Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tansiyon ve Bisiklet

bahadır76

Daimi Üye
Tepki
169
Bisiklet
Diğer
yaz aylarını yaşadığımız bu günlerde televizyonlarda ve diğer yayın organlarında bize söylenen bir kaç kelime mevcut. TANSİYONUNUZU ÖLÇTÜRÜN!

hepimiz bisiklet sporu ile ilgileniyoruz ve geçenlerde de tayfun arkadaşımız kardeşimiz güneş çarpması sonucu yüksek tansiyondan hayatını kaybetti. arkadaşımızın kaybı hepimizi üzdü kendisine allahtan rahmet diliyoruz.

burada bir gerçek var. spor yaparken veya çok uzun ve tempolu turlara çıkmadan önce ve çok sıcaksa eğer bir de sağlık sorunumuz varsa tansiyon gibi mutlaka doktora görünmeliyiz. bu hepimizin aklında bulunmalı.

bir de şu gerçek var. bisiklet sporunun yüksek tansiyon üzerindeki etkisi nelerdir? bunun hakkında pek bir yazı yok. bu nasıl oluyor? yani bisikletin yüksek tansiyon üzerindeki yararı ve zararları nelerdir? yararı varsa bu insan vücudu üzerinde nasıl gelişiyor? zararını ise sıcak ve güneş çarpması birlikteliğiyle ne gibi sonuçlar doğurduğunu hepimizi görüyoruz.

Scudo
selamlar,
haftada minimum 1 sefer tuzla-kadıkoy yapıyorum...
şu an senelik iznimi kullanıyorum ve mesafeleri biraz arttırdım
dun tuzla-çamlıca-tuzla (yukarı cıkarken kalp atışlarım 120 yaptı)
bugun tuzla-çengelkoy-tuzla (1 sefer goz kararması)
herzaman 1 su ve 1 şekerli bir içecek bulunduruyorum
bu sıcakta oturup kalkarken bile insanın gozu kararıyor.....
haklısınız cok dikkat etmek lazım.
eşim bir yuzuk almıs ; spor yaparken o anki kalp ritminizi falan gosteriyor ona gore kontrollu gidiyorsunuz rahatsız da etmiyor .. tavsiye ederim.

iyi akşamlar,sağlıkla kalın...

• Beğen
Tepkiler: Ufuk Yılmaz 45
@Erol DEGERLI

Bende kendime bir nabız saati benzeri birşey almayı düşünüyorum.Antremanları daha verimli hale getirebilir ancak nabzımız ne kadar düzgün olursa olsun sıvı ve mineral kaybımız da çok önem arz ediyor bu konuda.Eğer önceki sürüşlerden sonra kaybettiğiniz sıvı ve minerali dengeli bir şekilde geri almadıysanız tansiyon yönünden risk altında olabilirsiniz.

Sofra tuzunu hayatımızdan tamamiyle çıkartmamız gerek. Hazır gıdalardan da uzak durmalıyız çünkü onların içerisinde de işlenmiş tuz ve kimyasallar var. Sofra tuzu yerine sırasıyla kaya tuzu,deniz tuzu veyahut himalaya tuzu kullanılabilir. Kaya tuzunu tavsiye ederim. Kirlenme ihtimali deniz tuzuna göre düşük ve Himalayaya göre ucuz. Fakat kaya tuzunuda ihtiyacınız kadar kullanın aşırıya kaçmayın. Kaya tuzunu aldığınız yerden eminseniz öğütülmüş olarak alabilirsiniz. Değilseniz parça olarak alıp kendiniz öğütün.

Doğal tuzda 84 element bulunuyor. Vücudumuzdaki tuzdada 84 element bulunuyor. Yani tüm elementler aynı. Fakat işlenmiş sofra tuzunda sadece NaCl var. Ayrıca tuzun doğasında olmayan ve vücut için zararlı olan işlenmesinden kaynaklı %2,5 civarında kimyasal maddeler içeriyor. Bunların dışında sonradan iyot ve florür ekliyorlarki fayda sağlasın diye eklendikleri halde ikiside vücuda zarar veriyor.

Geri