Açılın doktor geldi. Son iki senedir Tekirova Çıralı arasındaki koylarda kalma şansım oldu.
Cennet koyu denilen yer normal araçla gidilebilen son nokta olduğu için nispeten kalabalık oluyor. Bakıp geçtim, malumatım yok.
Benim favorim Tekirova beach denilen koy.
Beach meach hikaye burasının adı halk arasında teke taşağı koyu. Bayağı geniş olması sebebi ile kalabalık olsa da fazla rahatsızlık yaratmıyor. Binek araçla gitmesi zor, altını vurmamak imkansız. Lakin yürüyerek ya da MTB ile tekirovadan gidilebilir. Aynı sekilde Çıralı tarafından yürüyen çok sayıda yabancı trekkingci ile karşılaştım. O yolu bilmiyorum. Sahil kum, deniz güzel ancak bazen tekne artığı vuruyor, lanet gelsin. Sahile kadar çekilmiş su var, duş da alınabiliyor. Balık olarak bolca balon balığı ve mırmır çektim. Yalnız geçen sene jandarma gelip burda kalamazsınız dedi, sallamadık kaldık ayrı konu. Bu ateşi kim yaktı diye sordu, takdir edecek sandım ben dedim. Söylemesi ayıp iyi ateş yakarım. Hapis cezası var falan diye geveledi, ciddiye almadık. Bir de geçen sene bu bölgelerde terörist falan yakalamışlar, sanırım ondan kıllık yaptılar.
Beycik bükü denilen yere yürüyerek hemen teke taşağından ulaşılabilir. Burada bir baraka mevcut. Kullanımı serbest. Ancak denizi taşlı ve bence pek de matah bir tarafı yok. Su burada da mevcut.
Maden Koyu ise korku filmi platosu gibi. Karanlık ve iç karartıcı. Terkedilmiş bir madene ait lojmanlar ve 1900 yılların başından kalmış bir jeneratör var. Balıkçı barınağı olarak kullanılıyor ve Allah'ın kulu yok. Burayı sevmedim.
Bisikletle ulaşım için Tekirova, trekking için Çıralı tarafı uygun. Araç ile gidecek olan varsa en azından bir suv ister. Lastikleri kesen taşlara dikkat. Son olarak domuzlara dikkat.