Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt gibi pedli şortlar

ben bağdat caddesinden markasız süper bi pedli tayt aldım mayıs sonunda hala da onu kullanıyorum. Fiyatı 25 veya 30 lira idi tam hatırlamıyorum. Bisikletçileri gezip tayt fiyatlarını ve kumaş kalitelerini kıyaslayarak aradığın taytı bulabilirsin.

Pişik de yapmadı benim bu tayt. Diğerleri de yapmaz sanıyorum.

Scudo
@isparta32
arkadasim bana göre kimseden utanip cekinmeye gerek yok ya ben suan yurt disinda kaliyorum inanin burada yediden yetmisine herkes bisiklet kullanir ve giyimleri ise gayet rahattir ister tayt giyersin istersen herhangi birsey bundan kimene bu senin kendi tercihin kendini nasil rahat hissediyorsan öyle giyinin bana kalirsa bisikletin vazgecilmez giyecegi tayttir. hem neden cekinilir anlamiyorum sen spor yapiyosun show yapmiyosun heralde.bence kendine güvenen herkes tayt giysin derim.hoscakalin

• Beğen
Tepkiler: tecadisk
Isparta32, sen giy taytını, rahat ol.
Bisiklet üzerinde değilken (lokanta, vb) üstüne şort giyersin.
Şimdi biz de gezi için Ispartadan geçerken girişte durup şorta mı geçelim?

Valla ben aslen ıspartalıyım bende giymem ıspartada tayt :)

Antalyada rahatım ...

Gürol abi de özetlemiş zaten..

isparta32 anlıyorum seni izmirdede giyilmiyor tayt yani hiç denemedim giymeyi ama görünen köy klavuz istemiyor.Tayt giyen birde bayansa sorma gitsin üzücü bi durum :( Ama 15 yıldır taytsız bisiklet sürüyorum hiçbir eksikliğini yaşamadım :)

burada bugün bi tayt çeşiti gördüm.. böyle kısacık taytlardı.. boxer ın pedlisini düşünün, he işte öyle bişi... 30 dolar idi.. ama o an için yanımda para olmadığı için alamadım... bi daha o mağazaya gitme fırsatı bulursam alacam bi tane.. çok da rahat bişi, denedim çok beğendim... üstüne çok güzel bi şekilde şort veya uzun bi eşofman giyilip de rahat edilebilir yani... oyle bişey bulabilirseniz tavsiye ederim...

arkadaşlar benim gördüğüm kadarıyla Türkiyede hem bayan hem de erkekler için tayt giyilmesi şimdilik pek uygun görünmüyor,ama şort giymenin de getirdiği bir dezavantaj yok , benim size önerebileceğim arkadaşlarımında kullandığı canondale pedli şort,tayt olarak ta corratec önerebilirim

@7.60

15 yılldır tayt giymediğinizi vede eksikliğini hiç yaşamadığınızı söylüyorsunuz.! buna tayt giymeden taytın bisiklet üzerinde bir insana ne gibi faydaları olduğunu bilmeden nasıl karar verdiniz.? bana biraz tuhaf geldi :eek: bursadada bir kısım insan giyiyor bir kısmı giymiyor..ben 6 aydır bisiklet kullanıyorum ve henüz 1000km yapabildim bu işte yeniyim ama bu işi nasıl yapılması gerekiyorsa öyle yapmaya çalışıyorum taytta giyiyorum.!bence diğer insanların dünyasında değil..kendi dünyanızda yaşayın.! saygılar

• Beğen
@emreden

ikide bir üstüne şort,üstüne uzun eşofman,üstüne bilmemne deyip duruyorsunuz.!:boese157: arkadaşlar olay bumu.? lütfen bisiklet üstünde bir günde 80-140 km yol yapıyoruz üzerimizdeki kıyafetin hareket kabiliyetimizi zorlaştırmaması için vücudumuzu sarması,terimizi hızla dışarıya atması,rüzgarı azami seviyede hissettirmemesi lazım.!giymeyenlere lafım yok ama yeni başlıyacak arkadaşlarımıza yanlış örnek olmamalıyız diye düşünüyorum saygılar

• Beğen
günlük hayatımda, okula giderken, arkadaşlarımla buluşmaya giderken pantolonumun içine tayt giyiyorum ve faydalı ama spor yapmak için çıkarsanız taytın sardığı bölgelerinizin terli ıslak kalması hiç hoş olmaz takdir edersinizki... sağlık açısından çok sakıncalı olabilir, bunu buradaki doktor arkadaşlar daha iyi açıklayabilir. çevrenizdekiler fiziksel bir tehdit oluşturmuyorsa neden tayt giymeyesiniz ki?

• Beğen
@bicycle16

herkesin tercihi var.. kimse kimseyi etkilemeye çalışmıyor ki.. bi de sonuçta taytın üstüne kalın pamuklu bir şey giyilmez elbet, ince ve dri-fit olan bi şort çok ideal olacaktır..

tamamen tercih meselesi yani..

olay bu

@emreden

evet haklısın kardeşim bisikleti çok seviyoruz saygılar

@7.60

eksikliğini nasıl yaşıyacaksın hiç denememişsin ki !!

