Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Surly long haul trucker nerede üretiliyor?

melih3576

Daimi Üye
Tepki
132
Arkadaşlar merhabalar,
Seneye tur bisikleti alacağım ve 3 arkadaş Türkiye Karadeniz turuna çıkacağız.Bu amaçla arkadaşıma Merida 20 V aldık ve Kastamonu ilçelerine günlük seyehatlere başladık.Daha işin başındayız ve tura uygun kaliteli bisiklet arıyorum.Öncelikle yurt dışından getirtmeyi planladığım çelik kadroya sahip ve çoğu turcuların efsane bisikleti olan Surly long haul ile ilgili bazı sorularım olacak:
1-Bu bisiklet nerede üretiliyor?İngiltere ve Hollanda dan getirtme şansım var.
2-Bisikletin yurtdışı fiyatı nedir?Bildiğim kadarıyla Türkiye de maaliyet sıkıntısından dolayı getirtilmiyor.
3-Bu bisiklet dahil diğer çelik kadrolu efsane bisiklerde de maşa yok?( koga,soma,trek 520 vb)Bu uzun seyahatlerde bilek eklemlerinde sıkıntı yaratmıyor mu?Benim bileklerimde aşırı halter antremanlarından dolayı (geçmişimde)sıkıntılar var ve tedavi oldum.Bu tarz bisikletlerde bilek ağrısı maşalı bisikletlere göre daha fazla değil midir?Mantık olarak maşalı olmaları lazım ne düşünürsünüz?
4-Gidona baktığınızda yarış tipi gidon kullanılıyor ve çok enterasan geldi bana.Tereddütüm bilek ve sırt ağrılarına neden olup olmayacağı?Gerçi gidonun üst tarafından tutularak yolculuk yapılıyor ama gene de kelebek tarzı daha mantıklı gibi geliyor bana?
Evet sorularım bunlar,benim bu konularla ilgili sorularımı cevaplayabilirseniz ve tereddütlerimi gidermemde yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ediyorum.....

Scudo
Artık Türkiye distribütörü var Surly'in; ;)
(link)

Türkiye distribütörü inanılmaz pahalı. Kadroset yurtdışından 1000-1100 TL'ye kadar alınabilirken bu sitede 1700-1800 TL. inanılmaz bir fiyat.

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
Ben de Surly getirtmeyi ya da parça parça toplamayı düşünüyordum, sonra donanım olarak istediğim bileşenlere sahip olan VSF Fahrrad Manufaktur'un xt - 400 modelinin Türkiye'de Almanya fiyatlarında satıldığını gördüm ve bu bisikleti almak daha makul geldi. Link şu; (link)

Surly Amerika'da 1100 usd ye satılırken bu fiyat Avrupa'da 1200 Euro'ya çıkıyor. Türkiye'ye geldiğinde ise 2000 Euro'nun üstüne çıkıyor fiyat. Çelik kadrolu bisiklet için Türkiye'deki en iyi alternatif Melsa'nin ithal ettiği, 960 usd ye satılan Fuji Touring ile VSF görülüyor bence...

Neyse bu konuyu ben de takip edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: -Paşa-
Kadro Tayvan'da üretiliyor herhalde. Üstünde öyle yazıyor en azından.

Ben internetten kargo dahil 392 euroya aldım kadroyu. Kapıdada 110 lira vergi ödedim.

• Beğen
Tepkiler: -Paşa-
Başlığı açan arkadaş istediği kadroyu almış olmalı ki o zamandan beri foruma da yazmamış.

Geri