@Görkem ÜNLÜ Sıcak havalarda damarlar genişlediği için tansiyon düşer, üzerine bi de efor sarfedildiği için zaten kalp atım hızının etkisiyle biraz daha düşer. Terle sodyum kaybı olduğu için yine düşer.
Demiyorum ki doktora gitmeye gerek yok, belki de kalple ilgili sorun vardır. Tansiyonu düşüren etkenlerden bahsetmek istedim sadece.
yemeklerden hemen sonra özellik ile bu sıcak havalarda sürmek doğru değil bence birde bol su içmek gerekli.ama siz yinede bir doktora gidin anlatın geçmiş olsun.
Yeni bisikletin heyecanı ile sabahın köründe bayisine götürüp kurdurmuştum. Artık kurulduğu için arabaya gerek yok dedim, ne kalvaltı var ne de fiziksel hazırlık. Yaklaşık 1 saat bayır dağ çıkıp inmeli yolum vardı önünde. Başlarda sıkıntı yoktu sonra zor bir yokuşu alırken az daha yokuş beni alıyordu Gözler hafif karardı herhalde gidiyoruz dedim aldım elime telefonu ama okuyamıyorum belki %50 görüş kaybı var, zar zor evdekileri aradım yarım yamalak yardım çağırdım ayrıca su da getirin diye ekledim daha telefonu kapatamadan şalterler indi yolun kenarında çalılarda gözler kapandı bisikletin yanında yarı baygın yatmışım. Yardım gelince su içip bir şeyler atıştırınca anca kendime geldim.
Yani dikkat etmek gerekiyor, bir yerden sonra yaşa, azme de bakmıyor.
Vücut hazır değilse, istekleri karşılanmadıysa tansiyon da düşer dikkat kaybı da olur ölüme kadar gidebilir.