Scudo Sports

Tek Bacak Ağrısı

Emre Akcan

Forum Bağımlısı
Tepki
340
Bisiklet
Scott
Merhaba, 1 haftadır antrenmanda (ısınınca) daha az, normalde, otururken bilgisayar başındayken gayet net belli olan bacak ağrım var ve sadece sağ bacakta oluyor, yani sağ bacağım sol kadar sağlıklı olsa daha iyi performans sergileyeceğimi biliyorum bu ağrı çok azı mekanik (düşük watt kaybettiriyor diye düşünüyorum) büyük bir kısmı psikolojik sorun yaratıyor sebebine yönelik kendi düşüncem antrenmandan sonra eve geliyorum bilgisayar başında uzun zaman geçiriyorum dandik bir sandalyede. Solak veya sağlak değilim biriyle daha az/fazla güç uygulamıyorum bacaklarımın ağrıyan yer b noktasının ön kısmı

http://s3.hubimg.com/u/5126754_f520.jpg

Scudo
Ağrı kuyruk sokumu tarafına vuruyor mu ?

@Engin ATAL
Hayır o taraflarla hiç alakası yok.

@Emre Akcan

Aman olmasında zaten.. 20 yaşındayım ve bel fıtığı ile mücadele ediyorum..

@Engin ATAL
Geçmiş olsun bisiklet üstünde 3 saatten sonra bende oluyor bel ağrısı

• Beğen
Tepkiler: Engin ATAL
benim de sol bacakta E noktası hafif ağrıyor.. bu ağrıya rağmen bisiklete binmeye devam edilmeli mi yoksa ara mı verilmeli?

@türkay yılmaz

bacakların dinlenmesine izin verilerek devam edilmeli

Kendini çok fazla zorladığını düşünüyorum. B noktası hem bisiklete yeni başlayanlarda hem de uzun süredir kullanıyor olsak bile bazen yokuşlarda ağır viteslerle tırmandığımızda ortaya çıkar, ağrı değil de halk arasında " kesilme " diye bilinen kas acısı ve titremesi yaşıyor olabilirsin, yine de en doğru tespiti doktor yapacaktır, bir doktora görün ki senin de bizim de gönlümüz rahat olsun :)

@Bilal Öz
Sol bacağın da ağrıması gerekmez miydi zorladığımda?

Öncelikle geçmiş olsun,

Bacak ağrıların bir çok nedeni olabilir,

Sinirsel yada kas ağrısı olabilir,en güzeli ortopedi ve nöroloji doktoruna görünmek..

• Beğen
Tepkiler: Emre Akcan
geçmiş olsun. Bu zamana kadar çok uzun süre bisikletlere ilgilenirim sadece bgn ağrı oldu sabah turumda konuyu görünce yazayım dedim. C kısmını uzun ok tarafında tam. sol bacagımda pedal çevirirken bacak düz konumdayken çekilme kasılma şeklinde oldu. daha 1 saat olmuştu bisiklete bineli. ağrı girdikten sonra 3 pedal çevirebildim 4.yü atamadım. indim gevşetme gerdirme hareketleriyle masaj yaptım sonra 10 dakika dinlendirdim. bu 10 dakikaiçerisinde kısa kısa birkaç adım yürüyüş yaptım düzeldi şimdilik. bakalım tekrar olacakmı.

@Emre Akcan
bahsettiğiniz agrı antrenmanın neresinde başlıyor?artarak devam ediyormu? ağrı nasıl batıyor? yanıyor,geriyor?noktsalmı? yanıyormu,patella üzerinden aşağı iniyormu? tedavi uyguladınızmı? uyguladıysanız ne yaptınız?bisiklet antrenman karakteriniz nedir?

