Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt Kullanıyor musunuz?

Tayt Kullanıyor muyuz?


  • Toplam katılım
    319
Başlık "ŞU AN ÜZERİNDE NE VAR" sorusunu aklıma getirdi. Sapığım galiba.
Daha önce de başlığı görmüştüm. Umarım geçicidir.
 
Scudo
Tayt giymeyi çok düşündüm ve neredeyse alıyordum ki bu yaz kendime baktım, 4+ saat tur sürüşlerimde bile toto bana mısın demiyor, almaktan vazgeçtim.

Pişik konusuna gelince de, kendimi bildim bileli nefes alan bir spor şortu kullanıyorum ve temizliğe her daim dikkat ediyorum. Hal böyle olunca bırakın pişiği, tahriş bile yaşamadım.

Ancak şu sıra Aliexpress den uygun fiyatlı bir karbon sele almayı düşünüyorum, üzerinde herhangi bir sünger vs. olmayanlardan. Acaba onu da bisiklet taytı olmadan rahatça kullanabilir miyim merak ediyorum doğrusu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Madem ben de gorus belirteyim.Kutahya gibi bir yerde tayti tirasli bacaklarla kullaniyorum su ana kadar sukur ki sikintiyla karsilasmadim.Hatta daha dun sabah sekizde dedenin biri "helal len sana" dedi
 
Geçen yaz başladım bisiklete, önce taytsız bindim, sonra seleyi değiştirdim fayda etmedi. Sonra taytı pantolon içine giydim. Bu sene sadece tayt giymeyi tecrübe ettim ve o rahatlıktan sonra bi daha sıcak havada pantolon içi tayt giymem. Kısa tayt olsa şortla giyilebilir ama uzun tayt üstü şort gözüme bi garip görünüyo. Tek kullandığım şort deniz şortu zaten, başkasını giymem.:)
 
  • Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Tek tayt rahatlığından sonra insanın başka bir kıyafet(şort vs.) giyesi gelmiyo
 
  • Beğen
Tepkiler: bsklt07
Pedi sağlam,kaliteli tayt almak lazım..Decathlon'dan ucuz iki tayt aldım,pedleri yeterli gelmedi bana..

Taytı sırf insanların bakışı yüzünden giymemek doğru değil..Böyle düşünüyorsanız,tüm hayatınızı diğer insanların bakışları/yorumları/tavırları üzerine inşa ediyorsunuz demektir..Bu da kendinize dair bir hayatınızın olmadığı sonucunu doğurur..
 
Şortumun altına giyiyorum, İzmir'deyim aslında garipsenmez ve utanmam aslında ama 180-82 kiloyum yani fit olsam şortsuz giyerim. Bu arada tayt tavsiyeniz varsa uygun fiyatlı alabilirim, Decathlon'dan 29TL'ye birtane satın aldım denemelik pedleri ince gibi.
 
Sözlükteki anlamı "İnsan" olarak geçen kişilerin bulunduğu ortamlarda giyiyorum, çok da güzel oluyor. Ama kendi mahallemde maalesef biraz zor :)
Kendi akrabalarımdan espri niyetiyle laf eden birçok büyüğüm çıkacaktır eminim. Yalandan gülmeyi becerebilen bir insan da değilim :)

Sahil turları hariç kullanmıyorum kısacası.
 
  • Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Başta garipsedim ancak oort vs gibi anlamsız denemelerimden sonra artık yol bisikletimde kesinlikle giyiyorum. Üstüne şortla falan işkencenin alası oluyor. Leş gibi terletiyor, sadece taytla bile terlediğim için artık bir şey giymiyorum. İçine ise nike under armour giyiyorum 1 senedir sorun yok. MTB veya melez bisiletimde ise zaten gerek yok şort vs ile idare ediyorum çünkü taytsız yol bisikletine binmek sert taşa oturmaktan farksız hatta daha kötü.
 
kısa mesafeler haricinde kullanıyorum acıyı bi nebzede olsun dindiriyor her ne kadar sele fizik kullansamda:) mtb sürüşlerinde şort kullanıyorum daha karizma duruyor :)
 
Benim görüşüm; kadans yapan her ''Yol bisikletçisi'' giymek zorundadır, giymiyorum diyenler ise kadans yapmıyordur veya yumurtalıklara verdiği zararın bilincinde değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: The UGUR
Tayt kullanıyorum ama iç çamaşır gitmeden tayt giyme olayına alışamadım. Kendimi çok rahatsız hissediyorum.
İlk tayt giydiğimde boxer üzerine gidyim çok rahatsız oldum oturmadı. Sonra slip ile denedim yine rahat edemedim.
Ama bu şekilde zar zor idare eder.

Sırf bu nedenden gece dişarı çıkıyorum. Gece karanlığında çok belli olmuyor.

Dekatlondan alınan tayların kalitesi fena değil. İki tipi var birtanesinde pad yerine astar var diğerinde turuncu renkli
nispeten kaliteli pad var. Astarlı pad ucuz olan alınmaz dikkat edin.
 
işime çok yaradı ve sürekli kullanıyorum. İnsanlar ne der ne söyler ne düşünür...açıkça ve samimi düşüncem, umurumda değil...
 
  • Beğen
Tepkiler: bsklt07
@Meza abi sen kendine eziyet ediyorsun. görüntüden rahatsız oluyorsan üzerine hafif bir şort giy daha iyi.
 
soru yanlış, doğrusu tayt kullanmıyor musunuz?
 
Ben kimi zaman taytlı kime zaman taytsız çıkıyorum. Bazen üzerine şort giyiyorum. Tam relax değilim tayt konusunda.
 
Ben de artık tayt kullanma zamanımın geldiğini düşünüyorum ama pedli şort bulamıyorum. Sadece tayt değil, mümkünse pedli şort kullanmak istiyorum ama ülkemizde bu konuda seçenek çok yok. Bazı markalar ise sanki bisiklet satar gibi astronomik fiyatlarla (400-500-600 TL) pedli şort satıyorlar. Bu konuda fazla detaya girmeyeceğim zira uzayıp giden bir polemik veya konunun sahibi olmak istemem.

Eğer uygun fiyatta pedli şort alabileceğim bir yer varsa yardımlarınız çok makbule geçer...
 
Geri