimizde mekanı görünce bana şöyle bi laf söyledi hiç unutmam; "Oğlum adam senden o parayı istemeyecekse şu kapıya diktiği tabelanın masrafını nasıl çıkaracak?". O gün bugündür ışıklı tabelası olan mekanlarla iş yapmam :ssrtcbya:

Yeni moda mesajların yöneticiler tarafından silinmesi. Neyse az çok kimi desteklediğiniz anlaşılıyor.

Ne oldu ali abi? yoksa türkiyede doğru düzgün fixie kadrosu olmaması seni üzüyor mu? :D

Ona çözüm buldum. Kendim üreteceğim artık. Başka şeylere canım sıkılıyor.

1 haftadır çözemediğim bi alışveriş sorunum var. 40 tl'ye kitap aldım, cumartesi ben evde yokken gelmiş, paketi aldım kocaman, üzerine baktım faturası da bana ait ve kitap. Dedim zarar görmesin diye abartmış galiba, neyse bi açıyorum çocuklar için okul çantası, 700 tl civarı. Değişim için sunulan kargo firması da bana uzak, kapıdan teslim de çıkmıyo başka ürünlere çıkmasına rağmen. Satıcıya yazdım 3 gün ara ile 2 sefer hiç okumuyolar demek ki cevap yok, N11'e yazdım, ya başka kargo opsiyonu veya kapıdan teslim alma konusunda yardım edin, ya olumsuz cevap aldım ya da görüşmenin ortasında kapattılar. Artık peşini bıraktım, satıcı anladığı gün zaten kendisi benimle iletişime geçer yana döne, değişim süresi de geçerse kargo masrafı artık kendisine patlayacak.

Geri