Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tekerin yalpalaması normal mi?

Tepki
11
Merhaba arkadaşlar, dün geotech x-force 26 jant bisiklet aldım.
Aldığım yer vites, fren vs. ayarlarını yapıp bana teslim ettiğinde şöyle bi tekeri çevirdim ve çok az da olsa bi yalpalama olduğunu, hafiften 8 çizdiğini gördüm.
Bunu sorduğumda ise tekerler hiç kullanılmadığı için henüz oturmamıştır vs dediler, bir hafta falan kullandıktan sonra tekrar bakıma getirin düzelir dedi.
Yine aynı yerdeki başka biri ise; bisikletin üstünde gelen tekerin çok kaliteli bir teker olmadığını ve bu tür tekerlerde böyle ufak yalpalamaların olacağını söyledi, ama rahatsız edici bir şey değildir bu dedi ki gerçekten rahatsız etmiyor kullanırken ama yine de içim pek rahat etmedi.
Aldığım gün yani dün 15-16km yol yaptım, rahatsızlık vermedi gerçi ama normal midir ki bu durum? Düzelir mi? Ya da bu ufak yalpalama ilerde büyüyüp daha fazla sorun çıkarmasına neden olur mu?

Scudo
Lastik janta tam otursa bile, uretim esnasinda lastigin deseni(dişler), kaucuk taban uzerine kusursuz yerlesemiyebiliyor. Bu durum ucuz lastiklerde olabildigi gibi en pahali lastiklerde de olabiliyor ve sadece uzerinde desen olan lastiklerde oluyor.
Benzer duruma slick(dişsiz) lastikte de rastlaniyorsa, o zaman tek ihtimal lastigin janta tam ve dogru oturmamasidir diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Lastik desenli değil (gerçi desenli lastik derken ney kastediliyor tam bilmiyorum),
(link) şu bisikletin tekerleri işte, yoksa desenli mi :)
Bir de şöyle bir durum var tekeri döndürüp parmağımı jant'a iyice yaklaştırdığım zaman parmağıma bi değiyor bi değimiyor, lastiğin tam oturmaması ile mi ilgilidir ki acaba? yoksa yolunda gitmeyen bir şeyler mi var?

bence

lastiği söküp tekrar takın , iyice oturduğundan emin olun.

lastiği sökmüşken jantı elinize alın havada boşa çevirin ve jantın kendisinde bir yalpalama varmı bakın.

mandallar kadroya düzgün oturuyormu kontrol edin.

yalpalama devam ediyor ise ve lastikten değilse jantın akordunu bisikletçinize kontrol ettirin.!

iyi pedallamalar...

Maltepede bulunan dram köprüsünün yanındaki bisikletçiden mi aldın bisikletini? bana da alırken aynı seyi soylemişlerdi de..

@engin ku

Yok kızıltoprak'taki delta bisiklet'ten aldım. O da aynı şeyi söylediyse normal bir şey sanırım. bisikleti aldıktan sonra toplamda 40km'ye yakın yol yapmışımdır sanırım bir rahatsızlık vermedi gerçi.

@serkkan sağol; bisikleti yeni aldım daha, bi aldığım yere götüreyim en iyisi onlara söyleyeyim tekrar kontrol etsinler.

@Barış Özaydın

Lastik desenli, ve dedigim gibi olma ihtimali de cok yuksek..
Ayni duruma, 70€'luk bir lastik de rastlayabilirsiniz.
Problem teskil eden bir durum degil, iciniz rahat olsun;)

• Beğen
Tepkiler: Barış Özaydın
Yalpalaması normal
Eğer kitapçığını da okursanız (sedona'nınkinde yazanı aktarıyorum) 20-60 günlük bir kullanımdan sonra servise bakıma götürüp ayarlarını yaptırın diyor

Yani bu süre içinde yapacağınız herhangi bir ayar, bisikletin parçaları tam olarak alışmadığı için ilerde tekrar yapılmak zorunda kalacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Barış Özaydın
çok önemli bir şey değiş sorun en fazla akorttadır.sana tavsiyem akartton önce lastiğin havasını indir lastiğin kenarlarına kompe köpüklü su sık ondan sonra yavaş yavaş hava bas lastik yerine tam oturmadıysa oturur

Sen bence bisikletinin tekerlerini garanti kapsamında bir akort yaptır. Yine olmazsa lastik sorunludur.

Dün bu amaç için olmasa da akort yapılması için vermek zorunda kaldım.
İlk kaza girişimimde tekerin akorunu biraz bozmuşum da :) neyse ki sadece akorla kurtardık bu kaza girişimini (kaza girişimi diyorum çünkü düşmedim :D), bende ve bisiklette başka bir şey yok.

Bende sedona 300 var lastik çok fazla yalpalaniyor düz yolda bisiklet zıplıyor yaklaşık 6 ay oldu düzelmedi garanti jant değiştirdi gene düzelmedi akort yapıldı düzelmedi ne yapabilirim?

Bende de olmuştu. Yeni lastik (Vittoria Rubeno Pro)takmıştım. İç lastikte yeniyde dechatlon lastiği. Bisikletçi bayağı hava bastı sonra pat diye ses çıktı ve yerine oturdu sonra da zıplama olmadı. Yaparken patlama ihtimali var ama.

@Ozan :)
Lastiğin yerine oturmaması gibi bir durumla karşılaştığında -ki karşılaşacaksın- lastiğin janta giren kısımlarına sıvı sabun sür ve lastiği elinden geldiğince hızlı bir şekilde şişir.Lastik yerine pat pat diye oturacaktır.

@hamlet2006 ben çok denedim sabunla fakat çok iç lastik patlattım. Duyduğuma göre lastiğin dışında yazan bar veya psi den fazla basarsan lastiğin düzeni bozuluyormus büyük ihtimalle ondan ya da iç lastik balon yapti

Bariz bir sekilde akord problemidir. Maalesef yerli firmalar akordu bozuk jantli bisiklet satabiliyor. Biraz bindikten sonra getir hallederiz modundalar.

@Bissikklettciiğğ çıplak jantı bisiklete takıp döndürdüğünüzde sorunsuzsa, problem dış lastikte demektir. Dış lastiğiniz yeni mi eski olduğunu yazmamışsınız ama her iki durumda da şekli bozulmuş olabilir. Yanlış depolama sonucu lastiğin şekli bozulabiliyor, örneğin kış boyu depoda yatan bisiklette, lastiğin yere basan kısımları adeta şekil değiştirir. Heleki eski ve esnekliğini yitirmiş bir lastik bu tip bir yanlış depolamadan çok daha fazla etkilenir, yere temas eden bölgelerde yanal çatlamalar da olabilir. Tüm bu şartlar bize yumurta gibi dönen bir lastik verir.
Şekli bozulmuş bir lastik, bir müddet kullanıldıktan sonra daha iyi bir hale gelir ama kolay kolay eskisi gibi olmaz artık. Lastiğinizin geçmişi ile daha detaylı bilgimiz olsaydı daha net yorum yapılabilirdi, sadece tahmin yürütebiliyorum şu durumda :)

Geri