Scudo Sports

Şu bisiklete bir bakar mısınız? Trekking ve Tur bisiklet farkı...

@spe07yok giant mtb vardi sattim vsf t500 aldim bundan cok memnunum tam istdegimi aldim buna uzun sure binerim.

Scudo
Bende tur için hd yi tercih edenlerdenim...Hd frenler öyle kolay bozulan frenler değil fakat şu da bir gerçek ki tur esnasında bozuldu mu parçaları biraz sıkıntılı... Ha teknikten çok anlamıyorsanız zaten bu işe çok girmeyin...Turcu adamın akortu geçtim jant teli değiştirmeye kadar bilmesi gerekir... Tabii bu söylediğim şartlar daha çok alakasız ülkelerde geçerli; atıyorum hindistanın dağlarında... :D Ülke içinde bi durumda en kötü yoldan geçen birini çevirirsiniz :)

fransadaki bisiklet turumda rastlayıp birlikte tura devam ettiğimiz güney koreli bir turcu arkadaş hidrolik disk frenli bir tur bisikleti kullanıyordu.

Merhaba arkadaşlar tekrar.

Doğrusu KTM için V fren seçeneğim olsaydı V isterdim ama cyclocross bisikletimdeki disk ya da daha önce kullandığım şehir bisikletimde falan hiçbir sıkıntı yaşamadım. Yaşansa da yaşanır tamir edilir sonrasında.
Gerçekten de bir Asya turu yapacak olsam Himalayaların eteklerinde dolaşacak olsam hem V fren hem de 26" teker düşünürdüm.
Ama şimdilik ya Türkiye'de ya da Avrupa'da turlarım gibi düşünüyorum o zaman da sorun çıkması halinde yüzüstü kalmam herhalde.
Bu arada bisikleti Teog tatilinde gidip alayım diyordum ama sanırım 2 hafta kadar daha erken, yani 8-9 Nisan gibi bir hafta sonu gidip alabileceğim bisikleti.
Bir günde 380km yolu nasıl yaparım derken, alacağım yerin Bisiklet Gezgini yerine BisikletEvim mağazası olacak olması mesafeyi de 420km'ye çıkardı :)
Sanırım yanıma uyku tulumu da alıp bir kenarda birkaç saat uyurum, geziyi de iki güne çıkarırım.
Kafada deli hayaller yani :)

Bu arada çok emeğiniz geçti başlığa,
Ben de son haftalar keşfettiğim müthiş bir turcunun videosunu koyayım buraya.
Tüm seri muhteşem. Çekimler de harika. İnsan izlerken transa geçiyor adeta. Bu arada bisikleti de diskli :)
SEE THE WORLD 2: ALASKA:

Umarım beğenirsiniz...

@Ahmetgitar bu akşamda bu güzel videoyla geçecek yani anlaşıldı, böyle videoların/turcuların motive etmemesi mümkün değil, iç geçirerek izliyoruz resmen, bizlere de kısmet olur tez zamanda umarım, teşekkürler paylaşım için.

@ÖmerMurat
Yüzlerce Video izledim bisiklet ve tura dahil ama bu adam gerçekten başka. Özellikle See the World serisi muhteşem. Gerçekten uğraşıyor çekimler için. Bir de gezdiği yerlerdeki o ıssızlık, sakinlik; atmosfer gerçekten bir başka. Hatta dün sırf bu videolar için ayrı başlık açacaktım...
Aynı videoları birkaç kez izledim. Her izleyişte bırak işi gücü vur kendini yollara diyorum resmen.
Herkes görsün izlesin :)

@Ahmetgitar bu gece başlayacağım bu seriye, bakalım ne çıkacak, eğitimle/meslekle ilintili ucundan kıyısından :), benim de aklımda böyle bir şeyler yapmak var, bakalım zaman ne gösterir. Tekrar teşekkürler paylaşım için:harika:

@Ahmetgitarbole videolar paylasabilirsen guzel olur ahmet istersen baslik ac bu videolar icin istersen vsf bolumunede ekleyebilirsin farketmez ordanda bakabiliriz

Biz kızılcıhamama niyetlensek sağ salim varacağımızın garantisi yok. Coğrafyamıza sığamıyoruz, insanlar her yerde, arabalar her yerde, nüfus çok toprak az...

koga alıyorsanız rohloff göbekten vites sistemide umarım vardır alacağınız bisiklette .Kogaların fiyatıda çok çok yüksek.maazallah yolda birşey olursa çok içiniz yanar. "koga": komponentleri mükemmel bir bisiklette olsa avrupadan türkiyeye paslanmış bisikletle gelen turcularda var
bence çok pahalı bir seçim ve scott un elektrikli bisikletleri ile aynı fiyata geliyor.elektrikli alsanız en azından yolda çekiş yardımı olur.umarım ne alırsanız alın kazasız belasız binersiniz.

