Scudo Sports

Tek yaprak aynakol

bazı katlanır bisikletlerde 1x8 vitesler var.
(link)
(link)
(link)

narrow-wide bi aynakol kullanarak 1x8 olabilecek bişey gibi. carraro manifestonun eski 1x9 larındaki gibi bi aynakol yeterli olur sanırım.

Scudo
Carraro sportive 321var üstünde 3x7 ben 1x7 yapabilirmiyim

Ben 3 aydir 8 li 11-42 kaset 32t aynakol dislisiyle kullaniyorum 700 km yol yaptim hicbir sıkıntı cikmadi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Demin sram sx eagle aynakolu taktım ve 1 x 7 yaptım, ilginç bir șekilde çalıșıyor. Arkadașlar 9'lu sistemlerde 11 x 50 gibi yüksek oranlar üreten sadece çin menșeili üreticiler var, sizce alınır mı?

Tahmini olarak sol ön vitesten 140-150 gr, ön aktarıcıdan 140-150 gr, aynakoldan 220-230 gr ve aynakol göbeğinden 200-210 gr kazandım șimdilik.

13.8-13.9 kilo geldi demin. 🙃 Suluk kafesleriyle falan 14.80 küsür geliyordu diye hatırlıyorum.

Arka Dişli; SHIMANO HG200 11-34T KASET 9 Ruble
Ben tek yaprak aynakola geçmek istiyorum düşünceleriniz nedir?

Gravel toplyacağım tek Aynakol ve ruble 12-32 kombinesi olur mu

3 yıl kadar Scott Addict CX kullandım, önde 42 tek yaprak vardı, ruble 11-36 her yola geldi, yarışlar, hızlı takım antrenmanları dahil sıkıntı çıkmadı. 12-32 yetersiz kalabilir, öndeki yaprak diş sayısını bilmiyorum gerçi, hedeflerinizi de

IMG_1991.JPG

Arazide çıkılan eğimde harcanan efor ile asfalttaki efor birbirinden çok farklı. Arazide gevşek zemin, dişli lastiklerin düşük basıncı ve ilave ağırlık yüzünden bir yol bisikletine göre çok daha fazla güç tüketimi söz konusu.
Önde 40T arkada 11-42T gibi bir kombinasyon gravel için daha uygun. Kondisyonunuz iyiyse önde 42T aynakol da kullanılabilir

12-32 diş sayıları ruble 7'li olacak gibi hissettiriyor. Öyle ise zaten çok da fazla seçenek yok.
Bisiklet Triban 100 mü?

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Evet triban rc100 alcam üstündeki rubleyi biraz büyültmek istiyorum 7li 11-34 veya 12-34 ruble istiyorum biraz eğim olan yerde rahat etmek için diye düşünüyorum,rubleyi toruney aktarıcı destekler mi oda var konuya derin girmem gerekiyor galiba
Arazide çıkılan eğimde harcanan efor ile asfalttaki efor birbirinden çok farklı. Arazide gevşek zemin, dişli lastiklerin düşük basıncı ve ilave ağırlık yüzünden bir yol bisikletine göre çok daha fazla güç tüketimi söz konusu.
Önde 40T arkada 11-42T gibi bir kombinasyon gravel için daha uygun. Kondisyonunuz iyiyse önde 42T aynakol da kullanılabilir

11-42 kullandım bana fazla geldi
42 çok gelir
3 yıl kadar Scott Addict CX kullandım, önde 42 tek yaprak vardı, ruble 11-36 her yola geldi, yarışlar, hızlı takım antrenmanları dahil sıkıntı çıkmadı. 12-32 yetersiz kalabilir, öndeki yaprak diş sayısını bilmiyorum gerçi, hedeflerinizi de

290839 dosyayı görüntüle
Arka Aktarıcı ve 34 Max ruble bana yeterli

Evet triban rc100 alcam üstündeki rubleyi biraz büyültmek istiyorum 7li 11-34 veya 12-34 ruble istiyorum biraz eğim olan yerde rahat etmek için diye düşünüyorum,rubleyi toruney aktarıcı destekler mi oda var konuya derin girmem gerekiyor galiba
...

Yerelde Shimano'nun (link), (link) ve (link) rubleleri bulunabiliyor. Diğer oranlar için yurtdışına ve diğer markalara bakmak gerekebilir.

