edoganer selam
Bu frenleri bir süre kullandım, şu anda da benim frenlerim Elman arkadaşımızda.
Frenlerin ön arka toplam ağırlığı, herşey dahil 940 gr. Shimano'da karşılığı Deore diyebiliriz. Zaten Deore ile aynı padi kullanıyor.
Mineral yağı ile çalışıyor, tüm parçaları Shimano uyumlu olduğundan servis sorunu da yaşamayacağını düşünüyorum. Diskleri 6 vidalı ve şekilleri itibariyle çok şıklar.
Ben Hayes ve Tektro olmak üzere 2 farklı, 6 vida uyumlu disk fren kullandım. Dürüstçe söylüyorum ki Tektro çok daha az ayar kaçırıyordu. Bu bakımdan memnun kaldım.
Frenlerin gücü, XC binişi için oldukça yeterli. Ancak Elman ara sıra (kilosundan da dolayı
) ön frenin yetersiz kaldığını, daha güçlü olsa daha iyi olucağını vurguluyor konuşmalarımızda.
Fren kollarında çooook hafif bir esneme var. Ancak şu anki XTR disklerimde de bu esneme var desem yalan olmaz.
Fren kollarının gidona uzaklık yakınlık ayarı mevcut, padlerin diske olan ayarı mevcut değil, zaten çoğu frende bu özellik pek olmuyor.
Ekonomik olsun, disk fren olsun, şık gözüksün, sorun da yaşatmasın diyorsan ve (Elman'ı düşünerek söylüyorum) çok da kilolu değilsen gönül rahatlığı ile alabilirsin.