Neler oluyor hayatta
Bir de şu rüya gerçek olsa olsa
Sabah olup uyanınca herşey aynı kalsa...
olumsuz anlamda bakmayın. olması gereken. basbas bağırılıyor, ihtracat yapan, turizmci ağlıyor diye. TL değerli, az salın şu doların ipini diye.Döviz altın uçtu, hızla fakirleştik yine
Japonyaların üretim manyaklığı ve yaşam tarzı, Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar farklı. Türkiye üreterek bir yerlere gelmek için değil 40 fırın, 400 fırın ekmek yemesi gereken konularla cebelleşiyor. Daha işçinin parasını ödeyemeyen sermaye sahipleri, yasaları çiğnemekte bir sakınca görmüyor. Önce insan değil, önce para diyen bir adamla hiçbir sağlıklı zeminde buluşamayız.olumsuz anlamda bakmayın. olması gereken. basbas bağırılıyor, ihtracat yapan, turizmci ağlıyor diye. TL değerli, az salın şu doların ipini diye.
benim çocukluğum, TRT deki haberlerde, ekonomi bülteninde şu ibareyi dinleyerek geçti.
"japon merkez bankası yenin değerini yine düşürdü"
tüketime alışanlar olarak, TL nin değer kaybı işimize gelmez. zira, yerli üretim olsa bile, ahalimiz yabancı malına hayrandır. toplumsal etik vs gibi bir sürü etmen var.Japonyaların üretim manyaklığı ve yaşam tarzı, Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar farklı. Türkiye üreterek bir yerlere gelmek için değil 40 fırın, 400 fırın ekmek yemesi gereken konularla cebelleşiyor. Daha işçinin parasını ödeyemeyen sermaye sahipleri, yasaları çiğnemekte bir sakınca görmüyor. Önce insan değil, önce para diyen bir adamla hiçbir sağlıklı zeminde buluşamayız.
Japonya her anlamda süper değil, rezillikler orada da var ama bunu Türkiye'deki kadar yaygın toplumsal kabullere getirmedikleri için adamlara böyle şeyler dert değil. Onlar ABD, Çin, Almanya gibi sanayisi lokomotif ülkelerle kapışıyor. Bizdeki lokomotif otomobil sektörü. Ülkede otomobil piyasasının durumu belli. Yani demek istediğim, krizin içinde yüze yüze, artık hangisi kriz hangisi normal anlamıyor insanlar.
Burası kocaman ülke, devasa bir nüfus var. Üretim kapasitesi ve iş gücü potansiyeline rağmen, altı üstü bir bisiklet parçasını bile bulamıyorsunuz. Doğru düzgün, basit bir işe yönelik aletin pazarı, üreticisi, kullanıcısı bile gelişmemiş. Atatürk'ün devrimlerinin kıymetini bile bilemeyecek kadara zır cahil adamlar, halen arkasından ana avrat sövüyorken, ihracatla neyi çözebilirsin?
Ciddi ölçekte "sermaye aktarımı" yapılıyor, buna dur diyecek bir denge unsuru da yok. Düzen, işini bilene çok açık şekilde "gücün varsa ezmekten çekinme" diyecek kadar pervasız halde.
Eskiler anlatırlar.Delikanlısı olan eve büyükler karakaçan alırlarmış.Bu iş o zaman meşrulaşmış oluyor.@Mehmet Altuğ İç anadolu'da çok daha fazla olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam. O bölgede hayvana tecavüzün ne kadar normalleştiği de rol oynuyor burada. Normalleşmiş yerlerde, "normal yani, olabilir, bi yere şikayet etmeye gerek yok" kafası oluyor, istatistiklere girmiyor.
Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu.Cumhurbaşkanı adayı olmak için diploma şart
Cumhurbaşkanı olmak için diploma şart değil.
Bunu mu anlamalıyız? Kafam karıştı yine![]()
Ben m1 metrosu diye biliyodum...demokrasi bir tramvaydır, ilgili durağa gelince inilir.