@türkay yılmaz

E noktasi diye bahsettiginiz nahiyenin agri yapmasinin en birinci nedeni; selenin cok alcak olmasidir! Selenizin yüksekligi dogru mu? Topugunuz pedal üzerinde iken bacaginizin gerilmis durmasi lazim. Bacak hala kirk duruyorsa sele cok alcak, topugunuzla pedala degmek icin asagiya kayiyorsaniz seleniz cok yüksektir! Sadece bir bacaginizda oluyorsa, iki bacaginizi da kontrol edin. Bir bacak daha kisa olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Emre Sertkaya
@Fırat Dizman

antrenmanın bir yerinde başlanıyor denemez genelinde var zorladıkça artıyor yanıyor ve geriyor, ağrının yeri değişmiyor masajdan başka bir şey yapmadım
antrenman olarak yıldız-a kategorisinde yarışçıyım günlük 80-110km arası güç/dayanıklılık antrenmanlarım var antrenmanlarım imzamda var daha net bakmak isterseniz

@Emre Akcan

15 yasinda bir insan hala gelisme cagindadir. Gelisme caginda adele ve keniklerin büyümesi paralel olmadigi icin bu tip agrilar oalbilir. Özellikle spor yapmazken agri yapar. Agrilari dindirmek icin en iyi care, agri olan bölgeleri sicak tutmaktir. Bir doktora görünmenizde yarar vardir.

@Emre Akcan

söylediklerinden yola çıkıp bir sonuç elde etmek çok zor,önce elle muayene gerekir,sonra ultrason ve gerekirse mr,yanıyor olması kasın genel olarak noktsal yırtık olmayabilir anlamı taşır ama dediğim gibi buradan çok zor,anladığım quadricepsin ortasında rectus femoris (önden bakıldığında B harfinin yukarıdan aşağı ilk ok olan yer)üzerinde bir porblem var ancak bu quadricespsi patellaya bağlayan tendonda da olabilir çünkü bağlantısına çok yakın,o sebeble dize iniyormu diye sormuştum,eğer bu ağrı kısa zaman önce olduysa,1-3 gün veya zamana bakmaksızın antrenmanlara devam ettiyseniz ve ağrı devam ediyorsa ,gözle görülür ve elle basıncaca bir boş şişlik veya ödem varsa buz kompres yapabilirsiniz,ancak bunu denedikten sonra rahatlatma olmazsa hemen kesin derim,iyi bir ortopedi dr ,bilhassa spor yapan ve seven biri olsun ,yoksa sana diyeceği antrenmanı kes,ağrı kesici al dinlen cevabı alırsın

Aslında ağrıyı tarif etmek basit bacaklarımı uzatınca sağ bacağımı hissediyorum ağrı bile denemez sanırım sadece o kası hissediyorum :)

bu dediklerin ışığı altında rectus femoriste basit bir gerginlik var gibi anlaşılıyor,şok tedavi yapabilirsin,soğuk ve sıcak beraber,ama şişlik,ödem ve hematom yoksa,kısa süreli soğuk ve sıcak arka arkaya yaparak kas grubu şok edilir,sonra bilen biri tarafından gerekli pomatlarla masaj yapılıp ,sıcak tutulur,kas gevşeltici takviyesi dr önerisi ile alınabilir,düz yolda yumuşak bir şiddette bisiklet çevirmek,ve esneme hareketleri işinizi görebilir.

@Emre Akcan

Kusura bakmayın konuyu tam okuyamadım yani biri söyledimi bilmiyorum. Ağrıyan yeri doğru anladıysam o ağrı bende de oluyordu. Özellikle koştuktan sonra. Çözüm olarak her gün 1-2 kere ısındıktan sonra şu aşağıdaki esnetmeyi yapın. Pozisyonu bir veya bir buçuk dakika tutsanız yeter. Fakat ayağınızı çok şiddetli çekerseniz daha kötü olabilir. Sadece azıcık esneme hissetmeniz yeter. 2 bacağı da yapmayı unutmayın. Benim sıkıntımı çözmüştü umarım sizinkini de çözer.

http://2.bp.blogspot.com/-xBVZZAB8wPM/TZY20MJiK0I/AAAAAAAAAHk/YFX6JPEH9AU/s1600/thigh+quad+stretch+walking.jpg

canını sıkan bir şey var mı gündelik hayatında yansıyan ağrıda olabilir sebepsiz

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Geri