Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tekirova-Olimpos Arasındaki Koylar ve Kamp.(Antalya)

@rknsycck Jandarma bahsettiğiniz bu uygulamaları neye göre yapıyor ayrıntılı bilgi verebilir misiniz acaba?

Scudo
@salih67 neye göre derken? yani jandarmanın gece çıralıya gelip gbt bakmasından mı bahsediyorsunuz? yani elindeki yetkiye göre yapıyor. yetkisi var çünkü orası jandarma bölgesi. çıralı olimpos gibi plajlar koruma alanı olduğu için normalde çadır ateş gibi şeyler yasak. yani istese gece yarısı çadırlarımızı söküp bizi oradan uzaklaştırabilirler. yasalar buna uygun.

@rknsycck 210 tl cezayı hangi kanuna göre kesiyorlar? Orman Kanunu mu, Kabahatlar Kanunu mu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu mu?

@salih67 aslında bahsettiğiniz üç kanunda gayet mantıklı ceza için :) açıkcası hangi kanuna göre kestiklerini bilmiyorum. ama orası koruma bölgesi, caretta yumurtlama alanı, bir de tarihi eserler var sit bölgesi. etraf ormanlık. yani hepsi birleşince üç kanunda gayet mantıklı.

@salih67
Hocam ceza kesmezler de daha çok toplattırırlar çadırları size.
Ama gece orda olsanız ceza kesilmesine karşı çıkmazsınız. 4 metreye kadar uzanan ateş yakılıyor, etrafı acayip bir şekilde kirletiyorlar, sonra da çekip gidiyorlar. Hoş bir şey değil o güzelliklerin kirletilmesi.

Ceza kestiklerini görmedim ama resmi olarak jandarmanın çadırlara tebligat bıraktığını gördüm. üzerinde yazılana göre çadırı sökmezseniz 210 tl ceza kesileceği yazıyordu. iş resmiyete binerse ceza keserler eminim. öte yandan orası öyle korunması gereken bir yer ki evet haklısınız, ateş yakmak kesinlikle yasak olmalı, etrafa atılan çöpler konusu ayrı bir konu. bizler korumayı bilmiyoruz, yağmalamayı biliyoruz. ben bir kez ateş yaktım açıkcası kendi payıma öz eleştirimi yaptım, bir daha yakmam, ceza konusunda haklılar.

arkadaşlar bende olimposa gitmeyi düşünüyorum bisikletimle mtb kullanıyorum. Olimposdaki kamp alanları fiyatları nedir bilgilendirirmisiniz bilen varsa sanırım olimposta ücretsiz kamp alanı yok yani çadır kurdurtmuyorlarmış araştırdığım bilgilere göre.

Aslında kamp alanları hariç yasak ama sounçta gece olunca plaj, özellikle olimpos tarafı çadırlarla doluyor. sabah erkenden söküyor çoğu. ama kamping alanlarına gidip ücret ödemek daha rahat. geçen yaz gecelik 20 lira civarıydı. yer bulmak zor olabilir. gitmeden önce kampingleri arayıp sorun.

Çıralı'daki Vanilya Kamping kapandı mı bilen var mı acab?

Çıralı'da Pan, Vanilya, Elif kamping alanları gibi sahilde olan tüm kamping alanlarını belediye kapatmış. Yolun üst kısmındaki kampingler açık sadece. Bilgi kaynağına ekleyelim bunu.

• Beğen
Tepkiler: aligul46
Ben bu yaz şu rotayı takip ederek Adrasan-Olimpos-Adrasan yaptım.
Check out this trail!
(link) (N.01 Olympos - Adrasan (Yangın Emniyet Yolu) 23/04/2017) at #wikiloc

Kondisyonun orta seviyede. Adrasan tarafından başlayacaksanız 7den önce çıkarsanız gölgede kalarak geçiyor rotanın büyük kısmı.

Adrasan'da şu noktada çadırlı turcular vardı. Hemen üst tarafta da tuvalet var.
(link)

Adrasan'a ana yoldan ayrılarak inebilir. Iniş yolu asfalt ve arabalar da o yolu kullanıyor. Bisikletin türünden önce frenlerin sağlam olması lazım.