@soneryen

Ben akvaryum (bayrampaşa)alış veriş merkezinde bir spor mağazasından 51 ytl ye puma marka kışlık tayt aldım çok memnunum,bu indiim sezonunda ki fiyatıydı bu arada.

@soneryen

tayt alırken fiyatıyla değerlendirme yapmamak gerekir. özellikle pedli taytlar iç çamaşırı olmadan giyildiği için bence önemli olan sıhhi olması. taytın bakteri üretmeyen malzemelerden üretilmiş olmasına özen gösterin. kaliteli bir tayta vereceğiniz paranın çok fazlasını, ucuz taytın yaratacağı rahatsızlıklardan kurtulmak için harcayabilirsiniz.

@isparta32

bu forumda bisiklete gönül vermiş aklıbaşında modern insanlar olarak topluma örnek, belli bir kültürün oluşmasına yardımcı olacak konular açılması gerekirken mevzuya bakın. efendim bisiklete binerken tayt giyilebilirmi. yok siz tayt giymeyin arkadaşlar geçen yaz erkekler için tesettür mayoları moda olmuştu onlardan alın şöyle göbek altı dize kadar, başlarınıza da birer takke, kaska da gerek yok.

mesajlarınızı okuyorum da yazık çok yazık.

genç insanlarsınız, bir ülkede belli kültürleri geliştirebilmek için sabırlı, ısrarlı ve yürekli olmak gerekir. görmüyormusunuz türban konusu ilk ortaya çıktığında çoğunuz belki bebektiniz belki de dünyada yoktunuz. yılmadan, bıkmadan, inatla, ısrar edip en sonunda anayasayı değiştirdiler. siz bu kafayla devam ederseniz türbandı, çarşaftı, peçeydi, cüppeydi, takkeydi, festi. bir zaman sonra da bisiklet gavur icadıdır binmek caiz değildir, hepimiz birer deve alırız olur biter.

son olarak şunu da yazayım kırkdört yaşındayım taytla bisiklete biniyorum banada arada gülen kendini bilmezler oluyor onların gözünün içine bakarak kendilerine gülmeleri gerektiğini söylüyorum çok gerekirse kavga etmektende kaçınmam. asla dangalaklar bana gülüyor ( yada kızıyor) diye yapmak istediğim şeyi yapmaktan vazgeçmem.

bu ülke özgür bir ülke, özgürlüğünüze sahip çıkın, bir gün çok geç olabilir...

@sawas

:/

evet.. aslında bu konuyu da görmezden gelip devekuşu misali kafamızı kuma gömüp, modernizeyi kendi aramızda yaşayıp da böyle boş ve gereksiz şeyleri konuşmamamız gerekirdi bu forumda..

etrafımızda olana yokmuş gibi yapıp da biz kendi halimizde yaşamaya devam mı etmeliydik ne?

burada kişisel tercihlerden bahsediyoruz.. isteyen istediğini giysin.. bir kişi tayt giymemekte karar kılıp da alternatiflerini aramakta ısrar ediyorsa bu kimseye dokunmamalı bence!!!

ben giyiyorum rahat bi şekilde; giymeyene bişi demiyorum; giyene iyi-kötü bişi diyeni de kendi haline bırakıyorum :/

• Beğen
Tepkiler: sezerbakar
@emreden

bu konu kişisel tercihlere değil başkalarının tercihlerine uyup uymamakla ilgili gelişiyor yanlız farkındamısınız bilmiyorum. tayt giymek isteyip, başkaları giyilmesini hoş görmüyor diye giymemek kişisel tercih olamaz. biz herşeyi kendi haline bıraka bıraka bu memleketi bu hale getirdik zaten. saldım çayıra mevlam kayıra misali

@emreden

Ben de bazen bıkıyorum tayt olayıyla ilgili bilip bilmeden konuşanlardan,
nasıl isterlerse öyle takılsınlar diyorum senin gibi, ama gel gör işte birileri sonra
çıkıp kendi düşüncelerini dine geleneklere bağlıyor (hangi yetkiyle
bu kişilere bu kavramlar üzerinden fetva verebiliyorlar bilemiyorum)
tayt giyen sporcuyu dine, milletin geleneklerine, göz zevkine aykırı ilan ediyor.

Biz bu olgunluğu gösterip onlara bulaşmıyoruz, çünkü kimsenin tercihine
müdahale hakkımız müdahale hakkımız olmadığının bilincindeyiz.
Ama bu bilince sahip olmayan, gelip bizi eleştiren aykırı ilan eden insanlar
çıkabiliyor (hele bu forumda),
bunların bizim gibi düşünmesini beklemeyiz ama uygun
cevabı verip saygı göstermelerini en azından bu bilinci öğrenmelerini sağlamalıyız.

@sawas

sayın abiciğim fikirlerinize tamamen katılıyorum.! merak etmeyin bir TÜRK genci olarak söylemleriniz ile alakalı üzerime düşenin en iyisini yapmaya çalışıyorum sonuna kadarda bu hep böyle olacak.! saygılar...

• Beğen
Geri