Scudo Sports

Süslü kadınlar bisiklet turu

@Kerim KOÇAK benim de eşim üzüldü konuya. Valiliğin yazısı mı var bu konuda. Ben link falan da bulamadım.

Scudo
@AKINLASINNValiliğin yazısını görmedim fakat organizatör perran hanım açıklama yaptı valilik saati 11 e çekip diğer yakayı iptal etti bizden kaynaklanan bişey yok diye

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Var mı bu yıl katılımı olan :)

Nerede bu forumun süslü kadınları hadi bir ses verin gidiyor muyuz? ??‍♀️

• Beğen
Tepkiler: amasseia
tabii ki bu sene de oradayız., süslü bisikletlerimiz ile izmir sokaklarını şenlendireceğiz.

• Beğen
Tepkiler: burcinaktas
Ben bu yılda katılıp video çekmeyi planlıyorum güzel keyifli bir etkinlik oluyor sırf bu yüzden işimden izin aldım :)

Dünden kareler. Bayan sürücülere hep destek, tam destek.

Hanım yüzünden papyonla bisiklet sürdüm ya, daha ne olsun.

Dosyalar

• _AB_8081_edited.jpg
    _AB_8081_edited.jpg
    1,9 MB · Okunma: 179
  • _AB_7985_edited.jpg
    _AB_7985_edited.jpg
    1,1 MB · Okunma: 175
  • _AB_8177_edited.jpg
    _AB_8177_edited.jpg
    781,3 KB · Okunma: 168
Katılmayı istedim aslında, ama insanların bu hareketimin altında başka niyet arayacağını bildiğim için bisikletimi şehirden en uzak yerlere sürdüm bu hafta sonu :)

Zaten katılmak değil de bayanlara eşlik etmek, desteklemek şeklinde bizimki de. :)
Ama süslü kadınlar bisiklet turunun kendisi için yapıldığını sanıp bayanların önünde, arasında bisiklet forması ile gezen, tam bayanların arkasına yanaşıp araba kornası gibi yüksek ses korna çalıp bayanların düşmesine sebep olan hem cinsim bisikletli çoktu. Onlar adına ben utandım.

Zaten katılmak değil de bayanlara eşlik etmek, desteklemek şeklinde bizimki de. :)
Ama süslü kadınlar bisiklet turunun kendisi için yapıldığını sanıp bayanların önünde, arasında bisiklet forması ile gezen, tam bayanların arkasına yanaşıp araba kornası gibi yüksek ses korna çalıp bayanların düşmesine sebep olan hem cinsim bisikletli çoktu. Onlar adına ben utandım.

Eşimle katıldım. Tatlı tatlı bisiklet zili sesleri arasında arkada "honk honk" korna duyunca "bu kesin erkek" dedim. Eşim de gülerek "kesin formalı erkek" dedi. Sonra formalı bir erkek honk honk sesleri ile solladı bizi :)

(ben: papyon, pantolon askısı, fötr şapka ;) )

Hepten rezillik vallaha.

süslü kadınlar bisiklet turu ama ortada bir sürü herif :ckskc:
En komik kısımlardan biri de erkekler bağırıyor sürüş sırasında "bayanlar öne geçin öne" :)
Bayanlar orada ince topukluyla ve acemi şekilde bisiklet sürmeye çalışıyor, bir de araba kornası gibi gürültü çıkarıp bayanların tedirgin şekilde bisikletten atamasına sebep olup birde "bayanlar öne geçin öne" diye ne kadar kendisi sessiz bir şekilde arkaya geçse daha medeni olacak. Utandık hem cinslerimizden çok şükür.

• Beğen
Tepkiler: burcinaktas
Ben bu işe biraz farklı bakıyorum, bu etkinliğin bu şekilde olması bence güzel değil.

