Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Suluk Temizliği

Snorlax

Daimi Üye
Tepki
204
İsim
Sinan
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar sulukların ağız ve iç kısımlarını nasıl temizliyorsunuz,dezenfekte etme seviyesinde yöntemleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
İyi forumlar

Scudo
Ben sürüş sonrası atıyorum bulaşık makinesine :)

• Beğen
Tepkiler: Snorlax
Söylemeyi unuttum çözüm önerisinin yanına suluk malzemesini de eklerseniz çok iyi olur:)

Ben plastik kullanıyorum suan ama en kisa zamanda aliminyum geçeceğim :)

Plastik suluklarınızı bulaşık makinesi ve deterjanla yıkamayın arkadaşlar. Deterjanda ki kimyasallar plastiğe adeta yapışıp tutunur, yüksek sıcaklıkta ancak çözülür ki bu sıcaklığa suluk dayanmaz. En iyi yöntem suluğa bir tutam tuz atıp elde çalkalayıp durulamak. Diğer bir yöntem suluğun kaldırabileceği sıcaklıkta içine sıcak su koyup, bir miktar limon tuzu atıp beklemek.

Almanya'da kullandığım bir sirke var, çok keskin. Su ile karıştırmadan kullanılmıyor. Belki o kadar etkili olmasa da, suluğunuzu herhangi bir sirkeli suya yatırabilirsiniz. Şahsen ben çok memnunum.

sirkeli su candır. içini güzelce çalkalayıp belki bir süre bekletip, emzik kısmından dışarı püskürtün, sonra da durulayın. kokuyu giderir ve malzemeyi yıpratmadan temizler. bulaşık makinesi, deterjan gibi yöntemlerin aşındırıcı olabileceğini düşünüyorum.

Ben de sirkeli su diyecektim ama o arkadaşlar önermiş
En sağlıklı çözüm bu
Ağız kısımlarını sirkeli su ve diş fırçası ile temizleyebilirsin

• Beğen
Tepkiler: Snorlax
Metalde olmaz sanırım da, hiponun zararı olur mu plastik sulukta?

Ne yaparsanız yapın fırça, Bulaşık süngeri gibi sert şeyler ile temizlemeyin esas çizilen iç yüzeyde mikrop ve koku oluşur. Sirkeli su ile çalkalamak yeterli olur Norma Bulaşık detarjanı ile de çalkalayabilirsiniz. Sonuçta elde Bulaşık yıkarken Kullandığınız deterjanla plastik bardak yıkanıyor.

Ayrıca Aliminyum dan uzak durun çünkü alu nun içini plastikle kaplıyorlar ve ısı ile kapandığından sağlığa Zararlı plastik KULLANILIYOR. Kaplanmayan koku yapıyor. Çelik alın diyeceğim ama bulması çok zor.

Arkadaşlar slm
suluğu yıkarken az miktarda diş macunu kullanırsanız hem koku yapmaz hem de suluğun temizliğine katkısı olur.

Aslında bu konuyla ilgili başlık açmıştım daha önce ama sizler için burada bi daha paylaşayım arkadaşlar ; bu videomda gerekli bilgileri bulabilirsiniz:

Plastik suluk kullnaiyorum. Elma sirkesi ile temizliyorum.

:)

Geri