Scudo Sports

Tek Amortisörlü en iyi Dağ Bisikleti markaları

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

kanser

Üye
Tepki
0
Tek Amortisörlü en iyi Dağ Bisikleti markaları nelerdir?kalite sırasına göre yazarsanız sevinirim arkadaşlar.

Scudo
Markaya göre güzel bisikletler oluyor.Kimilerin carbon kadrosu kimilerin ise alüminyum kadrosu ön plana çıkıyor.

Örnek : Cannondale = Alüminyum'da en iyi marka.

Scott,Specialized,Giant = Carbon'da iyi markalar.

Trek = Zirkonyum'da iyi marka. ;)

@KoraY1459

Valla aslında şöyle ayırabiliriz...

Amerikan ekolleri : Specialized, Trek ve Cannondale (pazar payları ile)
Avrupa Ekolleri : Scott ve Giant

@Hasan Çağrı

Bence değil... Örnek olarak Almanya'da bir Scott bisiklete rastlamak için iyi bir şansa ihtiyacınız var, ama her dışarı çıktığınızda Corratec, Bulls, Cube ve özellikle Specialized gibi markaları görürsünüz. Giant T-Mobile ile ünlüdür, fakat yine de ancak Scott kadar sürülür...

Tabii bu Almanya durumu, yine de diğer ülkelerde pek farklı olduğunu sanmıyorum bu durumun...

litespeed,specialized,giant,cannondale,scott.bence bu 5linin içine başka bir marka eklenemez.

@sevims

Özellikle Almanyada çok fazla üretici var çnkü metal sanayisi çok gelişmiş ... Oranın yerel markaları çok fazla ve uygun fiyatlı iyi kadrolara kaliteli donanımla uygun fiyatlı bisikletler satıyorlar ama bir çok avrupa ülkesinde özelliklede kuzey kesimlerler ve Britanya adasında Giant ve Scott çok yaygınlar...

Cagri'cim Giant'i Avrupa markalari arasina sokman manidar olmus :)

Ama Almanya konusunda haklisin, yerel uretici sayisi cok fazla, kadro kaliteleri oldukca iyi. Cube zaten butun memleketi sarmis, efsane yaratmis durumda gordugun her 5 MTB'den 2si Cube resmen...

Almanya pazar olarak da buyuk bir pazar oldugu icin, yuksek rakamlarsa satis yapabiliyorlar.

En iyi bisiklet markasi? Ben boyle bir seyin varligina inanmiyorum artik :). Ozellikle alt modellerde, aluminyum bisikletlerde (atiyorum 1500 €'ya kadar diyelim) hangi bisikletin donanimi iyiyse onu almak en mantiklisi... Yok ama cok daha ust model bir bisiklet alacaksaniz zaten karbon vs olacaktir, bu sefer de oturup her model icin belki de tek tek arastirma yapmak gerekir.

Mesela en hafif FS kadro Scott Spark, 1700 kusur gr. Ama bu kadronun normal sele borulu olani 1850 gr geliyor, e Merida'nin da FS kadrosu 1980 gr gibi bir sey... Simdi aradaki 130 gr icin onca parayi vermeye deger mi? Ista bu ve bunun gibi sorular yuzunden bu konuya verilecek kesin bir yanit yok bence.

Ben bisikleti bilgisayar benzetiyorum. Bu soru bilgisayar piyasasındada çok soruluyor.
"Hangi marka bilgisayar daha iyi ? :) İyi bilgisayar markası yoktur. İşine göre en en uygun donanım önerilir. Bir oyun bilgisyarına gitipte office ortamında kullanılacak bir ekran kartı takamassınız . Yada tam tersi.

Ben bisikletide aynı görüyorum.Hepinizin bildiği gibi bilgisayarda temel aygıt anakarttır ve diğer donanımlar bu kartın üzerine inşa edilir.

Bisiklet içinde şunu diyebiliriz. Ana kartı " Kadrosu" öncelikle iyi olmalı. Çünkü bütün bisiklet donanımları ve siz olmak üzre herşeyin üzerine inşa edildiği temel aksamdır. Ve sonra amacına yönelik diğer donanımlar bir araya gelerek iyi bir bisikleti oluşturabilir.

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri