Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Şu çevremizi saran ve bizi her gün boğan fenalığın sorumlusu olarak bir kişiyi görmek ve onun sona erişini istemek gerçekçi bir yaklaşım mıdır? Bu toplum içeriden dışarıya doğru çürüyor, meyve piresinin yediği şeftali gibi dışarıdan içeriye değil,ki o bile içeriden yemeye başlıyor.
Meselenin ana damarına girecek olursak bu çürümenin adı maddi ve ruhani yokoluştur .Doğa boşluğu affetmez diye klişe bir laf vardır ama doğrudur..Birey ve toplum olarak,Tabiat ananın bize emanet olarak verdiği güçle,her an bir yaratım süreci içinde olursak,evrensel irade ile bütünleşmiş oluruz,kişisel ve toplumsal boyutta çok olumlu sonuçlara ulaşırız.Bu yaratıcı güç atıl bırakılırsa polarize oluyor ve ters yönde hareket ederek yıkıcı güç haline geliyor.İşte yaşadığımız durum bu ikincisi.
Bu yazıyı okuyan kardeşlerin sabrına sığınarak soruyorum. Böyle nezih ve güzel insanların biraraya geldiği bir forumda neden "en son hangi kitabı okudunuz?" köşesi yoktur? Üstelik en acil konu bu olmasına rağmen.İşte bu yüzden yaratım süreci içinde kalamıyoruz ve yıkıma düşüyoruz..Ve düştüğümüz boşluk zihinlerimizin boşluğu.Çünkü zihinler beslenmemiş,yıllar var ki aç bırakılmış.Mesela siz bilgisayar aldınız fakat yazılımı yüklemediniz,o zaman çalıştıramazsınız.Aslında biz de yokuz şu anda,sadece bitkisel bir animasyon içindeyiz.Beyin ölümü gerçekleşmiş durumdayız.Yokuz çünkü fikir dünyamız yok,içimizde bir arşivimiz yok,bu arşivden beslenen bir tarihimiz,hayal etme,tasarı yapma,buluş gerçekleştirme,eser yaratma imkanımız yok.O zamanda maraba oluyoruz,ırgat oluyoruz,suçlu x kişi oluyor.Al oyunu ver berikine yetmiş yıldır aynı terane.Biz hepimiz şu aynı bataklığın içindeyken başımıza getireceğimiz kişiyi gökten zembille indirecek halimiz mi var? Saygılarımla
Önyargılar, önyargılarımız… LİNK

Ha atıl kalmış, olması gereken ilgiyi görememiş diyebilirsiniz ona bişey diyemem.

Fikirlerinize saygı duyuyorum ancak katılmıyorum. Atalarımız bazı konularda çok güzel noktalara parmak basmış; balık baştan kokar demiş. İnsanın doğası bir, coğrafyaya göre farklı türler değiliz. Yatkınlıklarımızı belirleyenler elbette dış etkenler oluyor ve yöneticilere verdiğimiz yetkiler sayesinde yukarıdan aşağıya bi yozlaşma, çürüme hali milli şuurumuza, damarlarımıza sirayet ederek geleceğimizi karartıyor.

Günaydın
Gurulu düzenimiz var yeğen yoksa memlekete dönerik

''Almanya'da yaşayan 550 bin Mavi Kartlı gurbetçiden yalnızca 18 bini Türk vatandaşlığı için başvuru yaptı.''

Milli eğitime tatil yetmiyor, çok çalıştık ya, 23 Nisan kutlamalari, 22 Nisan da olacakmis.. merak ediyorum, sorsak, desek ki:" siz calismayin, biz size sadece maaş yatiralim...?" Acaba , ".. Aaa, yooo, asla.. duymamış olayım, olur mu öyle şey?" Derler miydi..?

Milli eğitime tatil yetmiyor, çok çalıştık ya, 23 Nisan kutlamalari, 22 Nisan da olacakmis.. merak ediyorum, sorsak, desek ki:" siz calismayin, biz size sadece maaş yatiralim...?" Acaba , ".. Aaa, yooo, asla.. duymamış olayım, olur mu öyle şey?" Derler miydi..?
23 nisan kutlamalarında öğretmenler işe gidiyor zaten. Öğretmenler entellektüel bir iş yaptığı için beden işcisi gibi saat bazlı değil de üretilen iş önemli. Başarılı şirketler de bu şekilde davranıyor çalışanına ama bizde bu anlayış oturmadı.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
geçiş garantili bisiklet yolları yükleniyor. hazırlayın HGS'leri

İşte bu rağbet görür. Düşünsene mis gibi asfalt ve sadece bisikletliler.
Buna acımadan paramı veririm.

