Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tekerlek patlaması bıktırdı

@OnurCG bey lastik bir elinizle levyeyle gerdirili vaziyetteyken, diğer elinizle lastiğin çıkmamış kısımlarını sıkarak jantın orta noktasındaki çukur kısıma oturtmayı denerseniz lastiğin kasılmadan dolayı zor çıkmasını engellemiş olursunuz..

levyeyi ilk başlarda kısa takabilirsiniz..

• Beğen
Tepkiler: OnurCG
Scudo
Bisikletim ilk geldiği gün hevesle evin önündeki arsaya girdim gece vakti. Bisikleti eve çıkardım lastiklerdeki tozu, toprağı yıkamak için ve iki lastikte de yüzlerce diken vardı ilk günden dedim 2 iç lastiği heba ettim diye ama ne bir patlak ne bir sıkıntı. Lastikler hutchinson python baya sağlammış tavsiye ederim.

Bu arada hayatımda 1 kez bisiklet levyesi kullandım o da çamaşır makinasının kapağındaki contayı tutan tel çıkmıştı. Elle takılması mümkün değildi levye iyi iş çıkardı, btwin marka :D

Genişlik ve akıcılık olarak güzel bi lastik alısan birisi için vazgeçilmesi zor olabiliyor,kullandığım zamanlarda cok patlamadı ve hava basıncım 50 -55 bar oluyordu ve gayet memnundum

hafiflik ve yol tutuşu çok iyi olsun diye şöyle bi ikili yapmıştım.

iç lastik = ultra light maxxis ( 2 tanesinin ağırlığı dechatlondan aldığım 1 iç lastikle aynı ağırlıktaydılar neredeyse )
dış lastik = maxxis ranchero ( yol tutuşu hiç beklemediğim kadar iyi. ıslak zeminde de gayet başarılı )
haftada 2 kere lastik patlamaya başlayınca dedim hafiflikte bi yere kadar. patlak önleyici şerit ve slime kullanıyorum.
şuan tank oldu bildiğin. koruyucuyu da geçip slimenin kapatamayacağı yarık açılmadıkça yolda kalmam.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Ben dede race king 2.2 vardi haftada patliyodu bide patlamasi dişli lastik bisey olmaz diyoruz herseyin ustunden gidiyoruz ben su anda 700x28 kullaniyorum 1000 km oldu daha tik yok birazda dikkatli gidiyorum sıkinti yok

@mehmet.ali

Bu sabah patlattım lastiği kalınca bi diken olursa patlıyormuş. Yani lastik değilmiş sağlam olan ilk günkü dikenler zayıfmış. :D

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Bende de Race King 2.2 telli hayret hiç patlamadı lastik şuana kadar sorun bende mi acaba:D

• Beğen
Tepkiler: OnurCG
@Lykiafogu benim eski yol bisikletimin lastikleride hiç patlamamıştı çünkü hiç binmemiştim. Sizde de öyle bi sorun olmuş olabilir mi? :D

@berkantozer7
İkisini de dene,tarafını seç!

Merhaba dostlar :)

Yaklaşık olarak toplam 1 ayda 6 veya 7 adet '' iç lastik'' değiştirdim. Triban 3 kullanıcısıyım MICHELIN DYNAMİC lastiklerini kullanıyorum. İç lastik olarak da DECATHLON'dan aldığım çifti 10 tl olan iç lastiklerdir. Sorun ne çözemiyorum. Her seferinde lastiği kontrol ediyorum sıkıntı yok kaç kere jantı temizledim gözlemledim sorun göremedim. :( İnsanı bisikletten soğutmaya başlıyor artık!

Benimde bugun lastigime cam girdi foss diye birden sondu anlayacginiz ufak bir palak degil ic lastigimde 8 yama var o yuzden degistirecegim ama dis lastik icin yapabilecegim birsey varmi, lastikte yaklasik 2-3 mm lik çizik var.

lastik patlagını görünce daldım iceri arkadas keske benimde patlasa diyorum yola cıktıgımda 800 km den fazla oldu daha elliyemedim lastiklere hiç patlamazmı ya unuttum valla yama yapmayı

• Beğen
Tepkiler: Quatro16
@Tolga ibili
3000 km oldu :)

Merhabalar, Ben bisiklete yeni başlamış genç bir kardeşinizim 2016 başlarında büyük bir hevesle aldığım Michelin Country Race'r lastikli (Carraro Big 829) bisikletimle içimdeki enerji patlamasını dağlara taşlara vurma isteğim hep bir şekilde yarım kaldı.İlk haftalar güzel güzel sürüşler yaparken ilerleyen zamanlarda her hafta düzenli olarak iç lastik patlamasıyla karşılaştım. Başlarda markalı iç lastikler alırken artık içime ve cüzdanıma tak etti mahalle bisikletçilerinde bulabileceğiniz 5₺-10₺ değerinde lastiklerden almaya başladım ama buda çözüm değil iyi tavsiyeleriniz varsa (Dış lastik değişimi,lastik zırhı,lastik sıvısı vb.) Yeni bisiklet sezonuna lastik patlaması en az olan mümkünse olmayan sürüşlerle başlamak istiyorum

Öğrenci olduğum için daha çok ekonomik çözümler ön planda en son çözüm( schwable marathon plus) almayı düşünüyorum

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER:)

@pedalşör berkay zefal patlak önleyici şerit alabilirsin.lastik sıvısı patlaklara karşı daha garantili ama bir süre sonra işlevselliğini yitiriyorlar

Geri