@Saikou
Solunuzda kalan Musadağınada ben çıkmiştım. Birde bu rotayi deneyin. Manzara harika.
Check out this trail!
(link) (Adrasan - Eren Tepe ) at #wikiloc

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@atasoy

Teşekkürler. Seneye inşallah :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Ahmet Bilge Kaan AKIN Sahil Camping şu çıralının tam ortasındaki yol kenarındaki yer değil mi. orda kamp yapmıştım. tam bir kamping değil ama en merkezi konumda olması dolayısı ile konforlu oluyor orda çadırda kalmak.

@Saikou güzel rota, güzel tur..... adrasan bir alternatf olabilir aslında çıralının yanında orayı çok sevmesemde. çıralı daki güzel kamping alanlarını belediye kapattıktan sonra adrasan alternatif olabilir. bayram tatilinde çıralıya muhakkak gidip bir bakıcam. kamp kurabileceğim yer varsa şansımı deniycem. olmadı adrasan. (aile modunda arabayla gideceğim)

@rknsycck

Adrasan'da gönderdiğim kısımdaki yere çadır kurmayı düşünürseniz, koreli pansiyondan ilerisine araç geçirmiyorlar. Oraya demir koymuşlar. Belki birilerini ikna etmek gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@Atasoy
sazak koyunda çadır kurabilir miyiz? haritadan bakınca korsan koyu ile sazak koyu yakın görünüyor fakat sazak koyuna araba yolu var mı emin olamadım? bilse bilse atasoy abi bilir dedim :)

@BF Okuru
Adrasan

@ippon
Sazak koyuna cadir kurulur. Suynuzu kumanyaniz yaniniza alin. Haritadaki korsan koyu degil orasi ceneviz koyu denizden ulasim var.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Açılın doktor geldi. Son iki senedir Tekirova Çıralı arasındaki koylarda kalma şansım oldu.

Cennet koyu denilen yer normal araçla gidilebilen son nokta olduğu için nispeten kalabalık oluyor. Bakıp geçtim, malumatım yok.

Benim favorim Tekirova beach denilen koy.
Beach meach hikaye burasının adı halk arasında teke taşağı koyu. Bayağı geniş olması sebebi ile kalabalık olsa da fazla rahatsızlık yaratmıyor. Binek araçla gitmesi zor, altını vurmamak imkansız. Lakin yürüyerek ya da MTB ile tekirovadan gidilebilir. Aynı sekilde Çıralı tarafından yürüyen çok sayıda yabancı trekkingci ile karşılaştım. O yolu bilmiyorum. Sahil kum, deniz güzel ancak bazen tekne artığı vuruyor, lanet gelsin. Sahile kadar çekilmiş su var, duş da alınabiliyor. Balık olarak bolca balon balığı ve mırmır çektim. Yalnız geçen sene jandarma gelip burda kalamazsınız dedi, sallamadık kaldık ayrı konu. Bu ateşi kim yaktı diye sordu, takdir edecek sandım ben dedim. Söylemesi ayıp iyi ateş yakarım. Hapis cezası var falan diye geveledi, ciddiye almadık. Bir de geçen sene bu bölgelerde terörist falan yakalamışlar, sanırım ondan kıllık yaptılar.

Beycik bükü denilen yere yürüyerek hemen teke taşağından ulaşılabilir. Burada bir baraka mevcut. Kullanımı serbest. Ancak denizi taşlı ve bence pek de matah bir tarafı yok. Su burada da mevcut.

Maden Koyu ise korku filmi platosu gibi. Karanlık ve iç karartıcı. Terkedilmiş bir madene ait lojmanlar ve 1900 yılların başından kalmış bir jeneratör var. Balıkçı barınağı olarak kullanılıyor ve Allah'ın kulu yok. Burayı sevmedim.

Bisikletle ulaşım için Tekirova, trekking için Çıralı tarafı uygun. Araç ile gidecek olan varsa en azından bir suv ister. Lastikleri kesen taşlara dikkat. Son olarak domuzlara dikkat.

Geri