80 milyon dersek, her aileyide 4 kişiden hesaplarsak, 20 milyon aile eder. bu ailelerin %60 ının yoksulluk sınırında, doğru düzgün işe ve eğitime sahip olmayan kişilerin oluşturduğunu düşünürsek, bu oran 48 milyonluk bir nüfusa tekabül edecektir. bu insanların bırakın bisiklet almayı, bisiklete binmeyi akıllarından geçirdiklerini bile düşünmüyorum.
okuluma konferansa gelen ve psikolog aynı zamanda sosyolog olan bir milletvekilli ile bu ailelerin eğitim olayını konuşmuştum.
neredeyse 20 milyon aile var, televizyonu kullansanız dahi eğitemessiniz demişti. Anlatsanız dahi anlamıcaklar demişti.Çünkü bizdeki vurdumduymazlık geri kalmış ülkelere yapışmış olan bir özellik.
Bu ülkede, insana saygı yok öncelikle bunu kafamıza not edelim. Bu ülkenin büyük bir kısmı ise maganda vari tiplemeler..BURADA BİR NOT: BU SÖZÜM SADECE ERKEKLER İÇİN DEĞİL, KADINLAR DAHA ÇOK MAGANDA YERİ GELDİĞİNDE.SÜREKLİ ERKEKLERE YÜKLENİYORUZ DA, KADINLARIDA ÇOK MASUM SANIYORUZ.
bizim beklentilerimiz var evet, bu beklentilerin karşılanmasını bekliyoruz fakat elde edemeyince kızıyoruz. her aileye elimizde olsa da bi bisiklet versekde yine bizi anlamazlar.
Arkadaşlar, eğer bu aletleri "tek akıllı benim, benim dışımda herkes deli" mantığıyla kullanırsak sanırım en sorunsuz kullanışı yapmış oluruz. Ama eğer diğerlerinden bir şey beklersek, herşeye hazırlıklı olmakta fayda var, o zaman işte sıvayın paçaları, kolları.
herkes kızıp duruyor, alın o zaman size misyon, herkes gitsin bulabildiği otomobil, modifiye forumlarına üye olsun ve bisikletlerin önemini anlatan, bisikletlilere biraz daha saygı gösterilmesi mesajını veren yazılar yazsın. insanları eğitmeye çalışmaktan veya her aileye bisikleti zor vereceğimizi düşünürsek bu yöntem daha kolay sanırım....
saygılar & sevgiler....