Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

ülkede yaşanan durumlara ayak uyduramıyorum, yetişemiyorum. Bugün öğlen 2,5'a doğru eve gelirken dağın zirvesinde bir duman gördüm araç dönüyor diye umarım baca falandır yanlış görmüşümdür diyordum ki açık alana gelince yanlış görmediğimi anladım. Fotoğraf çektikten sonra hem dağcılık kulübüne hem de orman ekiplerine haber verdim. Dağcılık kulübüne haber verme sebebim aynı zamanda aram kurtarma ve orman yangınlarına desteğe gidildiği için hatlardan ulaşılamıyor olsa da doğrudan iletişim kurulabiliyor olması. Saat 14:28de ilk çektiğim fotoğraftan bu yana 3er kez 2 yangın uçağı, 6 kez de yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Bir yerden sonra elden bir şey gelmediği için eve geri döndüm zaten oturduğum bölge gereği sokaktan görebiliyorum.

Dün ülkemizde yaşanan terör olayı keza öyle sürekli içimize bir yerlerden ateş düşüyor. Ondan önceki gün Bahçeli'nin açıklamaları desen bir başka. Geçmiş sayfalarda bahsettiklerim yada bahsettiklerimiz üzerine artık tıkanmaya başladı.

Önceden otobüste yada meydanda normal o şehrin 2-3 delisi olur onu görürdük yemin ederim onların sayısında bile artış olmuş. Geçen otobüste dünya bankasında ceo olduğu iddia eden vardı. Böyle giderse bende 10 yıla falan delirir ormanlarda dolanırım.
Cevabı çok basit kardeşim... %100 yetki var ama sıfır sorumluluk... Nasıl ama manzara?

Scudo
ülkede yaşanan durumlara ayak uyduramıyorum, yetişemiyorum. Bugün öğlen 2,5'a doğru eve gelirken dağın zirvesinde bir duman gördüm araç dönüyor diye umarım baca falandır yanlış görmüşümdür diyordum ki açık alana gelince yanlış görmediğimi anladım. Fotoğraf çektikten sonra hem dağcılık kulübüne hem de orman ekiplerine haber verdim. Dağcılık kulübüne haber verme sebebim aynı zamanda aram kurtarma ve orman yangınlarına desteğe gidildiği için hatlardan ulaşılamıyor olsa da doğrudan iletişim kurulabiliyor olması. Saat 14:28de ilk çektiğim fotoğraftan bu yana 3er kez 2 yangın uçağı, 6 kez de yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Bir yerden sonra elden bir şey gelmediği için eve geri döndüm zaten oturduğum bölge gereği sokaktan görebiliyorum.

Dün ülkemizde yaşanan terör olayı keza öyle sürekli içimize bir yerlerden ateş düşüyor. Ondan önceki gün Bahçeli'nin açıklamaları desen bir başka. Geçmiş sayfalarda bahsettiklerim yada bahsettiklerimiz üzerine artık tıkanmaya başladı.

Önceden otobüste yada meydanda normal o şehrin 2-3 delisi olur onu görürdük yemin ederim onların sayısında bile artış olmuş. Geçen otobüste dünya bankasında ceo olduğu iddia eden vardı. Böyle giderse bende 10 yıla falan delirir ormanlarda dolanırım.
otobüstekini fazla ciddiye almamak lazım babam ne zaman dedem arasa "buyrun sayın cumhurbaşkanım" diyerek telefonu açardı adam mutlu oluyor ne yapsın. En aşağı 150 senelik Selimiye kışlasını ben yaptırdım diyordu son yıllarında.

Bir insan tipi var sürekli vasatlığı öven, başarısızlığını kutsayan. Bunların sesleri herkesten yüksek çıkar ve sürekli konuşurlar. Sürekli iyiyi eleştirir dururlar.

Ağustos ayında Oasis yeniden bir araya geldiğini yeni bir albüm ve tur olacağını duyurmuş. bir ay önce yayınlanan tanıtım videosu 570 bin izlenmiş bu neyin nazıydı da abi kardeş 15 sene birbirinden uzak kaldı anlamak güç.