Olası abuk yorumlara karşı baştan net bir şekilde ve kalın puntolarla yazalım: Kadınların bisiklet sürmesini destekliyorum tabii ki. Kızıma küçük yaşta öğrettim, şimdi aktif bisiklet kullanıcısı. Eşim korksa da destekliyorum, o da alışıyor yavaş yavaş.

Etkinliği hoş bulmama nedenine gelince. En başında ismi gereksizce cinsiyetçi. Sadece kadınlar. Üstelik "süslü kadınlar". Bisikletin bir süs eşyası olarak lanse edilmesi saçma. Bisiklet çevreci bir ulaşım aracıdır ve özellikle şehirlerde özendirilmesi ve yaygınlaştırılması gereken bir ulaşım aracıdır. Sadece kadın değil, erkeklere de, çocuklara da. Herkes bisiklete binerse bugün bisikletliler olarak yaşadığınız sorunlar daha görünür ve ciddiye alınır olacak ve reaksiyon görecektir.

Diğer nedeni ise "süslülük". Kadınlar süslü olmak zorunda olmadığı gibi, bisiklette süslülük bir esas değildir. Tam tersi, bisiklet topuklu ayakkabı vs. gibi kıyafet değil, kask, eldiven ve uygun bisiklet kıyafetleri ile güvenli şekilde kullanılması gereken bir ulaşım aracıdır. Hele de ülkemizde. Kadınlar bisiklete teşvik edilecekse bu şekilde edilmesi her şekilde daha doğru değil midir?

Bu iki neden dolayısıyla etkinliğin bir 1-2 saatlik toplu sürüşlü şov amaçlı bir parodi haline geldiğini düşünüyorum. Amaç şov ise tamam da kadınların bisiklete teşvik edilmesi ise bundan fazlasını talep etmeliler ve yapmalılar.

İşte bu sebeple zaten bu etkinliğe uymayacaklar olanlar gelmesin diye 50 tane yazı yazmışlar. Ben de hak veriyorum size "ama" Ama zaten bu etkinliğin şartlarına uymayacak kişi orada olmasın. Gitsin başka yerde sürsün bisikletini. Örneğin bir futbol etkinliği olsa, siz oraya sporun her dalıda spordur deyip pinpon topuyla giderseniz neler olur neler :)

Ben bu işe biraz farklı bakıyorum, bu etkinliğin bu şekilde olması bence güzel değil.

Olası abuk yorumlara karşı baştan net bir şekilde ve kalın puntolarla yazalım: Kadınların bisiklet sürmesini destekliyorum tabii ki. Kızıma küçük yaşta öğrettim, şimdi aktif bisiklet kullanıcısı. Eşim korksa da destekliyorum, o da alışıyor yavaş yavaş.

Etkinliği hoş bulmama nedenine gelince. En başında ismi gereksizce cinsiyetçi. Sadece kadınlar. Üstelik "süslü kadınlar". Bisikletin bir süs eşyası olarak lanse edilmesi saçma. Bisiklet çevreci bir ulaşım aracıdır ve özellikle şehirlerde özendirilmesi ve yaygınlaştırılması gereken bir ulaşım aracıdır. Sadece kadın değil, erkeklere de, çocuklara da. Herkes bisiklete binerse bugün bisikletliler olarak yaşadığınız sorunlar daha görünür ve ciddiye alınır olacak ve reaksiyon görecektir.

Diğer nedeni ise "süslülük". Kadınlar süslü olmak zorunda olmadığı gibi, bisiklette süslülük bir esas değildir. Tam tersi, bisiklet topuklu ayakkabı vs. gibi kıyafet değil, kask, eldiven ve uygun bisiklet kıyafetleri ile güvenli şekilde kullanılması gereken bir ulaşım aracıdır. Hele de ülkemizde. Kadınlar bisiklete teşvik edilecekse bu şekilde edilmesi her şekilde daha doğru değil midir?

Bu iki neden dolayısıyla etkinliğin bir 1-2 saatlik toplu sürüşlü şov amaçlı bir parodi haline geldiğini düşünüyorum. Amaç şov ise tamam da kadınların bisiklete teşvik edilmesi ise bundan fazlasını talep etmeliler ve yapmalılar.

