Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

su...

Tepki
99
İsim
HAKAN
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
uyandıktan sonra 2 bardak su,iç organları uyandırıp etkinleşmesine yardımcı
olur.

yemeklerden 30 dk. önce 1 bardak su,sindirime yardımcı olur.

banyodan önce 1 bardak su tansiyonun düzenlenmesine yardımcı olur.

uykudan önce 1 bardak su,kalp krizinden ve felçten korur.

içersen......

Scudo
Evet güzel bir hatırlatma..Benim Annem de Kalp ameliyatı oldu.Sindirim organlarını daha düzenli çalışması için verilen ilaçlar vücutdaki su oranını çok düşürüyor ve direk olarak böbreklerin kuramasına neden oluyor..Doktor da,kullanılan ilaçların dışarı atılması için "Su" içmesini ve sık sık içmesi gerektiğini söyledi..Zaten bu sağlıklı bir insan için de geçerli.

Güzel bir hatırlatma..Ne kadar dikkate aldığım da ortada..

İyi Forumlar abi..

@sadana

teşekkür ederim sadana kardeşim.Annen için geçmiş olsun dileğimi sunuyorum

• Beğen
Tepkiler: tolga1976
Teşekkürler güzel bir paylaşım olmuş...Bende ekleyim biraz bilgi:)Sabah kalkınca 1 bardak su içmek boğazda ve ağızda biriken bakterilerin mideye gönderilmesini sağlar...Faydalıdır.Sağlıklı bir insan günde 2,5 litre su içmesi önerilir...

İnsan tek birşeyden bıkmaz , oda su sanırım :) Özellikle uyandıktan sonra 1 bardak su yada buldugum asıtsız meyve suyunu ıcerım :) Beni çok rahatlatıyor :) Zaten denemesı bedava değil mi ? :D

@Yusuf Bak

Bunu paylaşmanız güzel birşey, her insanın metabolizması ve vücud dengesi bir değil.

Evet ben günde 4 litre su içiyorum ama bu 4 litreyi bir oturuşta içmiyorum tabiki....

Sabah'tan öğlene 1.5 öğlenden akşam 6'ya 1.5 akşam 6 dan sonrada 1 litre su içiyorum düzenli olarak .

Suyun fazlası zarar olduğu gibi bir insanın günde 2-2.5 litre su tüketmesi gerekmektedir.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Hocam korkma ben 3-4 yıldır bu şekilde içiyorum.İçtiğimide atıyorum vücuttan.Spordan sonra vücudun tuz su dengesini korumak için evde mutlaka tuzlu fıstık gibi şeyler yiyorum.Çünkü spor yaparken gerçekten ucunu kaçırıyorum su içmenin.

@Furkan Çetin

"Bana bir şey olmaz" mantığı bu ülke insanının tipik karakteridir.

Herkese sağlıklı ,mutlu günler dilerim

Saygılar

Yusuf hocam,
Farkındaysanız bana birşey olmaz demedim.Sadece yıllardır aynı şekilde içiyorum ve zararını görmedim dedim.Uyarınız için teşekkürler.

@Furkan Çetin

Aman Furkan kardeşim senin için şu alıntıyı aldım;
Böbreklerin belirli bir oranda su atma kapasitesi vardır. Böbreklerinsu atma kapasitesinin üzerinde su alındığında, atılamayan su, kanda birikerek, kandaki elektrolitlerin, kan hücrelerinde değişikliklere neden olarak, kan sodyum düzeyinde düşmeye neden olur. Biz bunu da tıpta`hiponatremi` olarak tanımlıyoruz. Kan sodyum düzeyindeki düşmeye bağlıgelişen beyin ödemi, bulantı, kusma, halsizlik, bilinç değişiklikleri,kasılma nöbetleri, koma ve hatta ölüme neden olabilir.`

• Beğen
Tepkiler: Furkan Çetin
Okudum onu ben.Daha öyle belirtiler görmedim.Zaten çok terleyen bir insan olduğumdan dolayı dikkat ediyorum ama günde 2-2.5 litreye düşürdüm bunları okuduktan sonra.

Bu konunun kişisel tolerans ve bünye ile çook alakalı olduğunu düşünüyorum... Ben aşırı terleyen bir insanım ve tırmanış yaparken (dağcılık, bisiklet değil), 3-4 litre su içip dehidre olduğumu bilirim... Bu arada şeker ve tiroidime de bakıldı hatta check-up'dan geçtim yani bir metabolizma rahatsızlığım da yok...

@Furkan Çetin

Tamam kardeşim :)

ohoo ben ölmüşüm o zamn ben bu gün anca 1 litre içtim nası oldu.....yazın bende ciddi miktarda içiyorum ama kışın...

Geri