@MakRo
@Mehmet Altuğ
@Sadettin Z.
Brolar etmen eylemen deli takliti yapayım derken siyasal dincilerin oyununa falan gelirsiniz maazallah. Doğada bunun örnekleri var. Buyrunuz:
DPl9F08WkAAf3YX.jpg

Yatırım tavsiyesi değildir. Dost tavsiyesi olarak görünüz

Bekliyorum, acaba ne zaman "Öldüğü iyi oldu" diye yazacaklar...

nvn2dml.png

Her olayda ısıtılıp acılı insanların önüne konan pilavdır... "Şehit ailesi olmak herkese nasib olmaz. Evladınız çok şanslı, peygamber efendimize komşu oldu."

Ben de her defasında düşünürüm. Yahu bu peygamber efendinizin olduğu yer her neresi ise, gecekondu mahallesine döndü. Habire yoksul, garip çocukları, duvarları sıvasız, elektrikleri borcundan dolayı kesik evlerde doğup büyüyenleri yolluyorsunuz oraya. Şöyle devletten kaymaklı YİD ihalesi alan müteahhidin, milletvekilinin, il-ilçe başkanının çocuğunun peygambere komşu olduğunu görmek nasib olmadı henüz...

Mahalle nasıl?
- mahalle teksas olummm.

S1b1

Bekliyorum, acaba ne zaman "Öldüğü iyi oldu" diye yazacaklar...

322592 dosyayı görüntüle

Her olayda ısıtılıp acılı insanların önüne konan pilavdır... "Şehit ailesi olmak herkese nasib olmaz. Evladınız çok şanslı, peygamber efendimize komşu oldu."

Ben de her defasında düşünürüm. Yahu bu peygamber efendinizin olduğu yer her neresi ise, gecekondu mahallesine döndü. Habire yoksul, garip çocukları, duvarları sıvasız, elektrikleri borcundan dolayı kesik evlerde doğup büyüyenleri yolluyorsunuz oraya. Şöyle devletten kaymaklı YİD ihalesi alan müteahhidin, milletvekilinin, il-ilçe başkanının çocuğunun peygambere komşu olduğunu görmek nasib olmadı henüz...
kendi çocukları yakınları ya bedelliye gider, yada korunaklı yerlerde yaşarlar. kendi hayat mücadelesinde olan sıradan insanlara terör yüzünden birşey olunca şehitliği överler. keşke kendi yakınlarına da şehitlik yakışsa. şehitlik kavramını herkes gibi önem veririm bende ama arkasında ailesini bırakmış masum biri için bu tarz açıklama yapmak gerçekten mide bulandırıcı.

kendi çocukları yakınları ya bedelliye gider, yada korunaklı yerlerde yaşarlar. kendi hayat mücadelesinde olan sıradan insanlara terör yüzünden birşey olunca şehitliği överler. keşke kendi yakınlarına da şehitlik yakışsa. şehitlik kavramını herkes gibi önem veririm bende ama arkasında ailesini bırakmış masum biri için bu tarz açıklama yapmak gerçekten mide bulandırıcı.
modern batılı toplumlar bu yalanı yemiyor artık, ancak bizim geri kalmış toplumlarda var bu durum.

Parmaklarımın şiştiğini farkettim. Muhtemelen tüm vücudum şişti. Elimi enseme koydum ne elimi ne de ensemi hissettim. Elimi çekince ensem ve tüm kafam kaşınmaya başladı. Paniklemeye başladım.
Kardeşim tekrar geçmiş olsun. Seviliyorsun Kamil dostum,biliyorsun.
Şimdi gelelim ben bu alıntıyı niye bu konuya taşıdım. Çünkü arkadaşlara böyle bir durumda ne yapmaları gerektiğini anlatacağım,bu konuda da hareket var, çok kişi faydalansın

Şimdi böyle birden çok fena rahatsızlandınız. Bunun için yanınızda bir adet "kolay takılabilir dede sakalı" bulundurmanız gerekiyor. Yapılması gereken ise çok basit:
Hemen Dede sakalını takıp kendinizi yere bırakıyorsunuz. Başka birşey yapmanıza gerek yok. Çünkü millet "Dede düştü dedeye bişey oldu diye hemen 112 yi arıyor." Kesin.

