Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

şu mazgallarda olmasa

ergin

Forum Demirbaşı
Tepki
56
:boese157: ülke bisiklet düşmanlarıyla dolu şehir içinde bisiklet binmeye yer yok yolda bisiklet sürmeye kalksak sürekli önümüze dikine yapılmış mazgallar çıkıyor.neden mazgalları yatay yapmazlar.ara sıra yatay mazgal görmesem çok önemli bir nedeni olduğunudüşünebilirim.bu mazgallar bisiklet kullananlar için çok büyük bir tehlike.benim başıma hiç gelmedi,ama bir kaç kez ucuz atlattım diyebilirim ve yeni mazgal yerleştirilen yerlere bakıyorum hem dikeyler hemde daha geniş aralıklıllar.bir nedeni olduğunu bilen varsa benide bilgilendirsin:mad:

• Beğen
Tepkiler: r_scribble
Scudo
@ergin

benim de çok korktuğum bi durum bu.. özellikle kalabalık yollarda giderken zaten yolun en sağına yapışıyoruz burda da kocaman aralıklı mazgallar olunca acaip tırsıyorum, ve mecburen yavaşlamak zorunda kalıyorum kendimi sola-trafiğin içine atamıyacağıma göre....
hatta bazılarını hiç kapağı olmuyor ya da asfaltın >10cm altına gömülü oluyor.. yani kocaman bi çukur sizi bekliyor:boese157: :boese157: :boese157: :boese157:
akıllara ziyan bi durum...:( :(

• Beğen
Yollardaki mazgallar gerçekten bisiklet kullananları tehlikeye sokuyor.Daha önce ben bi kaza geçirmiştim yolun kenarında mazgallar vardı yolda bi araba beni sıkıştırınca yolun kenarından gitmek zorunda kaldım ve düştüm o yüzden çenemde 5 dikiş var:(

• Beğen
@pelin90
bahsetmek istediğimde bu tür kazalar.büyük bir kaza geçirmişsin geçmiş olsun.keşke bir çözüm olsa şu mazgallara

@emreden
keşke bir şekilde sesimizi duyurabilsek.birde yolu boydan boya kaplayan mazgallar varki tartışmsaız bir kaza nedeni.hepside nedense yolun dikine yapılmış sanki kasıtlı yapmışlar gibi.

Bu konu her 2-3 ayda bir dile getiriliyor. herkes sesimizi duyurabilsek gibi önerilerde bulunuyor ama hepsi boşuna gidiyor. Adamlar bisikeltçileri anlamıyor fazla yapacak birşey yok.Kendinizi riske atmadan yavaşlayın arkanızı kontrol edin ve sola yada sağa gidon kıvırarak geçin...

• Beğen
ben spd yarımıyla zıplamayı tercih ediyorum ancak çoğu zaman son anda farkediliyorlar

Bende musdaribim bu konuda..............

İnşallah bi çözüm bulunur................

@ergin

eğer mazgallar uzun ise arka jantı vurma ihtimaliniz çok yüksek . en iyisi sağ veya sola hamle yaparak geçmek...

Sırf bu mazgallar ve yoldaki saçma sapan çukurlar yüzünden bunny-hop tekniğimi geliştirmek zorunda kaldım. Tavsiye ederim...

• Beğen
@Sercan
artık her antrenmanda ona da yer ayırıyoruz

bu mazgallar ozellikle dikkat ediyorum,mtb tekerlekleri için daha tehlikesiz ama yol bisikletleri için buyuk risk.son anda farkedilenler daha buyuk tehlike oluşturuyor. benim gözlemlediğim anadolu yakasında dikine mazgallar daha cok bulunuyor. rastlantıdır buyuk ihtimalle. dikkat etmek gerekiyor.adamlar bunu düşünemeyecek kadar akılsızsa, muhtemelen bu hatayı değiştirmeyecek kadarda umursamazdırlar.

Aslinda heyecan ve adrenalin icin daglara,ormanlara falan gitmemiz lazim bisikletlerimizle ancak sehrin ici daha amansiz,ne olacagi belli olmayan tehlikelerle dolu.Ozellikle Istanbul'da minibus denen o mavi sirin seyler gercekten tehlike yaratabiliyor,dikkat etmek lazim:mad:

O mazgallar yok mu?. Hele hele Sarıyer'e giderken. +0km ile giderken iki teker 40 sm. havada olsa anca yırtarsınız.

