Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tamir - Bakım Standı

heavystick

Üye
Tepki
23
İsim
Oğuz Öztürk
Bisiklet
Giant
Fiyatların iyice uçtuğu bu dönemde tamir standına 700-800₺ civarında para vermek istemedim. Evde kendi imkanlarımla tamir-bakım standı yaptım.
Her biri 3 metre uzunluğunda 4 adet ladin ağacı kereste aldım. Basit bir plan çizip yapıma başladım. Keresteleri gerekli uzunluklarda kestim. 5'er cm vidalama payı bıraktım. Vidalama işleminden önce daha sağlam olsun diye tutkal da kullandım. Yapım aşamasına geçince sağlamlığı arttırmak için küçük değişiklikler yapmam gerekti, fotoğraflarda görülüyor. Son olarak bisikleti koyacağım yere ahşabın kadroyu çizmemesi için köpük yapıştırdım.
İlerleyen zamanlarda tamir aletlerini koymak, diğer tarafa bir bisiklet daha koymak için bazı eklemeler yapmayı düşünüyorum. Keresteler, testere, vida, tutkal toplam maliyeti 180₺ oldu. Eğer yapmak isteyen olursa diye çizdiğim basit planı da paylaşıyorum.
Benim aklıma takılan başka bir konu var bisikleti kullanmadığım zamanlarda uzun süre bu şekilde durması herhangi bir zarar verir mi? Bisikletimin ağırlığı 12 kg. IMG_7486.JPGIMG_7486.JPG IMG_7497.JPG Screenshot 2018-09-10 19.44.45.png Screenshot 2018-09-10 19.44.59.png Screenshot 2018-09-10 19.47.33.png IMG_7497.JPG Screenshot 2018-09-10 19.44.45.png Screenshot 2018-09-10 19.44.59.png

Scudo
güzel bir çalışma

• Beğen
Tepkiler: heavystick
Elinize sağlık gayet güzel olmuş bisikleti astığınız kısıma deri ve ya suni deriden kaplama yaparsanız daha estetik durabilir. ayrıca askıya gelen tarafa menteşeli ve içi oyuntulu iki tahta daha ekleyerek tamir sırasında sabitleme durumu olabilir.

• Beğen
Güzel olmuş. Uzun süre durabilir bir sakınca olmaz . Zaten duvar askıları da o şekilde oluyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
gayet güzel olmuş.
Ellerinize sağlık bende geçenlerde stand baktım fiyatlar çok uçuk

• Beğen
Güzel olmuş, yer sıkıntım olmasa ben de yapacağım ama yer büyük sorun.

• Beğen
Geri