Gocek tarafinda , Gocek tunele giden yolda , 6-7 bisikletciye arac carpmis ne yazik ki , WA gruplarinda paylasildi . 3 kisi agir durumdaymis.
her gun acaba bugun eve olmeden gidebilcek miyiz diye korkarak yollara cikiyoruz ve bu duruma hic kimse dur diyemiyor. bu kanunlarla ne yazik ki hic bir sey olmuyor , kanunlarin cok daha sertlesmesi gerekiyor. Tum arkadaslara cok cok gecmis olsun ve acil sifalar dilerim.

Gocek tarafinda , Gocek tunele giden yolda , 6-7 bisikletciye arac carpmis ne yazik ki , WA gruplarinda paylasildi . 3 kisi agir durumdaymis.
her gun acaba bugun eve olmeden gidebilcek miyiz diye korkarak yollara cikiyoruz ve bu duruma hic kimse dur diyemiyor. bu kanunlarla ne yazik ki hic bir sey olmuyor , kanunlarin cok daha sertlesmesi gerekiyor. Tum arkadaslara cok cok gecmis olsun ve acil sifalar dilerim.
kanun sertleşse ne olacak yeterince kanun var uygulanmıyor
Bir ekleme yapayım bizde olmaz da faşist afrika ülkelerinde devlet kaos yaratıp saadece kendilerinden olanların lehine yasaları işletir sonra da size yasalar yetersiz dedirtir. Siz de her türl cezanın çıkmasına suçlu da olsa insanlara işkence uyglanmasına orantsız güç kullanımına alkış tutar hale gelirsiniz. Sonra sizden yetki isterler ama torba yasada gelir bu yasalar ve muhalefeti boğacak, kendinden olmaynlara baskı kuracak yasalarla beraber gelir meclise. Muhalefet de onaylamazsa sizin aracılığınızla baskıya maruz kalır. Bakın biz sizi koruyacağız ama muhalefet izin vermiyor denilir sonra bir güm tüm yetki istenir yetmez ama evet dersiniz ve olanlar olur. Tüm yetki bir kişide toplanır ama bilin bakalım bu güç kimin için ve kime karşı kullanılır.

Son düzenleme:

Tünel kazalarında hep düşünüyorum. Bisikletlinin zaten girmemesi gerek. Ama mecburen girdiği durumlarda, yeterince görünürlüğü olsa,
şoförün dikkatini rahatlıkla çekebilecek kadar göze batsa, o şoför bilerek-isteyerek bisikletliye çarpar mı? :(

Görünürlük her zaman en kilit tedbir bizim sporumuzda. Kendim dahil, acaba her zaman bunun hakkını verebiliyor muyuz diye düşünüyorum.
Yoksa pek umursamayıp Allaha emanet mi düşüyoruz yollara? 🙁

Kazazede arkadaşlar acil şifalar diliyorum.
(link)
(link)
Not: Bu bir tünel kazası değil.
Not2: Nefret söylemi değil, sadece şahsi bir tedbirden bahsetmek isterim. Bisikletliyken de, otomobil sürerken de, çevre araç sürücüleri içinde ihtiyar ve/veya bayan sürücü görünce o araçtan uzaklaşıyorum. Gerçi bu kazada ihtiyar sürücü arkadan gelip biçmiş görünüyor :(

• Üzgün
Tepkiler: Alazarhus ve MakRo
Tünel kazalarında hep düşünüyorum. Bisikletlinin zaten girmemesi gerek. Ama mecburen girdiği durumlarda, yeterince görünürlüğü olsa,
şoförün dikkatini rahatlıkla çekebilecek kadar göze batsa, o şoför bilerek-isteyerek bisikletliye çarpar mı? :(

Görünürlük her zaman en kilit tedbir bizim sporumuzda. Kendim dahil, acaba her zaman bunun hakkını verebiliyor muyuz diye düşünüyorum.

göcek tünelini hatırlayamadım yasak olabilir ama mesela antlaya kemer arasındakilerde bisikletli var tuşu ve uyarı lambası oluyor. Tabi onu kim ne kadar takar seni öldürse ne ceza olur o da ayrı mesele.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
MB Politika Faizi: 350 baz puan artışla %46

"NAS VAR NAS! NAS varken sana-bana ne oluyor?"dan geldik yine 46'ya bağladık...