En başında ismi gereksizce cinsiyetçi. Sadece kadınlar. Üstelik "süslü kadınlar". Bisikletin bir süs eşyası olarak lanse edilmesi saçma.

Kusura bakmayın ama siz konuyu hiç anlamamışsınız.

Bisiklet camiasının kahir ekseriyeti erkek, yaygın bisiklet kültürü performansından giyimine kadar her yönüyle ziyadesiyle eril iken, kadınların bu erkek egemenliğine itiraz ve isyan edip kendi başlarına ve kendileri için bir etkinlik organize ediyor olmaları bir hak ve özgürlük arayışıdır, cinsiyetçi olan ne bu etkinliğin kendisi ne de ismi, mevcut eril bisiklet kültürü ve muhitleridir. Burada görünürlük kazanan süslülük ise bir itiraz dilinin simgeleşmesidir, bisikletin de sürücüsü kadınların da süslenmesi kadınların biz bu hâlimizle buradayız ve bu likralı erkek kültürüne itiraz ediyor, sizin gibi davranmak, giyinmek, düşünmek, koşturmak zorunda olmadığımızı söylüyoruz dediğini anlatır bize.

Prensip olarak kadın etkinlikleri hakkında olumsuz fikir beyan etmem, yanlışını doğrusunu "açüklamam" (mansplaining), çenemi kapatır ve kenara çekilirim, davete icabet edersem de davet sahibinin ve ortamının kurallarına uygun giyinir ve davranırım, ki bu da misafirliğin adabı ve görgüsüne uyduğumu gösterir. Etkinlik hakkında olumsuz eleştirilerim bile olsa ve olur ya bu eleştirilerim çok çok çok doğru bile olsa ağzıma biber sürerim, otururum. Kadınlara ne yapacaklarını, nerede yanlış nerede doğru yaptıklarını anlatmak, göstermek, onları doğru yola sevk edip ıslah etmeye çabalamak, bunlar hep eril akıl işi, hep erkeklik, hep erkeklik. Haddimizi aşıyoruz, bilin.

Bence siz de etkinliğe yönelik akıl yürütmede bulunmadan önce bu yazdıklarımı dikkate alarak tutum ve söyleminizi gözden geçirin.

"bu eleştirilerim çok çok çok doğru bile olsa" son kertede sizin doğrunuz olur @bisikletgundemi kadınların doğrusu olmayabilir ;)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bırak bu birinci ikinci üçüncü dalgaları sevgili bisikletgündemi :) Bu turun feminizmle filan uzaktan yakından alakası yok. Kadınlar kendi aralarında eğleniyorlar, hepsi bu. Türkiye'de herhangi bir feminizim akımından bahsetmek bile mümkün değil. Türkiye'de kadından çok erkek feminist var, bana komik gelen de o. Ben aslında çok iyi biliyorum bu turda erkekler neden tolere ediliyor. O gariban, o zavallı hemcinslerimiz olmasa kadınların instagrama koyacağı fotoğrafları videoları kim çekecek değil mi ya :)
Turun feminizmle uzaktan yakından alakası olmadığını nereden biliyorsunuz? Var mı turun bir manifestosu bunu söyleyen? Yoksa kaynak mabadınız mı? Eğlenerek farkındalık yaratılamıyor mu? Böyle bir kural mı var? Türkiye'de kadından çok erkek feminist olduğuna dair istatistiği bizimle de paylaşabilir misiniz? Yoksa bunun kaynağı da bir öncekiyle aynı mı?

Gariban, zavallı hemcinsleriniz her gün kadın katlediyor bu ülkede. Kadınların neyi nasıl yapacağı konusunda bu kadar kafa yoracağınıza bu enerjiyi erkek şiddetine çözüm bulmaya harcamanız daha faydalı olacaktır.

Geri