Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

SUNTOUR XCM V3 MLO KİLİTLEMELİ Maşam Bozuldumu?

onur tuna

Daimi Üye
Kayıt
11 Ağustos 2011
Mesaj
256
Tepki
125
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Salcano
Salcano 212 HD kullanıcısıyım ve ve ön amoritsör SUNTOUR XCM V3 MLO KİLİTLEMELİ , biliyorsunuzdur bu model maşalar gidondan kilitlemeli değil maşanın üzerinden sağ taraftan kilitlenip açılabiliyor. sol taraftanda "preload" ayarı yapılıyor. amortisör açma/kapama switchi açıkken yeşil kapalı iken kırmısı oluyor. benim sorunum şöyle;
geçen yolda gider haldeyken maşayı kilitlemek istedim ve switchi yeşilden kırmızıya çevirdim, çevirirken sanki içindeki bir parça kırılmışçasına bir çıtırtı duydum. daha sonra durdum ve bisiklet üzerinden inerek maşayı kilitlemeye çalıştım ama bir türlü kilitlenmedi switchi kırmızıya doğru döndürüyorum ama bir türlü orada tam olarak kalmıyor biraz yeşile doğru geri geliyor ve amortisör faal kalıyor kilitlenmiyor. bu durum nedir? tamir edilebilirmi?
 
Scudo
Mekanik kilitlemeli maşayı siz giderken kilitlemeye çalışmıssınız :) Büyük ihtimal içinde ya bir parça yerinden çıktı yay gibi ya da bir şey kırıldı. içini açıp baktırmanız da fayda var.
 
Arkadaşın dediği gibi, gidondan kitleme olmayan maşalarda durup kitleyeceksiniz veya açacaksınız. Durduğum da boşluk kalmasın diye hafif gidonu yukarı kaldırıyorum çok rahat kitleniyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: MokaPoT
alttak vidaları söküp güçlü çekerseniz sökülür ama toplarmısınız bilemem :)
 
daha önce dediğim gibi maşa kilitleme switchi dönüyor ama sabitlenmiyor. kendi elimle switchi kapalı konumda tuttum ve üzerine sağlam bir yüklendim ve maşa hareket etmedi. yani sorun switchinin yayı veya benzer parçasını kırmış olmam.
Fakat maşayı sökmek pek istemiyorum çünkü toplayıp toplayamayacağım konusunda bir bilgim yok. montaj resmi falan varmıdır acaba bu parçaların
 
Aynı sorunla dün karşılaştım.Yardımcı olsun diye google'da aratıp bu konuyu buldum.Ben düzelttim,belki lazım olur.

Çözüm;
Açıp kapadığımız o vana tarzı şeyi asılıp(Kırılmamasına dikkat edin,fazla güç uygulamanız gerekiyor) çıkartın.Çıkarttıktan sonra düzeltip geri takın.Bu şekilde çözdüm.Örneğin maşa açık kaldıysa yeşil görünecek şekilde kapağı maşaya geri takın.
 
  • Beğen
Tepkiler: onur tuna
Hareket halinde ve dururken bile olsa üstünde kilitleme veya kilidi açma işlemi yapılmaz.

Hata sizin, iyi ki kırılmamış.
 
deneyeceğim hocam fakat direkt yukarı doğrumu tutup çektiniz kapağı yoksa sağ sol yaparak mı?
 
Bende manuel XCR var bisikletin üzerinde olduğum zamanda kitleniyor hiç zorlanma olmadan.
 
  • Beğen
Tepkiler: onur tuna
kapağı söküp tekrar taktım kapağın içinde iç içe geçmiş 2 yarım ay dişli var onlar birbirini sıyırmış sanırım ama metal sıyırması gibi hasarlı değil sadece boşa çıkmışlar onları tekrar üst üste getirip kapağı kapadım ve maşa çalıştı tekrar fakat kapağı tekrar eskisi gibi oturmuyor sanırım kapağı tutan segmanı biraz bozdum fakat kapağı siyah kablo bağı ile sıkıştırdım şimdi hem çalışıyor hem belli olmuyor. bu işleme "dur lan bi bakayım" şuna diyerek giriştim ve 5 dakikamı aldı belki adamakıllı çalışsaydım kapağıda doğru söküp takabilecektim
 
@onur tuna

Plastik dandik kapak takmışlar,bastırmasan diş kapmıyor bastırsan yalama yapıyor,onun yüzünden 160 liraya maşayı değiştirmek zorunda kaldım.Belki idare edebilirdi ama bisikletçi yedek parça bakmadan o kapağı sökünce 2 ay sabit maşa ayarında yol yaptım.
 
@can akıncılar

biraz geç yazıyorum ama, kablo bağıyla idare ediyor uzun bir süredir o şekilde, tabii kilidi açmak-kapamak için kablo bağıyla da oynamak lazım biraz :d
 
Geri