Peki Dede sakalınız olmadan bayılırsanız ya da fenalaşırsanız ne olur:
Bu herif çekmiş otu, uçuyor.
Geceden kalma sızmış şarapçı diye tınlamazlar. Maazallah, belki de dünya değiştirirsiniz. Allah korusun.
Dede sakalı şart.

Bu yöntem kimin için değil:
-Kadınlara uymayabilir. Dede sakalı ne bileyim.
-Ve tabii ki @Cemal Ç. için uygun değil. Adamın suratı 10 okka kıl zaten. Neresine taksın.
-Ve bir de bıyıklı Polyana @necmeddin .Adam öleceğini bilse bıyığının üstüne sakal makal takmaz.

Bu yöntemi nereden mi öğrendim? Geçen gün beyazlamış sakallarımla çimlere uzandım, iki delikanlı geldi, biri diğerine "Dayıya bişey oluyor, 112 yi ara dedi"

100. yıl marşını ne zaman duysam, çoşkusu olmayan, sözleri fazla basit, bestesi bayık bir şey çalıyor hissiyatı uyanıyor. Marş olmakan çok popüler kültür ürününe benziyor.

ilk binmeyi öğrendiğim bisiklet,belkide dünyanın en dengesiz bisikleti olabilir :komik:

2004 bir kez daha dönüş yapmış bu model ilk çıktığı 1971-74 ve 04te sürekli bu denge sorunu giderilmeye çalışılmış, iyileştirmelere rağmen sıkıntı olacağını görmek için fizik profesörü olmaya gerek yok ağır merkezi çok geride, bunun dengeli olabilmesi için arka tekerin çok daha geride olması gerek ve sırt dayama atraksiyonu işleri olduğundan çok daha beter ediyor.

Ben de binmiştim çocukluğumda arkadaşımınkine bir tur ama geometrisinin sıkıntılı olacağını düşünmemişdir bile çünkü Harley Davidson motorları andırıyor ve havalı duruyor.

Bu tip sırt dayanabilecek ve dengeli bisikletler yapıyorlar ama büyük ve dolayısıyla pahalı oluyor.

Bu amca güzelce anlatmış mevcut 3 modeli de

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
2004 bir kez daha dönüş yapmış bu model ilk çıktığı 1971-74 ve 04te sürekli bu denge sorunu giderilmeye çalışılmış, iyileştirmelere rağmen sıkıntı olacağını görmek için fizik profesörü olmaya gerek yok ağır merkezi çok geride, bunun dengeli olabilmesi için arka tekerin çok daha geride olması gerek ve sırt dayama atraksiyonu işleri olduğundan çok daha beter ediyor.

Ben de binmiştim çocukluğumda arkadaşımınkine bir tur ama geometrisinin sıkıntılı olacağını düşünmemişdir bile çünkü Harley Davidson motorları andırıyor ve havalı duruyor.

Bu tip sırt dayanabilecek ve dengeli bisikletler yapıyorlar ama büyük ve dolayısıyla pahalı oluyor.

Bu amca güzelce anlatmış mevcut 3 modeli de

Bunlar cillop gibiymiş benimki Almanya'dan gelmişti ama eski püskü birşeydi,teyzemler getirmişti hatta sonra bmx getirdiler,mahallede binmeyen kalmamıştı poloya:acpsnr: parayla 1 tur bindiriyordum:cool:

Ben geçtiğimiz haftalarda sorup duruyordum gidon yükseltme aparatı falan diye, forumda bir üye restorasyon yaparken gidonu da değiştirmiş Bianchi Metada.

