Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

süspansiyon tak sesi

hardtail60

Üye
Tepki
1
Amartisördeki tak sesi

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar benim bisiklette önü yıkarı doğru çektiğimde tak diye sese yapıyor bunun sebebi nedir amartisörünün içini açtırayınmı?

ACİL YARDMMMMMMMMMMMMMM

Scudo
@hardtail60

Maşanız hangi marka, biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz?

@fırat ayanyan

Orada bahsedilen maşa Rockshox Tora 318

Arkadaşın maşasının hangi marka ve model olduğunu sormak lazım önce.
Gerçi, genelinde çıkar galiba o ses birden yukarı doğru çektiğimizde, benimkinde çıkıyor.

Bir de, bu kadar sert bir uslupla söylemenize gerek yok. Arkadaş Yeni Üye, belli ki site içerisindeki daha önce konuşulmuş bir konuyu nasıl bulacağını henüz öğrenmemiş.
Yeni Üye lere karşı biraz daha anlayışlı yaklaşmamız gerekmekte ;)

@fırat ayanyan

İsteyen istediği konuyu özgürce açabilir.. Zaten moderatörler konuyu gereksiz bulurlarsa kilitlerler merak etmeyin.. ;)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@KoraY1459

burda yardım etmeye çalışıyoruz heralde boş laf yarışı yerine arkadaşa yaralı bilgi versek daha iyi olur Koray'cım bende bilgi vermeye çalışıyorum hardtrail60 a yanlış bişey dediysemde özür dilerim ondan

Benim maşadanda tak sesi geliyor.. maşa yukarı geldiğinde vuruyor ve tak sesi geliyor... bisiklet daha 20 günlük. 50 km yol yapmadım bile. neden yaparki. mozo marka maşa... Kronun...

Bu, maşanın geri tepmesindeki tak tuk olayları genelde hayra alamet değil :) Bana ikinci el satılmaya çalışılan FOX maşada bunu yaşamış ve acayip huzursuzluk hissetmiştim.
Şuan sıfır aldığım Fox maşada bu ses hiçbir şekilde yok. Geri tepme kuvvetini de emen bir eleman var sanırsam maşada. Aynı olay sıkışma yönündeki son demlerde de söz konusu.
Nasıl ki bir arabayla kasise hızlı girdiğinizde tak tük etmeden hızlayıp geçiyor, olması gereken de bu. Yok, kasisi geçince şak diye geri vuruyorsa arabalarda o amorsitör patlak manasına geliyor zaten.

Giriş seviyesi maşalarda bu pek de anormal bir durum değil açıkçası. Ancak bahsettiğin üst seviye bir maşa ise emin ol bir terslik vardır orada. @Haşim Okyay 'ın da dediği gibi mark model vermelisin.
Birde daha ilk mesajda üslubunu sertleştirenlere ben de bu sıralar savaş açtım, hangi üye olursa olsun. Lütfen dikkat edelim. Neyse ki arkadaşımız özür dileme erdeminde bulunmuş, bu da güzel bir şey :)

Tamda sizin gibi düşünüyorum ve bu ses beni huzursuz ediyor. dağ tepe yol yapmak istiyorum ama bir sakatlık çıkaracak diye korkuyorum. valla çok canımı sıktı yaaa...

Maşa / Süspansiyon MOZO - 120 mm kilitlenebilir ve sertlik ayarlanabilir maşa,Kron neo etiketli disk fren ve v fren uyumlu.
Yönlendirme kolaylığı sağlayan dayanıklı 1"1/8 aheadset gidon boğazı uyumlu

maşa bu işte...

aynı sorun benim giriş seviyesi mtb bisikletimde var.Çok sinir bozucu.Maşa ayaklarından ince yağ salmıştım fazla yaylanmadan dolayı yapıyor olabilir bakalım zamanla düzelecek mi.

Bende de aynı sorun var.İçerisindeki yay'ı değiştirttim.Salcano NG450 kullanıyorum.Zoom 26" CH565-MLO kilitli maşa var üzerinde.Önce yay küçüldüğü için böyle bir sorun olduğunu söylediler.Yay değişti fakat halen sorun aynı.Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.Bir bilgisi filan olan varsa yardımcı olursa mükemmel olur.Bisikletten soğudum gerçekten.

olay maşa da tepme olayı esnasında yukarı sert çıkması ve iç tarafda sınırda yer alan sekmana sert çarpması içerisini söküp temizlemesi ve takarken bir miktar yağ bacakları kapatılmadan üst kapak üzerinden dökülmesi .
Yalnış bilmiyorsam bunlarda rebaund ayarı vardı işte o rebaund ayarı içerisindeki yağ ile yapılıyor tepme ayarı yani rock shox sitesinde he iki bacak içerisine kaç cc yağ konulacağı belirtilmiştir servis pdf dosyaları vardır sitede yada web de araştırın
saygılar

Merhabalar ,
Bisikletimde Gidondan kitlemeli Zoom Maşa mevcut , biliyorum biraz başa bela
Bisikletin önünü hafifçe yerden kaldırdığımda tak diye bir ses geliyor ve maşa aniden bir miktar uzuyor. Gidon kilitliyken bile baskı uyguladığımda bir miktar içeri giriyor ama yaylanma gibi değil , içeri girerken yine bu tak sesi geliyor. Ama maşa kilitliyken bisikleti havaya kaldirdigimda bu titreşimle birlikte çıkan ses olmuyor.

Ekstra olarakta bisikletin önü havadayken yere iniş yaptığında sanki çelik maşaymış gibi sarsılıyor bisiklet. Hatta daha beteri yerle temas ettiğinde sanki gidona alttan tekme atmışlar gibi sarsılıyor. Amortisör hiç girmiyo ani bir yere çarpmada. Tabi eskiden yoktu.

Zoom maşaların problemlerini çok gördüğünüzü ve kötü bir maşa olduğunu biliyorum ancak bisikleti ilk aldığımda bu sorunların hiç birisi yoktu.
Bu arada amortisörün içi açılabiliyor altında vida var.
Sadece sorunu öğrenmek istedim , zamanını ayırıp yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Çözümü bulabildiniz mi acaba bende de aynı sorun var.

Geri