@musa t3m1z
Yok KTM'de karar kıldım da başlık çok uzun olunca arada gözünüzden kaçmış.
İyi.dilekleriniz için teşekkür ederim...

• Beğen
Tepkiler: musa t3m1z
Yine çok güzel bilgiler ve cok güzel tecrübeler aktarılmış hepinize bende teşekkür ederim. Ktm niz hayırlı olsun. bende hep arada kalanlardanım ama su yazılanları okuduktan sonra bile nasipse yarın alıcağım fuji touring den vazgeçmedim :) genelde sehir içi, yazları maksimum 400 km lik turlar ve hafif arazi ( köy yolu vs) için bana yetecektir diye düşünüyorum hadi hayırlısı.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@Yunus M. Sizin bisikletiniz de hayırlı olsun şimdiden...
Fuji harika bir bisiklet, dört yüz km de yapar dört bin de.
Mutlu huzurlu ve sağlıklı turlar yapın.

@Ahmetgitar biz de eşimle birlikte 2018 yazında Avrupa kıtasındaki Eurovelo rotalarından birini ajandamıza kaydettik.Dediğiniz gibi tur videolarını izleyince insanın içi gidiyor.Muhteşem bir doğa,muhteşem bisiklet yolları,sakin ve güvenli rotalar.Eğer Avrupa düşünüyorsanız eurovelo için yaklaşık 17 rota var.Bir göz atmanızı tavsiye ederim onlara da , eğer haberinz yoksa bu rotalardan.

Tüm Avrupa kıtasını bisiklet yollarıyla örmüş adamlar.Bu rotaların Kapıkule'de son bulması gerçekten insanın içini acıtıyor.

İncelemek isterseniz site adresi : (link)

Araştırdığım kadarıyla eurovelo rotalarında standartlara göre her 30 km. de bir bisikletçi ya da servis oluyormuş.Her 50 km bir konaklama imkanı,en fazla 150 km de bir de toplu taşıma entegrasyonu varmış.Diğer araçlar ile ortak kullanılan yollarda da günlük en falza 1000 araç tarafından kullanılması gerekiyormuş yolun.Yani rotaları bu standartlara göre düzenlemişler.
Youtube'da da eurovelo diye aratırsan bayağı bir video var.İzledikçe motivasyonun artacaktır eminim.:)

Şimdiden alacağın bisikletini de kazasız belasız kullanmanı dilerim.İnşallah gönlüne göre bir bisiklet bulursun.

@homeless 1 numaralı rota harikaymış ama bir o kadar da zorlu. Birkaç kez iklim değiştiriyorsunuz. 13 de aynı şekilde. İlk defa gördüm böyle birşey olduğunu. Teşekkürler.

@orneken rica ederim.Evet bayağı zorlu ve uzun rotalar var ama ailece yapılacak kısa mesafeli rotalar da var. Biz bir kaç rotayı birbirine bağlayarak görmek istedimiz şehirlere göre bir rota çıkarmaya çalışıyoruz kendimize.Kesiştiği yerlerden bir rotadan diğer bir rotaya geçme imkanı olması çok güzel.İnşallah hepimize nasip olur bu rotalarda pedal çevirmek.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Dostlar, dün İstanbul'dan KTM Life Lontano XT aldım. Sabah feribotla Mudanya ya geçtim ve Ankara'ya doğru harekete geçtim. 20.4 ortalama hızım ki çok fazla rampa çıktım, 104km geride kaldı. Detayları sonra ayrı başlıkta belirteceğim. Şimdi çay molasından yazayım dedim...
@wenom IMG_20160430_144135.JPG

@Ahmetgitar hayırlı olsun, sonunda kavuşmuşsunuz bisikletinize :harika:, bu uzun ilk sürüşten sonra deneyimlerinizi bekliyoruz, kazasız belasız keyifli sürüşler olsun.

Bence trek fx , scott sub ve cannondale quick serilerine bakabilirsin. Bu bisikletler tur icin modifiye edilebiliyor. Kaldi ki sehirde kullanimlarida safkan turlardan daha iyi. Eger ki safkan tura kafan cok takildiysa, trek allant modeline bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: darkweather
Geri