Demir Atlı Adam
Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
- Kayıt
- 11 Nisan 2014
- Mesaj
- 2.042
- Tepki
- 3.134
- Şehir
- Ankara
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Turlarda atıştırmalık olarak birinci tercihim kuruyemişler —fındık, fıstık, kuru incir, hurma vs. Kuruyemiş barlarını hiç kullanmadım desem yalan olmaz. Ama hemen hemen her turda kullanan birilerine de rastladım. Bir çok bisikletçinin tercihi kuruyemiş barları. En yaygın olanı da sanırım Tadım. Her yerde, her markette bulunur.
Son yaptığım turlardan birinde arkadaşımın ikramı tadım barı yemeden önce şeytana uydum. inceledim. Paketi evirdim çevirdim, arkada katlanmış kısmın altında aradığımı buldum. Gizlenmişler, oradan suçlü gözlerle bana bakıyorlar. Yapay tatlandırıcılar, glukoz şurubu, ilave şeker...
SORUNLAR:
KURU YEMİŞ Mİ, BAR MI?
30 gr bir kuruyemiş barının enerji değeri yaklaşık 150-200 kcal. Hangi bir kuruyemişin ((link) vs) bir avucu da (40-50 gr) da o kadar. Tek fark kuru yemiş biraz daha fazla yer kaplar ve bir çubuk, bar şeklinde değildir.
Tersinden söylemek gerekirse, kuruyemişi bar formuna getirmek ve enerji verimini artırmak için katılanlar, yapay tatlandırıcılar, koruyucular besin değerini yitirmesine yol açıyor.
SONUÇ:
Kuruyemiş doyurucu özelliği ile haklı olarak bisiklet gezginlerinin çok kullandığı atıştırmalıkların başında yer alıyor. Barları tercih etmemezin nedeni de bu.
Kuru yemişten alınan enerji bar formunda alındığında kütle yarı yarıya azalıyor. Büyük kazanç! 20 gr daha hafifliyoruz, 50 yerine 30 gr taşıyoruz.
Kuru yemişler tadı ve besin değeri özelilkleriyle sporcuların gönlünü kazanır. Yüksek lif içeriği sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bu besinler düşük (link)leri nedeniyle kan şekerinin belirli bir düzeyde kalmasını sağlar, tok tutar. Ancak bu sonuncusu barlarda yok. İlave şeker, glukoz şurubu nedeniyle (link)i yükseliyor barların.
Ne Yapmalı?
Benim tercihim kuru yemişe devam. İki tane tadım bar yerine 90 gr pakette kuruyemişi taşırım. 30 gr daha yüke katlanırım ama yapay tatlandırıcılara, katkılara hiç bulaşmam.
(link)
Son yaptığım turlardan birinde arkadaşımın ikramı tadım barı yemeden önce şeytana uydum. inceledim. Paketi evirdim çevirdim, arkada katlanmış kısmın altında aradığımı buldum. Gizlenmişler, oradan suçlü gözlerle bana bakıyorlar. Yapay tatlandırıcılar, glukoz şurubu, ilave şeker...
SORUNLAR:
- Glukoz şurubu. Şeker katkısı, hem de en kötüsünden.
- Palm yağı. Kanserojen etkisi en yüksek olan yağ olarak tartışılıyor.
- Maltodestrin. Nişastadan yapılan yapay bir karbonhidrat. Raf ömrünü uzatmak, form kazandırmak için kullanılıyor.
- Soya lesitini. Soya bazlı olduğundan en büyük tehdit belki de GDO.
KURU YEMİŞ Mİ, BAR MI?
30 gr bir kuruyemiş barının enerji değeri yaklaşık 150-200 kcal. Hangi bir kuruyemişin ((link) vs) bir avucu da (40-50 gr) da o kadar. Tek fark kuru yemiş biraz daha fazla yer kaplar ve bir çubuk, bar şeklinde değildir.
Tersinden söylemek gerekirse, kuruyemişi bar formuna getirmek ve enerji verimini artırmak için katılanlar, yapay tatlandırıcılar, koruyucular besin değerini yitirmesine yol açıyor.
SONUÇ:
Kuruyemiş doyurucu özelliği ile haklı olarak bisiklet gezginlerinin çok kullandığı atıştırmalıkların başında yer alıyor. Barları tercih etmemezin nedeni de bu.
Kuru yemişten alınan enerji bar formunda alındığında kütle yarı yarıya azalıyor. Büyük kazanç! 20 gr daha hafifliyoruz, 50 yerine 30 gr taşıyoruz.
Kuru yemişler tadı ve besin değeri özelilkleriyle sporcuların gönlünü kazanır. Yüksek lif içeriği sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bu besinler düşük (link)leri nedeniyle kan şekerinin belirli bir düzeyde kalmasını sağlar, tok tutar. Ancak bu sonuncusu barlarda yok. İlave şeker, glukoz şurubu nedeniyle (link)i yükseliyor barların.
Ne Yapmalı?
Benim tercihim kuru yemişe devam. İki tane tadım bar yerine 90 gr pakette kuruyemişi taşırım. 30 gr daha yüke katlanırım ama yapay tatlandırıcılara, katkılara hiç bulaşmam.
(link)