Karanlıkta lambasız ve gözümüzü yoldan ayırmadan gitmeli. Yol hakkında bilgimiz yoksa önlem daha da fazla olmalı. Kaldırım kenarına 40-50 cm kadar yandan mesafe koyarak gidersek bir nebze mazgallara değmeden gidebilirsiniz.
Bisiklet sürerken tüm duyu organlarına ihtiyaç vardır. Bu yüzden dikkat dağıtıcı işleri bırakıp bisiklete ve yola konsantre olunmalı, yüksek seste müzşk dinlememeli. Gözlük ve kask hatta eldiven olmalı.
Düşünün ki gözünüze çöp kaçtı ve parmağınızla uğraşırken mazgala da girdiniz. Olmaz demeyin. Ama 40-60 Ytl lik gözlük sizi baya dertten kurtaracaktır.

merhabalar arkadaslar,
gecen gun istanbul belediyesi beyaz masaya mazgallar konusunda şikayette bulundum. göndermis oldukları cevapla insallah biraz umutlanabiliriz. herkes bu konuda şikayetci olursa belki önlem alınır. işte genel ve yuvarlak olarak yazdıkları cevap.

BAŞVURU TARİHİ : 14/06/2007

AD : ATİLA

SOYAD : FİLMER

BİRİM : YANLIŞ DATA GİRİŞLERİ

KONU : İLK BAŞVURU

İLÇE : BEŞİKTAŞ

MAHALLE : ORTAKÖY

ADRES :

ÇÖZÜM AÇIKLAMASI :
SAYIN ATİLLA FİLMER;İBB B.MASAYA YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BAŞVURUNUZ İBB
YOL BAKIM VE ONARIM MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİNE
İLETİLMİŞ OLUP ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUDA YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BU
ÖNERİNİZİN YETKİLİLERCE DEĞERLENDİRMEYE ALINACAĞI
BİLGİSİ VERİLMİŞTİR.BİLGİLERİNİZE,İYİ GÜNLER DİLERİZ.
ALO YOL BAKIM
EYÜP YEŞİLYURT
0212 453 78 39

• Beğen
Tepkiler: emreden
@Tuonela

çoğu öyle ama mtb lastiği mazgala kaptırınca da dışarı çıkarmak çok zor oluyor. bir seferinde mazgal kapağıyla beraber çıkmıştı benim lastik:) :boese157:

bu arada şu başvuru konusunda pek heveslenmeyin derim arkadaşlar. bilemem, belki istanbul belediyesi daha ilgilidir ama ben burda eskişehir için pek çok öneri ve şikayette bulunuyorum büyükşehir belediyesine, sadece cevap veriyorlar. cevaplardaki yapacağız sözünden başka bir faaliyet göremiyorum:(
ama belki çok sayıda şikayet olursa harekete geçebilirler, zorlamak lazım.

@Sercan

haklısın kardeş :) galiba bu yollar bizi trialci yapacak. :) çapraz geçmeye çalışıyorum yada hızlıysam zıplamak durumunda kalıyorum.
büyük şehir 650 km bisiklet yolu projesi çizmiş ama bu projede kalmış. belki mazgal uyarısını dikkate alırlar.

burdan yetkililere..... :D neyse ...

mazgalların yönünü geçtim yol bisikletim var aşırı dikkatli gidiyoruz...

işin kötü yanı her sene her belediye 1 kat asfalt atar mazgal 1 karış aşağıda kalır
sadece YOL cuların değil MTB ciler için de büyük tehdit :)

hatta bazen bu seddeleri yapanların jant doğrultanlarla iş birliği içinde olduklarını düşünmüyor değilim açıkcası :)

Ben isteyerek bile sokamiyorum...(2.40 lastik)
Ama derdinizi anlayabiliyorum...

O anlama isi de soyle oldu...
Burada(Amsterdam'da)yol bisikleti kullaniyorum...
Iki gun once, bir sokak ararken, bisiklet isiklarinda bekliyorum...
Ayni zamanda sokak tabelalarina bakiyorum...
Yesil yanmis...Arkamdan bisikletler zillere vurmaya basladilar...
Bende hizlica kalktim...
Bu arada gozum hala tabelalarda ama karsiya gececegim...

Bir anda bir gariplik hissettim...Tramvay rayina girmisim:eek: ...
Dusme tehlikesi atlattim...Topladim devam ettim :eek: ...

Sonra dedimki...
Sanirim boyle birsey mazgal olayida...Belkide daha serti:rolleyes: ...

Beyaz masalara basvurmak mantikli;) ...
En azindan haberleri olsun:rolleyes: ...(yapmayacaklari asikar ama)

@Alican

Aynısı başıma Kadıköy'de geldi, o kadar çapraz girmeme rağmen
(bir de hız almışım yokuş aşağı) arka teker girdi raya,
girmesiyle sıkışması bir oldu (1.50 lastik tam uyuyormuş raylara :D )
anında tepetaklak, Allah'tan arkadan araba falan da gelmiyordu,
sıyrıklarla atlattım.

Mazgallar, hele o yola gömülmüş olanlar resmen tuzak,
bir de geniş versiyonları var inadına tüm yola koyuyorlar kaçacak yer kalmıyor.
Bunları koyarken düşünmeyenlerin, sonradan şikayetlere bakıp da,
değiştirmeleri düşük bir ihtimal ne yazıkki, anca kendilerinin girmeleri lazım bu
mazgallara.

Geri