Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tadım bar içinde ne var?

Demir Atlı Adam

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Tepki
3.134
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Turlarda atıştırmalık olarak birinci tercihim kuruyemişler —fındık, fıstık, kuru incir, hurma vs. Kuruyemiş barlarını hiç kullanmadım desem yalan olmaz. Ama hemen hemen her turda kullanan birilerine de rastladım. Bir çok bisikletçinin tercihi kuruyemiş barları. En yaygın olanı da sanırım Tadım. Her yerde, her markette bulunur.
tadim-bar-icinde-ne-var-05-bisiklopedi.jpg

Son yaptığım turlardan birinde arkadaşımın ikramı tadım barı yemeden önce şeytana uydum. inceledim. Paketi evirdim çevirdim, arkada katlanmış kısmın altında aradığımı buldum. Gizlenmişler, oradan suçlü gözlerle bana bakıyorlar. Yapay tatlandırıcılar, glukoz şurubu, ilave şeker...
tadim-bar-icinde-ne-var-02-bisiklopedi.jpg

SORUNLAR:

1. Glukoz şurubu. Şeker katkısı, hem de en kötüsünden.
  2. Palm yağı. Kanserojen etkisi en yüksek olan yağ olarak tartışılıyor.
  3. Maltodestrin. Nişastadan yapılan yapay bir karbonhidrat. Raf ömrünü uzatmak, form kazandırmak için kullanılıyor.
  4. Soya lesitini. Soya bazlı olduğundan en büyük tehdit belki de GDO.
tadim-bar-icinde-ne-var-07-bisiklopedi.jpg

KURU YEMİŞ Mİ, BAR MI?

30 gr bir kuruyemiş barının enerji değeri yaklaşık 150-200 kcal. Hangi bir kuruyemişin ((link) vs) bir avucu da (40-50 gr) da o kadar. Tek fark kuru yemiş biraz daha fazla yer kaplar ve bir çubuk, bar şeklinde değildir.
Tersinden söylemek gerekirse, kuruyemişi bar formuna getirmek ve enerji verimini artırmak için katılanlar, yapay tatlandırıcılar, koruyucular besin değerini yitirmesine yol açıyor.
tadim-bar-icinde-ne-var-06-bisiklopedi.jpg

SONUÇ:

Kuruyemiş doyurucu özelliği ile haklı olarak bisiklet gezginlerinin çok kullandığı atıştırmalıkların başında yer alıyor. Barları tercih etmemezin nedeni de bu.
Kuru yemişten alınan enerji bar formunda alındığında kütle yarı yarıya azalıyor. Büyük kazanç! 20 gr daha hafifliyoruz, 50 yerine 30 gr taşıyoruz.
Kuru yemişler tadı ve besin değeri özelilkleriyle sporcuların gönlünü kazanır. Yüksek lif içeriği sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bu besinler düşük (link)leri nedeniyle kan şekerinin belirli bir düzeyde kalmasını sağlar, tok tutar. Ancak bu sonuncusu barlarda yok. İlave şeker, glukoz şurubu nedeniyle (link)i yükseliyor barların.
Ne Yapmalı?

Benim tercihim kuru yemişe devam. İki tane tadım bar yerine 90 gr pakette kuruyemişi taşırım. 30 gr daha yüke katlanırım ama yapay tatlandırıcılara, katkılara hiç bulaşmam.

(link)

Scudo
Bundan Bim'de de satılmaya başlandı , sık sık alıyordum artık zamanla azaltır ve bırakırım :) :)

Aslında pestil - cevizli sucuk tarzı yöresel ürünler de bunlara alternatif olabilir . Daha doğaldır sanırım .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fındık iyidir..Bol bol yemek lazım..Gittigidiyordan arada 1 kilo alıyorum..

Marketlerden aldığımız sütten, peynirden,tavuktan çok daha az katkı maddesi içerdiğini düşünüyorum o_O Özellikle süt, marketlerde satılan süt falan değil malesef :kötü: Ama içiyoruz yapacak bir şey yok.

Tabiki bir muz değil :tskler:
Ama sonuç olarak atın ölümü arpadan olsun, tadımcaya devam :D:cool:

Kaynayınca patlayan pastörize süt gördüm geçen haberde bunuda gördüm ya gerisi vız gelir tırıs gider.

Trans yağ var.

içinde glikoz fruktoz şurubu olmayan şey yok. cevizli sucuk,eti form, ülker altınbaşak yulaflı hepsinde glikoz var. ben marketten böyle şeyler almıyorum artık. ayda yılda çok canım isterse alıyorum ama

Geçen kendim yaptım. İçindekiler:

- Hurma
- Fıstık
- Fındık
- Ceviz
- Muz
- Kuru kayısı
- Kuru üzüm
- Keçiboynuzu pekmezi

Hepsi göz kararı. Parçalayıcı mutfak şeysine doldurdum, macunsu bir şey oldu. 100'er gram küçük poşetlere doldurdum, 6 poşet çıktı. 2 tanesini bugün 100 km.de gömdüm gayet güzel tadı. Verdiği enerji iyi. İlave gıdaya gerek kalmadan eve vardım.

Tadım barlarından kullanıyorum...
Öncelikle içinde bulunan kimyasallara göz atalım;
Maltodeksin, nişastadan yapılan bir tür karbonhidrat kaynağı.Paketli ürünlerde hacim arttırıcı, dengeleyici zemin düzeltici madde olarak kullanılıyor ama besin değeri de var. FDA onaylı detayı aşağıdaki linkte;
(link)

Palm yağı, zararsız, ucuz olduğu için sanayi tipi üretimde tercih edilen yağ...
Palm yağı için ayrı bir parantez açmak gerek; çevreciler tarafından palm yağı kullanıcılarının acımasızca eleştirilmesinin nedeni, üretim bölgesi olan ekvador kuşağında yağmur ormanlarının söz konusu sanayi ürünü elde etmek için yakılması talan edilmesi...

Glıkoz Şurubu, glisemik endeksi yüksek, sanayi tipi tatlandırıcı. Aşırı ve sürekli kullanımı önerilmez...

Geri kalanlar doğal ürünler...

Ürünün toplam kalori değeri 170-180 kjl.

Eğer 500 kjl üzeri kalori gerektiren bir performansdan bahsediyorsak ilk 500 kjl kalori üzerindeki gereksinimler için sağlıklı bir tedarik olarak kullanılabilir hiç bir sakıncası yoktur...

@Serkan Mıstınoğlu Marketlerde satılan sütün marketten alabileceğimiz en katkısız(hatta hiç) şey olduğuna emin olabiliriz.

Şimdi baktım da marketteki süt mevzuları falan... ben bayağı şanslıymışım. Yumurta köyden, süt köyden, sebze-meyve yazın bahçeden, tereyağını kendimiz yapıyoruz. Valla iyiymişim.

Abi özellikle enerji ve doyurucu olması iyi bence. Kuru üzüm ve tadımca favorim. Sadece gelen soğuklarla beraber yazın gibi yumuşak kalmayıp baya sertleşiyor. Geçen çenemi yordu yerken:D

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Geri