Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şubeleri Gezdim Ve Son Karar

Hangi Bisiklet

• Toplam katılım
    29
  • Anket kapanışı .
merida nın sitesine baktım da vites grubu sora nın bi alt serisi olan claris miş

Scudo
Kullanmadığım için bilmiyorum hissedilir mi hissedilmez mi ama İstanbul'da adam gibi yol olmadığı için konfor açısından bir fark olmayacağını düşünüyorum sadece karbonun dayanıklı bir malzeme olduğu için daha uzun süre gideceğini düşünüyorum bozuk yollara karşı. Ben şu durumda tercihimi Trek'den yana kullanırdım.
Bu arada şimdi sitede gördüm Merida sora değil claris miş bir tık daha düşük bir sistem yani. 9.81 ağırlığı var focus ve trek ondan biraz daha hafif olmalı.

Lapierre temizse güzel bir seçenek.
Focus'un alüminyum olması çok da sorun değil, daha önce karbon maşalı bisiklet kullanmadıysanız karbon maşayı aramazsınız.
Benim bisikletim de alüminyum maşalı Focus Mares AX 3.0. Yolun bozukluğunu hissediyorsunuz ama o kadar da abartı değil.
Bence kadro ve renkler olarak hangisini çok beğendiyseniz onu alın.

@Berke1903

focus 9.70 kg lapieerre 8.9 en hafifi bu focustaki tek derdim şu maşa olayı o hoşuma gitmedi hep carbon maşalı bakarken alu olunca biraz kafam karıştı

@Ozan Duran

focusun kadrosu çok hoşuma gitti lapierredede set farkı var ondan düşünüyorum bide 1 kg ya yakın ağırlık farkı var 8.9 lapieere focus 9.7

@Onur Gunes

Bakılacak bir çok kriter var ama en önemlisi bisikleti beğenmek beğenmediğin zaman içinden sürmek gelmeyebilir, sıkılabilirsin, aklın focus da kalabilir.
Dolayısıyla söyleyeceğim şudur ki eğer gerçekten beğendiysen bisiklet 20 kilo olsun donanımı en dandiğinden olsun yine de sürersin.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Duran
@Berke1903

maşayı acaba alamdan önce karbonla değiştirme sanşım varsa onu söyleyeceğim daha çok içime siner hemde lappiere i 2.el oldu için nede olsa kullanılmış biraz düşündürüyor ama focus culebro için maşa değiştirebiliriz derlerse direk focusu alırım

@Onur Gunes

Maşa tabi ki değişir ama bütçeyi geçecektir.

Tam bisiklet seçmeye çalıştığım şu dönemde benim için de çok eğitici oldu bu başlık. Bir süredir sürekli okuyorum, bakıyorum. LaPierre çok hoşuma gitmişti benim de ama çok pahalı gelmişti. Bi 20 gün daha bakacağım, belki döviz düşer bu arada :)

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
O kadar para vereceksiniz kesinlikle maşası karbon olmayan bisiklet almayın. Fark olmaz olur mu hiç :) Yabancı inceleme sitelerine de biraz bakın. Diğerleriyle kıyaslandığında Culebro o kadar da ahım şahım kadrosu olan bir bisiklet değil. Yerinizde olsam onun yerine içlerinden daha konforlu sürüş vaat eden kadroyu tercih ederdim, Scott s40 mesela. Bir de Cube Peleton serisine bakın.

• Beğen
@S.Paker

accell bıke shop ta 2.el temiz gözlemledim kadarıyla ama ben 1.el düşündüm için pek yonelmiyorum belki belli olmaz alabilrim ama 2200 dedi adam audicio 400 3 milyar normalde :)

@rahmi kocaman

cube bayısı bulamadım şuanda ya lapierre maşası karbon yada focus culebro düşünüyorum değiştirmeye kalksam alcam yerde acaba kaç tl artı fiyat söyler o var düşündüm konu

Onun pulu bunun rengi, şunun markası diye yol bisikleti almayın pişman olursunuz. Dediğim gibi Culebro o zahmete değecek bir bisiklet değil bana göre. Öncelikle sizin ölçülerinize uyuyor mu bu bisikletler? Boy ve bacak içi uzunluk kaç cm? Alacağınız bisikletlerin kadro boyu nedir? Alacağınız bisikletten ne tip bir sürüş bekliyorsunuz? Hız odaklı mı, konfor odaklı mı? Siz üzerindeyken kozmetik unsurları unutursunuz, size verdiği sürüş zevkiyle baş başa kalırsınız. Viteslerden önce kadroya, sonra jantlara bakın sizi bekleyen sürprizler onlar çünkü.

@Onur Gunes

Karbon maşa 100-200 liralık bir şey değil bütçeni oldukça geçecektir. İlla karbon maşa istiyorsan Trek al bence daha fazla kafanı karıştırma çünkü işin içinden çıkamayacaksın. :)

@rahmi kocaman

ben şubeye gittim herşeyine baktım en ince ayrıntısına kadar normalde culebro 4.0 verecekti adam hem tıagra hemde carbon maşa diye fakat yokmuş elinde small kadro oyuzden bunu önerdi dedim benim ilk yol bisikletim olacak dedi kadro olduktan sonra setleri filan zaten sen yaparsın dedi baya ilgilendi adam :)
bakalım ya 2 gün var hangisinın kadrosu hoşuma giderse onu alcam isterse 15 kg olsun o görüntü önemli olduktan sonra setler maşası değişir

@Berke1903

o zaman ben değiştiririm ya hangi akdro hoşuma giderse onu alıcam zaten giriş seviyesiyim alu olsa nolur carbon olsa nolur setleride değiştiririm olmadıartık böyle düşünüyorum :)

Neyse... Tecrübe edecek anlayacaksınız demek ki. Ben elimden geleni yaptım, hayırlı olsun o zaman :)

@Onur Gunes

100-200 liralık bir şey değil. yazdım. 500 liradan aşağı bulamazsın adam gibi karbon maşa bence. Set dediğinde ucuz bir şey değil mesela sora dan sonra tiagraya geçmek mantıksız olur 105 e geçmek gerekir 105 sette 800-900 lira. Dolayısıyla bu kadar masraf değmez. Ayrıca Focus jantları da çok başarılı değil. Bence Trek al maşaya janta para harcamazsın ileride bütçe olursa 105 set takarsın sorun çözülür.

ben MERİDA derim

yeni aldım kullanıyorum . diğerlerini kullanmadım ...

Lapierre kullanıcısı olarak tabi ki diyeceğim belli :) Fiyatı da çok uygun bence :)

• Beğen
@Berke1903

onun bütçesi aşıyor birazcık 2.650 eğer olursa lapierre olur tiagra set karbon maşa mantıklısı lapierre gibi şuanda durum değişti :)

Onur kardeşim, Lapierre'yi görmek için gittiğin accellbikeshop aynı zaman da cube bayisidir.

@Erdal YILMAZ

o zaman 2.5 milyarlıkları gösterdiler cubeler daha pahalı oldu için sanırım göstermediler şuan lapieere alıcam buyuk ihtimal

Geri