Scudo Sports

Sürekli korna çalan ve selektör yapan araçlar

Tepki
238
İsim
Hakan
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Dün gece arkadaşlarımla anayolun emniyet şeridinden ve kaldırımından giderken araçlar sürekli selektör yapıyordu. Bunu daha önce de yaşadık. Yani geldiğini görüyoruz, otomobilin sesini de duyuyoruz . Tabii ki yapmasınlar demiyorum ama aklıma tepki göstermek amaçlı da olabilir diye geldi sonuçta "gece o yolda ne işimiz var" gibisinden. Ya da selam veriyor da olabilirler.. Konuyu paylaşmak istedim çünkü selektör yaptıklarında daha çok dikkatimiz dağılıyor. aynı durumdan muzdarip olanlar var mıdır?

yolda sabah veya akşam giderken korna çalıyorlar bazıları yerinde çalıyor tamam ama bazıları yersiz çalıyor. aracı görüyoruz ve kenara çekiliyoruz ama o esnada bir korna sesi geliyor.çoğunlukla oluyor ve yavaşlayabilir diye düşünüyorum. bilmiyorum belki de çok fazla bisiklet turuna çıkıp bu tip şeylerle çok karşılaştığım için böyle düşünüyorumdur.

Scudo
Selektöre "uğramak" sanki normal, gece karanlık yolda araba sürerken bisikletli görürsem ben de yapıyorum ki hem geldiğimi görsün, hem ben onu iyice göreyim (duruma göre durabilir, ya da mesela yalpalıyorsa normalden geçeceğimden daha da uzağından geçebilirim) ama kornaya abanmak "sana çarpmak üzereyim / frenim koptu - direksiyonum çıktı" durumu dışında bence hiçbir zaman uygun değil.

• Beğen
Tepkiler: Mösyö Salyangoz
@ekranci cevap için teşekkürler demek ki yanlış anlıyormuşum :)

Gece surusunde uzerinizdeki isik ve fosforlu urunler yetersiz olabilir . Emin olmak icin selektor yapiyor olabilirler

• Beğen
Tepkiler: Mösyö Salyangoz
Aydınlatmanızı artırın ve hem gece hem gündüz çakarak yansınlar..
Kısa korna ve anlık selektör çok iyi niyetli hareketler..
Bunu yapanı ben mümkünse selamlıyorum..

Bisiklet yolu olmayan yerlerde sağ şeritten sürerken ve trafiğin akış hızında ilerlerken bile bunu yapıyorlar bazen. Önümdeki aracın hızındayım. Nereye gideceksin be adam!? 😠

* Güvenli takip mesafesini koruyorum. 🧐

Bazen de 50 metre ilerde kırmızı ışık yanmasına rağmen korna çalarak sollayan bile oluyor. 2 saniye sonra önümde duruyor. Ben de sağından geçerken "çın çın" zilimle selam veriyorum. 😄

Ben ön aydınlatmayı "iyice görünür olayım" kaygısıyla güçlü bir şey almıştım, fazla abartmışım herhalde. Geçen arabanın biri camı açıp tepki gösterdi kapat onu kapat gözümüzü alıyor diye. :/

İnsanların önemli bir bölümünün kendine dahi saygısı yok. Ahlaki gelişim evrelerinden itaat-ceza düzeyinde oldukları için tek geçerli yol cezai yaptırım.

Ben de şu bisiklet yolundan ne istiyorlar anlamıyorum.
Birkaç gün önce iftar sonrası bir tur yapayım dedim bisiklet yolundan gidiyorum karşıdan bir motorsikletli geliyor ne adam akıllı farı yanıyor ne kaskı var.Uzaktan birkaç kez uyarı amaçlı far kısa-uzun yaptım nafile çok süratli bir şekilde üstüme geldi ben kaçmak zorunda kaldım.Ayrıca yol 2 şeritli ve trafik yok,araç yok yokta beyfendi bisiklet yolundan gidiyor.
Valla insanları anlamak mümkün değil

Son düzenleme:
  • Kızgın
  • Beğen
Tepkiler: CNC ve aytu_14
Kısa korna ve selektör, bize yaklaştıklarını ifade etmek ve dikkatli olmamızı belirtmek içindir. Olumsuz bir hareket değildir.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Aynı durumu hemen hepimiz yaşıyoruz. Daha önceleri kornaya basıldığında nerede bu araç diye omuz üstü bakış atıyordum ve bu durum akan trafikte bir süre sonra hem tehlikeli oluyor hem yoruyor. Kask aynası aldım geleni gideni daha rahat görmek korna çalan nerede tespit edebilmek için. Genellikle emniyet şeridi gibi geniş bir alanım varsa çok fazla yapmıyorlar ama en ufak harekette aracın önüne çıkabileceğiniz bir yerse uyarıda bulunmak için yapıyorlar. Eğer sağ şerit çok darsa ve yol müsaitse bulunduğum şeridi tamamen ortalayıp gidiyorum, araç sollamak zorunda kalıyor. Park eden araçların yanından geçiyorsam yine arkadaki kişilere beni sıkıştırma imkanı vermemek için şeridi kapatıyorum yoksa korna çalıp silme geçiyorlar. Korna çalan ve en sinir olduğum, her korna çalışında ağız dolusu küfür ettiğim sadece bir grup var, dolmuşçular. Etrafta yaya yok, yan şeridimden geçiyor hemen bi düt. Selam desen selam değil uyarı desen uyarı değil müşteri desen müşteri değil. Niye yapıyorlar uzun zamandır anlamaya çalışıyorum. Bilen birisi varsa nolur aydınlatsın.

Korna olayı bende yolumda giderken arkadan zart zurt yapınca okkalı bir küfüre yol açabiliyor. Kimi selam veriyor kimide yolda ne işin var gibi davranıyor. en sıkıntılı olanlar minibüs şöförleri. Önüne geçip durup kapıyı açıp yolu daraltacak kadar tuhaflar. Birde sinyal vermeyen şöförlerinde kulakları çınlıyordur. O ayrı konu.

Bu kornaya selam verme saçmalığı bizim ülkemize özgü bir durum sanırım

ben araçla geçerken selam vermek adına bir "dıt" yapıyorum. umarım küfür yemiyorumdur :)

Korna çalınınca istemsizce bir tedirgin oluyorum ben, sebebini bilmiyorum.

Genelde anadolu yakası sahil kısmında sürüyorum, yoğun saatlerde çıkmamaya çalışıyorum ancak biraz o yolun sürücüsü bilinçli gibi geliyor bana bu aralar. Tek sıkıntı yapan araç tipleri iş için kullanılan modeller. doblo, connect vb tipler.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Dit..dit..Selam,
Diiit... Arkandan gelen ben senin sola kırmandan çok ürküyorum..
Diiit...diiit..Ulan ne işiniz var motorlu araç yolunda defolun gidin...
DdiiiİİİiiiittTT...Son anda farkedip panikle geçen vatandaş..
Daat..Daat...Solunda araç olduğu için şerit değiştiremeyecek, az sonra kol tüylerinize dokunarak dibinizden geçecek ağır vasıta..

Aracın içindeki insan önemli olan.Gece sürüşünde tırmandığım bi rampayı arkasına geçirerek ve hızını azaltıp bana rampayı çıkaranve rampa bitiminde korna çalıp iyi akşamlar manasında yoluna gidinde insan gündüz gözü tam yanımdan geçerken daaaaat diye kornaya basıp çoçukluğunu yaşamamış kendince eğlendiğini sanan insan müsvettesinide insan diye çağarıyolar malesef

Geri