Scudo Sports

Tayt Kullanıyor musunuz?

Tayt Kullanıyor muyuz?

• Toplam katılım
    319
Scudo
Tayt içindeki ped kısmının espirisi pedal çevirirken kaymamasıdır. Tayt ile sele arasına şort - don vb bir katman koyarsanız temas alanı sürekli kayar. Ped doğru noktaya destek vermemiş olur. Sonra burada sayfalarca taytları kötüler, ağrılarınızdan, ter sorunlarından bahsedersiniz. Tayt giymeyeni anlarım ama taytın üstüne başka birşey giymek sadece kolu komşudan (aslında kendinden) çekinmek gibi geliyor bana.

Valla bende eskiden ön yargısı olanlardan biriydim. Ama insan kendini aşması ve doğru olanı yapması lazım. Artık üzerine hava alabilen şort giysem de ben de tayt giyiyorum. İcat edenden de allah razı olsun. :harika:

Tayt giymeyi tercih etmemek kişiye bağlıdır ve bir çok arkadaşımızın söylediği gibi bu tercihe ben de saygı duyuyorum. Fakat bir çok marka tarafından üretilmiş pedli şortlar da var ve bunlar ülkemizde satılıyor fakat fiyatları astronomik düzeyde. Kayma yüzünden eğer kullanışlı değillerse neden bu kadar fahiş fiyatlara satılıyorlar? Benim sorularım ve kafama takılanlar bunlar ve arayışım da bu konuda... Pedli şort arıyorum...

@Meza
Ya üstüne şort giyin, ya da tayt giymeyin bence. Hem o bölge havasız kalacaktır, hem de pişik tehlikesi gibi şeyler var.

Ben yazın basketbol şortu, kışın termal tayt üstüne basketbol şortu giyiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Faruk Yamak
Yol bisikleti kullanıyorum. Yavaş yavaş kilometreler artmaya başlayınca taytın önemli bi ihtiyaç olduğunu hissetmeye başladım. Sadece tayt ve forma giyerek Gece çok rahatım ama gündüz sürüşlerimde baya bir çekiniyorum.

@soulless
Pedli şortlar aynı taytlar gibi. Kayma mevzusu olmadığı için kullanışlı ürünler. Ama sadece belli firmaların ve euro'nun tekelinde olduğu için fiyatlar oldukça yüksek. Tayt yüksek kadansta çok daha rahat hareket sağladığı için yol bisikletinde, şortlar ise düşüp kalkması bol arazi sürüşlerinde dağ bisikletlerinde tercih ediliyor daha çok.
Bende askılı taytı keşfettim bu arada. Askısız tayt ne gereksizmiş diyorum şimdi. Ama askılı mı askısız mı tartışması için 15-20 senemiz var sanırım :)

Konfor sunuyor, rahat sürüş sağlıyor bunlar da yetmezmiş gibi PRO bir görüntü veriyor.İşi ne kadar ciddiye aldığınızı gösteriyor.Dışarıdan bu konuda bilinçli olduğunuzu, 'ERKEK TAYT GİYMEZ' kalıbını kırdığınızı, vizyonsuz bir odun olmadığınızı gösteriyor.Erkeğin spor için tayt giyebileceğini gösteriyor.Herkesin yapamadığını yaptığınızı, cesur olduğunuzu, 'millet ne der' cümlesi'nin çok da umrunuzda olmadığını gösteriyor.Yol bisikletimi 2 yıl önce almadan 1 ay kadar önce bib-short almıştım.Bisikletimi satıp 1.5 yıl arada sonra daha 2 ay önce dönmeden yine tayt aldım.Hiçbir güç bindiremez beni diyorum yol bisikletine tayt olmadan.Her şeyden önce malum bölgemin sağlığı x kişisinin hakkımda ne diyeceğinden, ne düşüneceğinden daha önemli.Bib-shorts dediğim askılı kısa tayt bu arada.Spd ayakkabısı ve pedal'ı olmadan onca zaman sürdüm ancak bir gün taytsız çıkmadım.Kim ne derse desin, yol bisikletçisini diğer bisikletçilerden ayıran giydiği full kit bana göre.Forma, askılı tayt, kask, eldiven, gözlük, spd ayakkabı.Bu bakımdan biraz da züppe oluyoruz sanırım, yol bisikletçileri olarak.,Bu arada, bunlar olmadan sürücü, yol bisikletinin üstünde sırıtıyor.Kendi görüşüm.

Tayt çok önemli dün daha bir önemine vardır 1200 rakıma yükselince ucuz decathlon taytı idi şimdi kaliteli birşey almayı düşünüyorum.

Bende bazen tayt giyiyorum bazen giymiyorum. Milletin ne düşündüğü de umurum da değil.
Hatta dün tayt ile kullandım ve mola verip aynı kıyafetlerle burger'a gidip yemek yedim :)

Hazır konu tayttan açılmışken size sorayım:
Tayt ile kullanırken belli km'den sonra sizde de, popo ve testislerde rahatsızlık oluyor mu?
Bende mi sorun var yoksa normal mi durum merak ettim :)

@Taner James
Burada ilk bakılacak olan bisikletin sele yüksekliği, açısı, gidon yüksekliği / açısı gibi kişiye özel durumlar bence. Sele genişliği ile kalça kemiklerinin uyumuda önemli. Ama atlanan bir şeyde şu oluyor; Yumuşak seleler, sele kılıfları artı bunlarla kullanılacak pedli tayt popo ve testislerde ağrılara sebep olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Taner James
@BerkEvren ben seleyi değiştirip geniş ve jelli sele yapmıştım. Dediğiniz gibi ise muhtemelen bundan kaynaklanıyor.
Kadro olayına gelince boy 1.60 olunca uygun kadro bulmak çok zor, hele ki Türkiye'de :)

Zaten yol bisikleti almayı düşünüyorum artık ileride ki maçlara bakacağız :)

Teşekkürler.

Tayt demektense bisiklet formasi demek daha dogru olmazmi..neticede pro yaris kuruculari bu kiyafeti uygun gormusler ve bu yarista gordugumuz teknolojik formalar jilet gibi gorunuyor,.buda aerodinami sagliyor..mesela ben sehir bisikletimle dolasirken sort ve polyesterden mamul bir tsort ile ilerlerken havayi yarma, havanin benim uzerimde direnc gostermesiyle, forma giyen bir sporcu arasinda muhakkak direnc farki cikacaktir..amaci performans ve hiz olan bir kisiye tayt erkege yakisirmi demek dogru olmaz.cunku bu sporun geregi formadir.ozaman sunu da diyebilirmiyiz, futbolcuda krampon giymesin..yani benim dortdortluk bir yol yaris bisikletim olsa forma tadarik edip daha hizli gitmeyi amaclardim..kimse ne der diyede asla takmaz, herseyi kulak ardi ederdim.varsin bacak killarim gorunsun, varsin avredimahal bolgeler kabak gibi ortaya ciksin..millet cirilciplak dolasiyor..forma onlarin yaninda kapali kaliyor..

@Taner James
Bende geniş ve jelli bir sele seçmiştim ilk bisiklet alırken. Sonra selle italia'nın sert ve çok daha dar bir selesine geçince dünya varmış dedim. Sele yumuşadıkça rahatlık artar gibi düşünülüyor ama aksine, önemli olan sizi destekleyecek seleyi bulmak. Pedli taytın amacıda pofuduk bir oturma yüzeyi yapmak değil sinir sıkışmalarını önlemek esasen.

• Beğen
Tepkiler: Taner James
Geri