Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sürüş sırasında mide bulantısı (yardım)

Tepki
1
merhaba arkadaşlar bisiklet ile 10 km gidince yada 15 falan midem bulanıyor dün bisiklet kiralayıp bir tur yaptım 10 km den sonra midem aşırı derece bulandı başım ağrımaya başladı yanımda getirdiğim kekleri falan yedim iyi gelmedi sizce ne yapmalıyım ?

Scudo
Muhtemelen çok zorlamışsınız, daha düşük tempoda yavaş yavaş alıştırın bünyenizi, devam ederse probleminiz doktora başvurmanız gerekir.

aynı durum bende şehir değiştirip son sürat koşunca oluyor. hava çarpmasımı deniyor artık bilmiyorum.
ama seninki başka bişe olabilir.

dün başım da ağrıdı rüzgardan olabilir mi karşıdan esiyordu rüzgar kuvvetliydi ?

Uzun aralardan sonra bisiklet binince bende de oluyor ama daha çok yokuşlarda oluyor.

Yemek yedikten 1-1.30 saat sonra bisiklete binersen aslında miden daha rahat olur.Baş ağrısı bendede var sıcakdan kaynaklandığını düşünüyorum.

aç karınına ve yeni yemek yemiş halde(2 saat kadar beklenmeli) spor yapılınca olabilir. Açken şekerin aniden düşer, tokkende vücuttaki kan mide etrafımda sindirime yoğunlaştığı için kaslarda kan miktarı azalır. Her iki durumda da benzer tepkiler verebilir vücut. Bunların yanında kendini fazla zorlamadan kademe kademe spor aktiviteni arttırmalısın. Vücudunun ısınması için kendine zaman tanı. Ayrıca sıvı almayı unutma. Bide panik yapma çok büyük bir ihtimal birşeyin yok :)

Mide bulantısının en çok görüldüğü bir başka olay da çalışma şekliniz ile doğru orantılıdır. Midenizdeki kaslara aşırı yüklenmeniz sonucunda midenizin deforme olabileceğini asla unutmayın. Şiddetli fiziksel etkiler neticesinde mideniz tepki olarak mide bulantısı ile yanıt veriyor olabilir. Bu tip rahatsızlıklar genelde şiddetli hareketler yapılması gereken koşma ya da bisiklet sürme gibi sporlar esnasında görülür.

Abi şimdi mide bulantısı ısınmadan spora başladığın olur. Yada aç karnına spor yaparken olur. Baş ağrısı rüzgara karşı sürmüşsünüz. Rüzgar ağrı yapar doğrudur. Bir dahakinde rüzgara karşı sürmessiniz.. Şimdi eğer tok çıkmanıza rağmen ısınmış olmanıza rağmen bulantı varsa, yaz mevsiminde karpuz yemeniz lazım hem bulantınızı geçirir hemde kaybettiğiniz su miktarını dengeler. Eğer herhangi bir mevsim farketmez muz,yoğurt,tuzlu bisküvi,özellikle zencefil çok etkilidir. Bunları her mevsim bulabilirisiniz. Mide bulantınızı geçirir ayreten minarel ve güç deposudur.

Yanlış oturuş pozisyonuna bağlı olarak göbeğini çok sıkıştıranlarda da bu tip sıkıntılar olabilir. Ayrıca ani zorlamalarda yanlış nefes alıp vermeyle birlikte diyafram kasları mideye baskı oluşturup mide bulantısına da sebep olabiliyormuş (ya da o tip bişeyler). En çok bilinen örneği halter kaldırmaya çalışırken istemeden kusmak ve bayılmak.

Benim arkadaşlarada bisiklet kiraladık heves ettiler biraz gittik bir baktım mideleri bulanıyor ikisininde kahvaltıda yağlı poğaça falan yedik demişlerdi bisiklete binmeden 2 saat önce hafif şeylerle beslenmeyi deneyin birde hafif tempodan şaşmayın tahminim geçecektir.

Kansızlık, anemi hastası olma ihtimaliniz var. Doktora gidin derim.

Aşırı zorlanmada bu gibi bedensel tepkiler normal.

Üç aydır binmiyorsanız, alıştıra alıştıra binin, hemen yokuşlara sardırmayın alışınca geçecektir.

Zaten halen geçmezse doktora giderek bir test yaptırırsınız.

Geri