Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tekerine taş değmesin?

"Zincirine kum kaçmasın" veya "gittiğin yol çamursuz olsun" daha uygun bisiketsever için

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
Scudo
arkadaşımız bir merakla bu konuyu açmış bence. dalga geçmeye gerek yoktu @Onur İlker Gündoğdu bey ayrıca kardeşim ilk yorumda da dendiği gibi iyi dileklerini sunmak için denmiş olabilir diye düşünüyorum.

senin de tekerine taş değmesin :D

motorsiklet ve bisikletlerde yüksek hızlarda özellikle düz asfaltta orta büyüklükte bir taş ani ve ciddi denge kaybına neden olabilir. bu da kazaya sebep olur. sonuç olarak sorunsuz sürersin inşallah her zaman niyetinde bir duadır...

@sarper tuncer
Yok hocam ne dalgası ya yapmam öyle şey.Ama konu başlı başına saçmalık içeriyor yani.

Ben de "Kırımsız sürüşler" diyorum . RC den kalma alışkanlık :D

@Cem Bayıll
Ben hastasıyım bu karikatürün yaa. Son 5 yıldır en çok sevdiğim bu.

• Beğen
Tepkiler: Cem Bayıll
"Ayağına taş değmesin"denir Anadolu'da,sanırım o deyim mutasyona uğratılmiş:)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@uğur ufuk

Sahsen oyle bir degisime giderek "tekerine tas degmesin" ya da "tekerin duz bassin" gibi soylemlerde bulunurum.

• Beğen
Tepkiler: uğur ufuk
"Tekerine taş değmesin" sözünü, en iyi, tekerine taş değenler anlar.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
@uğur ufuk
Dil de yaşayan bir varlıktır. Dil zamanla deşime uğrar. Deyimler yüzlerce yıl önce türetildi ve artık nihayete erdi, yeni deyim türetilemez diyemeyiz. Toplumda kabul görmeyle alakalı bir durum. İnsanlar kullanıyor bahsi geçen sözü. Niyet iyi ancak ben kullanmıyorum benzer durumlarda "İyi günlerde kullanın" diyorum mesela.

Bende kullanırım aslında bu sözü mesela uzun bir inişte viraja giriyorsunuz 60km/h ile tekerinize teş değmesini istermisiniz yani bir taşın üstünden geçmeyi ha bu arada tekerinize teş değmesin :p

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Geri