Scudo Sports

Suntour XCP 75

kaangun

Aktif Üye
Tepki
4
Selam,
Yesilbisiklet'in sayfasında Suntour XCP 75 için " Suntour, Lockout, (kilitlemeli) 80 mm Travel " diyor, benim çatal da Suntour XCP 75 ama bakındım bakındım hertarafına bir fark göremedim..
Bu lockout özellikli amortisörler nereden nasıl kitleniyor, varsa elimin altında böyle bir özellik kullanmak isterim doğrusu..

Scudo

Selam. Seninki XCP 75, bizimki XCP 75 Lock Out modeli olabilir..Seninkinin üst kısmının resmini gönder, daha iyi anlarız..

Bir iki fotoğraf çektim bakalım, yardımcı olur inşallah anlamamıza..
Ama sanırım yok bunda o özellik çünkü alelade bir amörtisör gibi duruyor..

fotoğraflar görülebiliyor ve anladığım kadarıyla Lock Out mevcut değil.

Bende Rock Shox indy sl diye bir amortisör var. Nedir ne diğildir bilen var mı?

Yanlışımı Gürsel düzeltir..

İlk SID çıkana kadar RockShox'ta MTB için INDY ve JUDY serisi vardı.
Indy, daha ince borularıyla sanırım giriş seviyesi olsa gerek.
SL ise o serinin en üst modelini simgeliyordu.. Elastomerli olması ihtimali yüksek..

Murat haklı..
Indy SL gerçekten hafif bir amortisör.. Rock Shox'un "öğrencilik yıllarına" ait.. Bendeki Trek 8000 de (97 model) orjinalde bu vardı. Acaip esneyen bir yapısı var..Çok kez bu yüzden düştüm..Aheste, amatör binişler dışında bir işe yaramaz.. Elastomerli, bir miktar da çelik yay var..

Selamlar..
Gürsel

Kiltleme yok bunda..Onlar da "preload" ayarı.. Yani kullanan kişinin ağırlığına göre ayar yapma butonları..

Selamlar..
Gürsel

zoom yada RST'nin disc uyumlu ekonomik bi maşası var mı? yada en alt disc uyumlu maşa fiyatı? başka markada olabilir..

Çağatay en sonunda sana ekonomik bir kötek alacak bu grubun üyeleri..
İşin şakası bir yana, aslında doğru bir yol çiziyorsun..
Bilgisayar alacak insanlarda çoğu zaman bu yolu seçerler..
Önce komple sorulur sonra çember daraltılır, ondan sonra parça parça alma yoluna gidilir..
Sanırım seninki Z seçeneği..(olsun oda güzel bir yol.)

Çağatay sabah sabah yüzümü güldürdün. :)
Allah'da seni güldürsün.. :)

Abi gerçekten performansın karşısında diz çöküyorum..
Saygılarımla ABİ...
:)

zoom'un amörtisörleri zaten gayet uygun fiyatlı RST ye göre yanlışım yoksa..

abicim saygılar bizden seni güldürebildiysem ne mutlu bana..
abi bütçeyi kasmadan yavaş yavaş toplayacam hemde bu arada üniversitemi de okuyor olacam..bence en iyi yol bu benim için

Sevgili Çağatay..
yesilbisiklet.com diye bir site var.. orda tüm sorularına cevap bulabilirsin..Biliyorum çok eksik var sitede ama bu bile senin sorularını cevaplar..Orda fiyat vs de var.. Resimleri bile var çoğunun..

gürsel abi yanlış anlama ama cevabın güzin ablayı hatırlattı bana. :D

Geri