Ruble büyüyünce arka Aktarıcı da işin içine giriyor valla abi napcam tam bilemiyorum

11-42 kullandım bana fazla geldi

42 çok gelir

Arka Aktarıcı ve 34 Max ruble bana yeterli

Eski triban 100 lerde sizin şu anda istediğiniz megarange ruble vardı. Şimdi baktım yeni tribanlarda rublenin son yaprağı 28 dişli. Tam emin değilim ama eskilerinde kullanılan ruble sanırım bu. Uyum durumunu bilmiyorum diğer arkadaşlar uygun mu değilmi söyleyebilirlerse iyi olur. Ben olacağını tahmin ediyorum.
Shimona megarange ruble
(link)
Eski triban 100, megarange rubleli modelin videosu.

Eski triban 100 lerde sizin şu anda istediğiniz megarange ruble vardı. Şimdi baktım yeni tribanlarda rublenin son yaprağı 28 dişli. Tam emin değilim ama eskilerinde kullanılan ruble sanırım bu. Uyum durumunu bilmiyorum diğer arkadaşlar uygun mu değilmi söyleyebilirlerse iyi olur. Ben olacağını tahmin ediyorum.
Shimona megarange ruble
(link)
Eski triban 100, megarange rubleli modelin videosu.

Yeni Triban 100'lerde kaset ruble uyumlu göbek var, kullanılabilecek rubleler 11-28, 12-28, 12-32.
Eski Triban 100'lerde vidalı ruble uyumlu göbek var, kullanılabilecek rubleler 14-28, 14-34.
@bnymnbgc35 en küçüğü 11-12'li ruble bakıyorsa göbek kaset uyumlu olmalı, öyle ise eski MF-TZ31 ya da onun yeni sürümleri (link), (link) rublelerin hiçbiri olmaz.

@bnymnbgc35 bisikletin halihazırdaki arka göbek, ruble, arka attırıcı bilgilerini verebilirseniz sonuca ulaşmak kolaylaşır.

Ben de RC100 kullanıyorum, asfaltta kullanıyorum gerçi ama ona rağmen 1. vites pek çok yokuşta fazla ağır kalıyor. Gravel hiç aşina olduğum bir tarz olmasa da pek sık dik yokuşlar olacağını tahmin ediyorum, imkan varsa RC100'den başka bir modele mi yönelseniz acaba? Yani tam bir başlangıç modeli, kadrosunun zayıf olduğuna dair bir yorum görmedim hiç bi yerde ama 2-3 aylık bir kullanım sonunda gıcırtılar başladı. Bir de güzel bi temizlik yapıp tekrar yağlayayım dedim mesela dişlilerin hepsinde benzer aşınmalar görünmüyor, 2 dişte bir daha fazla bir sürtünme var gibi. Yani dediğim gibi tam bir başlangıç modeli, fazla yüklenmeyeceksen yoğun kullanmayacaksan temiz tutacaksan kullanıcısını üzecek bir model değil ama özel amaçlara pek uygun değil gibi geliyor bana.

İlk bakım için Decathlon ücretsiz servis veriyormuş, bugün veya yarın bi götürüp baktıracağım bakalım belki de bende bir ayarsızlık olabilir :)

• Beğen
Tepkiler: bnymnbgc35
Yeni mi aldın

Yeni mi aldın
Ocak'ta aldım ama son 2 ayda özellikle daha sıkı şekilde binmeye başladım. Henüz fiziksel hazırlanma aşamasındayım hala, uzun da sürecek gibi görünüyor bu gidişle :)

Ocak'ta aldım ama son 2 ayda özellikle daha sıkı şekilde binmeye başladım. Henüz fiziksel hazırlanma aşamasındayım hala, uzun da sürecek gibi görünüyor bu gidişle :)

Instagram varsa takipleselim @mechulrota

Instagram varsa takipleselim @mechulrota

Kusura bakma ben yeni gördüm mesajını Bünyamin. Instagram pek kullanmıyorum, zaten öyle pek bi paylaşımım da yok ne yalan söyeyeyim :)

• Beğen
Tepkiler: bnymnbgc35
Kesinlikle, yol bisikletinde 34-25'le çoğu yeri tırmanırken 30T'li dağ bisikletimde 50 dişliyi aradığım zamanlar oluyordu.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Geri