1616129967531-ys.jpg

(link)
(link)
Not: Bu bir tünel kazası değil.
Not2: Nefret söylemi değil, sadece şahsi bir tedbirden bahsetmek isterim. Bisikletliyken de, otomobil sürerken de, çevre araç sürücüleri içinde ihtiyar ve/veya bayan sürücü görünce o araçtan uzaklaşıyorum. Gerçi bu kazada ihtiyar sürücü arkadan gelip biçmiş görünüyor :(
70 yaşındaki sürücü, banketi epey geniş olan yokuş yukarı bir yolda (bankette tır olsa bile iki şerit akmaya devam edebilir) gidip bir bisikletli yerine üçünü birden biçiyorsa, bir daha trafiğe çıkmaması için gerekli yaptırımı uygulamayan hakimi, işini yapmıyorsun diye suçlardım. Üçü birden yan yana gittiklerini sanmıyorum. En fazla ikisi yan yanadır veya arka arkayadırlar. Aracın önden aldığı hasara bakılırsa, yokuş yukarı çarparken bile hız hiç azalmış gibi durmuyor, yani bodoslama dalmış. 65 yaş ve sonrasında her 2 yılda bir ciddi bir sağlık ve psikoteknik testten geçilmeden sürüşe izin verilmemeli.

70 yaşındaki sürücü, banketi epey geniş olan yokuş yukarı bir yolda (bankette tır olsa bile iki şerit akmaya devam edebilir) gidip bir bisikletli yerine üçünü birden biçiyorsa, bir daha trafiğe çıkmaması için gerekli yaptırımı uygulamayan hakimi, işini yapmıyorsun diye suçlardım. Üçü birden yan yana gittiklerini sanmıyorum. En fazla ikisi yan yanadır veya arka arkayadırlar. Aracın önden aldığı hasara bakılırsa, yokuş yukarı çarparken bile hız hiç azalmış gibi durmuyor, yani bodoslama dalmış. 65 yaş ve sonrasında her 2 yılda bir ciddi bir sağlık ve psikoteknik testten geçilmeden sürüşe izin verilmemeli.
Bana yokuş aşağı iniş gibi geldi.
Söylediğiniz gibi emniyet şeridi gayet geniş. Araç emniyet şeridine girmiş gibi görünüyor.
Emniyet şeridi ihlali yapanlar keşke bisikletliye değil de tıra rastlasa.
Bildiğim kadarıyla ABD'de 80 yaş ve üzeri sürücüler her yıl fiziksel ve bilişsel testten geçmek zorunda. Bizde de olmalı, hem de sınırı 65 falan olmalı.

23 nisan kutlamalarında öğretmenler işe gidiyor zaten. Öğretmenler entellektüel bir iş yaptığı için beden işcisi gibi saat bazlı değil de üretilen iş önemli. Başarılı şirketler de bu şekilde davranıyor çalışanına ama bizde bu anlayış oturmadı.
Hocam peki çalıştığı kadar mı ücret alıyor? Hadi onu geçtim, bu para mevzusuna kafayı taksaydim eğer müezzin ve imamların günde toplam is süresi olarak 1-2 saat çalışıp öğretmenlerden de fazla maaş alması, hatta ikindi namazından sonra kildirdiklari icin mesai tanımı olması konularını irdelemek gerekirdi..tabi herkesin bütçesi bereketli olsun, derdim butce değil ki, zihniyet..

Hocam peki çalıştığı kadar mı ücret alıyor? Hadi onu geçtim, bu para mevzusuna kafayı taksaydim eğer müezzin ve imamların günde toplam is süresi olarak 1-2 saat çalışıp öğretmenlerden de fazla maaş alması, hatta ikindi namazından sonra kildirdiklari icin mesai tanımı olması konularını irdelemek gerekirdi..tabi herkesin bütçesi bereketli olsun, derdim butce değil ki, zihniyet..
Bence ürettikleri işe göre az alıyor öğretmenler. Din görevlilerini devlet finanse etmemeli bence cematinden alınmalı avrupadaki gibi

Bence ürettikleri işe göre az alıyor öğretmenler. Din görevlilerini devlet finanse etmemeli bence cematinden alınmalı avrupadaki gibi
Ahh hocam be. Öyle ama işte.. boşuna demiyorum demokrasi hastalıklı bir rejim diye.. bir aristokrasi şart da.. zor ..

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Ahh hocam be. Öyle ama işte.. boşuna demiyorum demokrasi hastalıklı bir rejim diye.. bir aristokrasi şart da.. zor ..
Dediğini anladım; 2 seçenek var ya entellektüeller yata yata para kazanacak ya da beş para etmez insanlar, seçim senin. Şu an bizde 2.si var memnun muyuz?

• Üzgün
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
"Benim memurum işini bilir!" - Turgut Özal, Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. cumhurbaşkanı

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ulaşan bir CİMER ihbarı sorasında harekete geçerek Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) eski İşletme Dairesi Başkanı Mehmet Cemil Acar’ın evinde arama yaptı.

Acar’ın evindeki kasada 26 kilogram külçe altın ile yüksek miktarda döviz ele geçirildi. Acar, “rüşvet ve yolsuzluk” iddiasıyla tutuklandı."

Geri