Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sulukta tercihiniz hangisi: zefal, elite?

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İki suluk arasında kaldım. İkiside plastik. Zefal arctica ve Elite ıceberg. Termoslu suluklar. benim için tek kriter hangisinin daha sağlıklı ve hijyenik olduğu. Konuya bir el atarsanız sevinirim.

Scudo
ben elite iceberg kullanıyorum ama zefal i bilmiyorum

Ben de bakıyorum şu anda suluğum yok mesajım bulunsun okuyayım

Benim markadan ziyade işimi görmesi yeterli yazın bayağı saat soğuk tutan çelik termosum var.kışında sıcak tutuyor tam 1 lt'lik yetip artıyor bile.plastikle zaten işim olmaz;yakınıma bile sokmam..

Son bir yıldır elit iceberg kullanıyorum. Sıvıyı bir kaç saat sıcak soğuk muhafaza ediyor. Aynı zamanda ufak bir sıkma ile ağız dolusu suyu bisiklet üzerindeyken kolaylıkla tüketebiliyorum. Kapaklı olması ağız ucunun temiz kalmasını sağlıyor. Ağırlık olarak diğer markalara göre dezavantaj sağlıyabilir.

zefal arctica kullanıyorum eksisi kapağı yok toz toprak değiyor, zaten yolda o tozlar paso yutuyorum diye kendimi teselli ediyorum, artısı ise 500 değil 700 ml olması

bende benzer bir ürün bakıyorum elimde btwin kafes var zefal artrica ona uyarmı acaba ?

@scarpaner (link) ben bundan kullanıyorum kafes olarak, diğer sabit genişlikteki kafeslere belki sığmaz ama bu kafes esneme yaptığı için sorun yok

bende, zefal suluk kafesi var. yarın Turuncu bisikletten (Ankara-Maltepe) zefal arctica bakacağım. eğer boyut ve materyal olarak beğenirsem almayı düşünüyorum. alırsam yorum yaparım, foto da atarım :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Bu aralar bende suluk arayışı içindeyim tercihimi bundan yana kullanacağım galiba (link)

@C.Öz

Teşekkürler bisikletçi dostum. Peki hangi hacimde olanı aldın. (500-650) 650 lük acaba bisiklet üzerinde kaba dururmu. 500 lükte yeterli olmaz kanaatindeyim.

@Murat B.

Murat B. dostum hiç duymadığım bir markadan bahsediyorsun. Nereden temin edebiliriz internet üzerinden. Şimdi baktım sanırım iç piyasada yok. İç piyasada satılan en iyi plastik termos özellikli suluk hangisi olabilir.

Elite iceberg ve polar bottle var. her ikisi de termoslu ve 50cl. elite iceberg'de plastik kokusu biraz daha az oluyor, ayrıca kapaklı olması yağmurlu ve ıslak günlerde acaba yerdeki su ağızlığa bulaştı mı derdini çözüyor. polar bottle'ın ise inanılmaz şekilde ne işe yarar kı bu dediğim ufak tutma sapı çok kullanışlı. yağmurlu günlerde eliteiceberg, kuru zamanlarda kapağı çıkartılmış elite iceberg veya polar bottle kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@Murat B. CamelBak Podium Chill Türkiye'de satılıyor mu yoksa adres yurtdışı mı yine :)
Tşk,

@AyhanG @mehmetsunu
Ben yurtdışından aldım; CamelBak'in bazı ürünleri (mesela sırt çantası şeklindeki suluklar) Türkiye'de satılıyor ama bildiğim kadarıyla mataralar yok maalesef.

Zefal arctica kullanıyorum şimdilik sorun yok su zaten uzun süre kalmıyor içinde 700 lük suluk bile yetmiyor :(

@Cem Ç.
bu merlincycles dan alınan malzemeler kaç günde teslim ediliyor acaba ali expresten biri 18 diğeri 26 martta aldığım iki malzeme daha yeni geldide

@dr_mrh

Bu durumda Merlinden sipariş edersem yaz biter.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Geri