Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Suntour XCM nası bir Amortisör kullananların yardımını bekliyorum!

yaklaşık 1400 kilometredir xcm-h-lo 80 kullanıyorum, ilk başlarda çukurlarda çok güzel tepki veriyodu artık ancak çok hantallaştı. en yumuşak ayarda bile maşa kilitli gibi davranıyo tüm çukurları hissediyosun. ama bu hissetme kesinlikle kazaya yol açabilecek türden bir şey değil. amortisör sert diye kaza yapcak olsak düz maşa kullananlar napsın ?
 
Scudo
@Anıl Kuşaksız

düşüşülerim tabiki düz yolda değildi.

evimin yakınındaki bi arazide inş araziside diyebilirz. kendime ufak bir patika yarattım. yüksek süratten fark etmediğim bi çukur yüzünden düştüm çünkü ne kadar gidonu sıkı tutsamda maşaya da güvenerek biraz gevşekti ellerim ve bi an gidon elimden gitti.

ikinciside arnavutöy/sultançiftli nde ormanlık arazide su eğimle beraber kendine yol oluşturmus bunlardan birisinde yem çapraz girdim o ufak yarığa hemde maşa istediğim tepkiyi veremiyince yerle öpüştüm...

yani demek istediğim düz yolda tabiki bu maşa fiyatı dahilinde olabilecek iyi maşalardan biri...

düz yolda kullanılırsa kesinlikle kazaya yol açabilecek türden birşey değil
 
xcm maşayı 7 ay kadar streette kullandım. ilk başlarda çok iyi geliyordu. fakat daha sonra çalışmamaya başladı. içini açtım temizledim yağladım, ilk günki gibi oldu, 1 hafta sonra tekrar çalışması kötüleşti. gerçi o maşadan pek işey beklenemez, içinde sadece 2 tane yay var. yani yay kafasına göre ya esniyo yada esnemiyo.

benim önerim 50 lira daha biriktirip xcr almandan yanadır.
 
xcm ile xcr arasında çalışma bakımından fark yok ikisi de yaylı amortisör. Tek farkları birisinin uzaktan (gidon gibi) kilitlenebiliyor oluşu. Amma velakin bu kilitlenme hidrolik ve xcmdeki mekanik kilitlenmeden daha iyi. Onun dışındaki sorunlar aynen devam edecektir. İnceleyecekler üreticinin sayfasına bekleniyorlar. (link)

Sabit maşaya alışmış biri olarak şehiriçinde kilitli haldeyken normalde bir defa hissedeceğim çukur-tümsek gibi engelleri iki defa hissediyor olmaktan rahatsızım. Sanırım alışılacak bir şey ama göreceğiz
 
  • Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
bence sen de benim yaptığım gibi idareten bir xcm al, 1 yıl kadar kullan sonra havalı maşa alı ;) benim bütçem de ilk etapta istediğim havalı maşaya yetmiyordu baktım en uygun fiyatlı yaylı maşalara, xcm aldım. 3-4 ay kadar kullanıp sonra havalı maşa alacağım :)
 
eğerki turda kullanıcaksan sana çok rahat yeticek bir maşa
yorumlarla beraber maşayla ilgili kafanda karamsar bi şekil oluşmasın.

bende kullanıyorum şu anda XCM ve turlara da çıkıyorum ve bana çok da rahat yetiyor.
ancak ben XC de yapıcam yani arazide ormanda sürcem trail(patika sürüşü) gibide düşünüyorum faln dersen seni üzebilecek bir maşa.
 
Ben kullanıyorum ilk başlar çok iyi geliyordu artık ne bir tepkime ne bir başka bişey :D Sertlik ayarı sertlik ayarı diyorlar ama oda bir işe yaramıyor 1 hafta kullandıktan sonra hantallaşıyor ayrıca zaten çok ağır 2600 gr.
 
ilk başlarda kraldır.1 yıl geçer,artık size iyi gelmez.daha üstünleri ister bünye,çok zorlamadan şehir içi,abartılmadan xc için ideal :)
 
maşa çok güzelde yağışlı havalarda hiiç memnun değilim ve alt vidasından surekli yağ kaçırıp huzurumu bozuyor :) Disk Frenim olduğu için sürekli temizlemek zorunda kalıyorum.
 
merhaba bende xcm maşa kullandım xcm maşalar güzel esner saglam ve kalitelidir geri tepmeside fena değildir ortalama bir maşa sayılabilir fakat ağırlığı biraz fazla olması bir dezavantaj olabilir bildiğim kadarıyla 0 fiyatıda = 110 tl ye denk geliyor
 
  • Beğen
Tepkiler: ilker acar
xcm iyi esner 1-2ay idare edersin ama sonra maşa gittikce esnememey ve boşalmaya başlıcak ondan dolayı ben axon uyarırım ama onların fiyatları 175 tl falan başlıyodur aşağı yukarı eğer sen yeni başlıyorsan ben sana rst gilayı onerırım arkadasım satıor msnsını verım konus sen counter_strike26@hotmail.com mutlaka konu arkadasın elınde yenı rst var.saygılar
 
@casper_sky

alt vidasından nasıl yağ kaçırıyor. içinde 3-4 gram katı yağ var zaten, ayrıca vidalardan yağ sızıyorsa bi kontrol ettir. vida gavşekse sıktır, normal şartlarda vidanın iyice kapatılması lazım, zaten iç bacakları dış bağaca bağlayan o iki vida.
 
çöp.eğer ki bütçeyi arttırabilirsen epicon maşaları tavsiye ederim kullanan arkadaşlarım var ve oldukça memnunlar...
 
şaft borusu biraz kısaltmıştık o halde 2,680 gr gelmişti fiyat aralığına göre iyi bi maşa bence.
 
@gurkankas

Kaçırma olayını ben de gördüm. İlk aldığım zamanlarda çok çok az miktarda da olsa sarı renkli bir yağ birikiyordu vida üzerinde. Sonradan kesildi. Ama borulara biraz sıvı yağ damlattım, aşağı indi herhalde, alt vidadan çıktı gitti aynı şekilde. Gevşek olmadığı halde çıkabiliyor yani.

Özellikle disk fren kullanan arkadaşlar, mümkün olduğunca sıvı yağ kullanmayın.
 
ben kullanıyorum
zaten asıl sorun burda
ben kullandıgım için dökülüyor
dart 3 almayı düşünüyorum size de önerebilirim
 
2. el bölümünde görüyordum. Satılmadıysa vardır, oraya bakınız.
 
Geri