Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tek Aynakol Sorunu

can_k

Üye
Tepki
0
İsim
Can
Merhaba;

Btwin Tilt 700 modeli ile aranıza yeni katılmış bulunuyorum. Bisikletimi ikinci el olarak aldım, benden önceki sahibi sol taraftaki kolla pedalın girdiği yeri yalama yapmış dolayısıyla pedal tutmuyor. Durum fotoğraflarda görüldüğü gibi.

Tek bir kola ihtiyacım var ama gezdiğim biri ki bisikletçi abartılı rakamlara komple aynakol değişimi önerdi. Kimisi ise hiç ilgilenmedi bile..

IMG_0170.JPG

Benim bu sorunumu çözecek yer ya da kişi sizce kimdir? Tavsiyelerinize gerçekten çok ihtiyacım var. (İstanbul Avrupa Yakası, Beşiktaş civarındayım.)

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Scudo
Merhaba,
Gördüğüm kadarı ile ayna tarafındaki (zincirin takıldığı taraf) kol değil diğer taraftaki ile sorunun var. Normalde bu tek kolu çıkma olarak bisiklet tamircilerinde bulmak muhtemel. Onun için komple aynakolu değiştirmeye gerek yok. Tilt 700 leri tam bilmiyorum fakat fotoğraftan gördüğüm kadarı ile kolun orta göbek kısmına girdiği yer dört köşeli olarak tabir edilen cinsten. Eğer dört köşeli ise (ortadaki alyen civatayı sökerek anlayabilirsin ve kolu tamamen sökmek için aynakol çektirme aparatına ihtiyacın olacak) söküp kol uzunluğuna göre (üzerinde yazar veya ölçmek durumundasın-170mm uzunluğunda olması muhtemel) uyan bir kol satın alabilirsin. Eğer dört köşeli ve 170mm uzunluğunda ise
(link)
linkindeki gibi birşeyler alabilirsin. Hatta araştırınca farklı markalarda daha ucuzunu muhtemelen bulmak olası olacaktır.

NOT: Decathlon sayfasında bakınca kol uzunluğunun 170mm yazdığını gördüm. Sadece dört köşeli olup olmadığından emin olup tek bir sol kol alman yeterli olacaktır. Kolu sökmek için alet edavatın yok ise yine bir bisikletçiye değişim için gitmen gerekecek.

@nafara Merhabalar;

Öncelikle ilgilendiğiniz ve detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Belirttiğiniz linkteki ürüne göz attım, evet tam olarak istediğim bu parça. Tek olarak hiç bir yerde bulamamıştım. Site hakkında bilginiz var mı, güvenilir bir yer mi? Yalnız şöyle bir durum var, benimkini detaylı incelediğimde kolun girdiği yerdeki civata 6 köşeli olduğunu gördüm. Linkteki ise kare görülüyor, ama girişi kare üstüne tutan civata 6 köşeli ise bilemiyorum.

@can_k
Verdiğim site güvenilir bir site. Bugüne kadar 4 alisverisim oldu ve sorun yasamadim. Hatta sahibi de ilgili ve telefonla bilgi almak ta mümkün.
Kola gelince, civata zaten Alyen basli diye tabir ettigimiz 6 köşeli olacaktir (genelde kare/dörtköşe/dörtgen olarak tabir edilen kollarda kullaniliyor ama göz ile mutlaka kontrol gerekir.) Benim asil kasıt ettigim; 6 basli alyen civatayi sökünce (hatta aynakolu sökebiliyorsan daha iyi) kolun orta göbeğe giris kismi. 6 başlı ortadaki civatayı sökünce rahatlıkla görme şansın olacak. Bir önceki mesajimda gonderdigim üründeki fotonun üst kısmı gibi kare/dört köşe/dörtgen ise tam olarak uyacaktır. Ayrica bir PM attim.Onu da okursan iyi olur

Merhaba;
Hala muallakta kaldı isen ortadaki 6 başlı alyen civatayı sökerek (sağa doğru çevirince açılacaktır) civatanın girdiği yerin fotosonu burada paylaşırsan fikir verebiliriz. Nasıl sökeceğin ise:

burada 6 başlı alyen civatayı sökünce videonun 0:25- 0:26 saniyelerinde kolun orta göbeğe girdiği yerin dört köşe olduğu açıkça görülüyor. İşte buna bakmalı ve emin olunmalı.

@can_k merhaba,
Tanıdık bir bisikletçi bu sorunu çözer diye düşünüyorum. Yada Btwin servisliği yapan bisikletçileri direkt arayın. Yardım isteyiniz.

Geri