Bianchi Meta restorasyon hakkında

Saat gece 01:50de eve geldim. Araç bırakıldıktan sonra ortalama 3 saat sırt çantalı ve ekipmanlı tırmanıştan sonra bölgeye ulaşılıyor. Arazi çok sarp yeterli personel, gönüllü ve malzeme yok. Ateş birden yön değiştirebiliyor sıcaklığından dolayı en fazla 3 metre yaklaşabiliyorsunuz. Sıcaklığı şöyle düşünün fırını tam güç açın ve kafanızı içine sokun. 2metre yaklaştım kollarım başım yandı. Sürekli yanmış ağaçlar yada kayalar alt bölgelere düşüyor. 150-200 kiloluk kaya yanarak sağa sola gidiyor. Yani bir kayanın yandığına ilk kez tanık oluyorum.

İşin can alıcı tarafını da yazayım. Orman personeli saat 6da bizlik bu kadar diyerek dönmüş. Biz çıkarken yolda 4 tanesi ile karşılaştık. Bellerinde silah olunca asker sanmış meğer ormancıymış. Ne kadar doğru bilemem aslı yok ama herkes helikopterlerin maaşlarını alamadıkları için geç kalktıklarını söylüyor. Zaten onu bile taşerona vermişler. Büyük ihtimalle yarın öğlen daha da çok alana sıçrayacak.

Umarım daha da büyümeden sabah havadan ve karadan destekli söndürülür.

-Bugün öğlen markete gittiğimde baktım. Dün bizim müdahale edip bir noktadan sonra bırakmak zorunda kaldığımız alandan yangın alt noktaya gelmiş. Bırakmamızın 2 temel sebebi var bir tanesi 8 tane gönüllünün 5 tane ekipman ile yapacakları sınırlı, bir diğeri de düşen kaya ve yanmış tomruklar ciddi tehlike oluşturuyor. Kozalakların yandığında ne kadar uçtuğunu canlı gözle dün şahit oldum. Bölgedeki en genç ağaç 50 veya üzeri yaşta. Yardıma bir kısmı sadece bende gittim demek için giden grup. Dün biz orada uğraşırken adamın birisi elinde fotoğraf makinesi ile sadece çekim yaptı sonra giden grupla da gitmiş. Böyle insan geleceği yerde gelmemesi daha iyi. Az önce bir grupta gördüm "başkanımız olay yerindeyiz" diye paylaşım yapmış 2 saattir elinde telefon alt noktada bekliyor.

Dosyalar

• IMG_20241025_220317.jpg
    IMG_20241025_220317.jpg
    44,1 KB · Okunma: 13
  • IMG_20241025_220031.jpg
    IMG_20241025_220031.jpg
    93,1 KB · Okunma: 13
  • IMG_20241026_120229.jpg
    IMG_20241026_120229.jpg
    43,6 KB · Okunma: 7
Son düzenleme:
Sen o kadar bisikletle okula git gel bir şey olunmasın, arabayla giderken camı aç, hem boynum tutulsun hem de soğuk algınlığı kapayım... Granfondoya katılmak için forumdaki büyüklerimden tavsiyeler toplayıp cesaret bulayım ama ertesi günü sabahına saat 09.00'a vize konsun... Hayat ne kadar güzel gidiyor derken siyasetçilerin ağzı açık bırakacak derecede saçma konuşmaları, leş gibi çetelerin haberleri ve terör saldırısıyla sarsılayım... Amma da karamsar konuştum, her şey daha iyi olacak diye kendimizi kandıraraktan devam edeyim bari, all is well misali.
Herşey değil gerçi, mesela bisikletim "İksir" daha da benim oldu bu etiketlerle:WhatsApp Image 2024-10-23 at 22.24.35.jpeg
Yarın bir gün Bozdağ'a tırmanacağım ve bu etikete bool bol bakmam gerekecek ama inanıyorum bir gün Bozdağ'a tırmanacağımWhatsApp Image 2024-10-23 at 22.25.18.jpeg

Son düzenleme:
Geri