Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt Temizliği

Bütün taytlarımı makinada yumuşatıcı kullanmadan 30 derecede yıkıyorum. Şuana kadar hiç biri sorun çıkartmadı.
Nasıl bir deterjan kullanıyorsunuz? Mümkünse görsel olarak paylaşır mısınız? Toz deterjan kullanılır mı?

Scudo
Nasıl bir deterjan kullanıyorsunuz? Mümkünse görsel olarak paylaşır mısınız? Toz deterjan kullanılır mı?
Resimdekini kullanıyorum. Ben yurtdışındayım, Türkiyede varmıdır bilemiyorum malesef. Toz deterjan elbette kullanılır.

Ariel.png

• Beğen
Tepkiler: Emirhan.k
Resimdekini kullanıyorum. Ben yurtdışındayım, Türkiyede varmıdır bilemiyorum malesef. Toz deterjan elbette kullanılır.

268253 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim ama -taytlar için- toz deterjan kesinlikle kullanmayın denmiş. Kumaşı sertleştiriyormuş. Bazı yerlerde de kullanılabilir diye okudum, kafamı karıştırdı açıkçası.

Teşekkür ederim ama -taytlar için- toz deterjan kesinlikle kullanmayın denmiş. Kumaşı sertleştiriyormuş. Bazı yerlerde de kullanılabilir diye okudum, kafamı karıştırdı açıkçası.
Marka ve kullandıkları kumaşa göre uyarı yapmış olabilirler diye düşünüyorum. Kullandığım taytlar kendisini bu sporda kanıtlamış tanınmış firmaların ürünleri ve hiç birinde toz deterjan kullanmayın ibaresi görmedim en azından bugüne kadar hiç dikkatimi çekmedi. Jel kapsül kullanmam taytlarin kumaşına zarar gelmesin diye değil kokusu hoşuma gittiği için, tamamen tesadüf olmuş yanı 😀

• Beğen
Tepkiler: Emirhan.k
Tayt ve forma temizliklerini elde yıkayanlar var mıdır? Elde yıkanma olayında iyi sonuçlar alınıyor mu?

Tayt ve forma temizliklerini elde yıkayanlar var mıdır? Elde yıkanma olayında iyi sonuçlar alınıyor mu?
Bendeki jelsiz polar decathlon 3 formasını makinede yıkamıştım, çok iyi dayanmıştı, kolay yıkanıyor. Polyester daha zor yıkanıyor Bingo sıvı ile kirleri tam çıkaramamıştım.
Son zamanda persil hijyen toz aldım, öneririm. Çay lekesine kadar çıkarıyor.

Bendeki jelsiz polar decathlon 3 formasını makinede yıkamıştım, çok iyi dayanmıştı, kolay yıkanıyor. Polyester daha zor yıkanıyor Bingo sıvı ile kirleri tam çıkaramamıştım.
Son zamanda persil hijyen toz aldım, öneririm. Çay lekesine kadar çıkarıyor.
Bu dedikleriniz sanırım makinede 30 derece yıkama için değil mi?

Kullanmadığınız bir yastık kılıfı içine ters şekil de taytı koyun önyıkamasız kısa programda yumuşatıcı olmadan 30-40 derecede yıkayın kurumaya bırakın, yıllardır bu şekilde yıkadım sorun olmadı.

Bu dedikleriniz sanırım makinede 30 derece yıkama için değil mi?
40'ta da yıkayabilirsiniz, 30'ta da ama denemedim, söylediklerine göre etkinliği aynı.
Ben pamuklu herşeyi 60'ta ön yıkamalı yıkıyorum. Ön yıkamaya da persil sıvı katıyorum. Bizim su acaip kireçli 2018 raporu geçerliyse, sıvı deterjan ondan.
Tayt polar ise çok kolay temizleniyor. Soğuk suda da yıkarsınız.
yumuşatıcı olmadan
En önemli kısmı söylemeyi unutmuşum.

senelerdir elde yıkamada 30 derece yıkarım. ters olarak sıvı deterjan ve yumuşatıcısız. bence atlanan konulardan biri, terli şekilde bekletmemek gerekiyor. bir süre sonra ter kokusu siniyor malesef. sadece birkez formamın sırt kısmında yağ gibi bi kirlenme olmuştu onu elde toz deterjanla kendim yıkadım 90% sonuç alabildim.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
senelerdir elde yıkamada 30 derece yıkarım. ters olarak sıvı deterjan ve yumuşatıcısız. bence atlanan konulardan biri, terli şekilde bekletmemek gerekiyor. bir süre sonra ter kokusu siniyor malesef. sadece birkez formamın sırt kısmında yağ gibi bi kirlenme olmuştu onu elde toz deterjanla kendim yıkadım 90% sonuç alabildim.
Doğru mu anladım, 30 derece su ile elde ve toz deterjanla mı yıkıyorsunuz? (Ter kumaşın üzerinde kurumadan)

Ben makina da 15dk lık modda yıkıyorum.

• Beğen
Tepkiler: KaracaAbdullah
Doğru mu anladım, 30 derece su ile elde ve toz deterjanla mı yıkıyorsunuz? (Ter kumaşın üzerinde kurumadan)
makinanın elde yıkama programında, 30 derece, ters ve sıvı deterjan. inatçı lekeler olursa elde ve kirli yerler için sadece toz deterjan ile destekliyorum.
ter üzerinde kurumamsı bence önemli. gölgede kurutmalıyız birde :)

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
makinanın elde yıkama programında, 30 derece, ters ve sıvı deterjan. inatçı lekeler olursa elde ve kirli yerler için sadece toz deterjan ile destekliyorum.
ter üzerinde kurumamsı bence önemli. gölgede kurutmalıyız birde :)
Terin üzerinde kurumaması olayı biraz üzdü :)
Haliyle sürüş bittiğinde kafeye oturuyoruz ve 1-2 saat boyunca forma üzerimizde kurumuş oluyor.
Ama yine de bilgiler için tekrar teşekkürler

Soranın şöyle bir yazısı var.

(link)
Toz deterjan kullanmayın demesi, soğuk program önermesi su sertliğinden. Kirecin birleşmesini önleyen alkol etoksilat deterjan maddesi safken, orta sert suyun on katı, 1 gr/L'ye kadar çökelmesine engel oluyormuş. Toz deterjanlarda sıvı deterjanlarda daha az, içerik listesinde daha alt sırada bulunuyor. Çamaşırda kireç olmasın diye 30 derece iyi ama şimdi her deterjanda bu madde var. Pakette, "Noniyonik aktif madde" yazıyorsa vardır. Etkisi kalgon gibi.
Sıvı deterjanda da fazla kir tutma özelliği yok, çok kirlilerle birlikte atamıyorsunuz. Grileşiyor.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri