Scudo Sports

TEMA ile İstanbul'dan Sidney'e pedal

Tepki
385
Merhaba,
Mart 2007'de eşimle birlikte Amsterdam'dan yola çıkıp bisikletle 10 ülke geçerek Temmuz ayında Türkiye'ye varmıştık.
Mart 2008'te tekrar yola çıkıyoruz. Bu sefer yolumuz daha uzun, İstanbul'dan Sidney'e, tam 35.000 kilometre! Bu yolu TEMA ile birlikte, küresel ısınmaya dikkat çekmek ve sponsorlardan toplanan paralarla küresel ısınmaya karşı bir proje gerçekleştirmek için kat ediyoruz. Bu turdan sağlanan kaynakla TEMA küresel ısınmaya karşı bir projeyi hayata geçirecek.
Amaç küresel ısınma hakkında farkındalığı arttırmak olduğundan turun büyük bir tanıtımı yapılacak. Bir web sitesi kurulacak ve tur boyunca iki haftada bir yazı ve resim göndererek web sitesini besleyeceğiz.
Bu büyük turun amacına varması için yardımlarınıza ihtiyacımız var. İlk etapta bu işe yakışır bir web sitesinin kurulması var. Sponsorlar (maddi ve teçhizat) çok önemli. Medya çok önemli. Yaratıcı, yapıcı fikirler çok önemli. Aklınıza hiçbir şey gelmiyorsa da bu mesajı arkadaşlarınıza göndererek yardımcı olabilirsiniz.
Benim bildiğim kadarıyla ilk defa bir Türk (hem de bayan) İpek Yolu üzerinden Avusturalya'ya pedal çevirecek. Desteğinizi bekliyorum.
Email adresim: gizem.altin@temavakfi.org
Şimdiden teşekkürler,
Gizem

Scudo
süpersiniz Gizem abla,şimdiden başarılar dilerim size.
ufacıkta benim belki katkım olur düşüncesi ile mesajı olduğu gibi kopyalayıp mail listemdeki herkese gönderiyorum.

bu büyük özveri için sizleri kutluyorum kazasız belasız bitermenizi temenni ediyorum pedalınıza kuvvet kendinize iyi bakın hoşcakalın bol resimler

Bence global ısınma ile alakası değilde projenin kendisi çok güzel, böyle büyük ufka sahip olmak, insanın kendisine olan güveni cesareti, kabuklarımızdan sıyrılabilmek, dünyayı derinlemesine keşfetmek; hepsi olağanüstü konular.

Boğaz turu yapıp çay içerek, Ali ustada dondurma lüpleyerek olmuyor bu işler, insan biraz kendini aşmalı bence. (Anlayan anlamıştır:D )

Tur boyunca sağlıklı keyifli heyecanlı sürüşler diliyorum, projede emeği olan herkesi kutluyorum.

@hakkem

devir öyle bir devir ki, uçuk diye bir kavram kalmadı. Herşey mümkün gibi...

Ancak böyle bir proje için zaman ve para lazım. Tabii ki en önemlisi de yürek lazım...

@hakkem

evet, doğruyu söylemek gerekirse ben de şaşırdım ve hayal kırıklığına uğradım. böyle bir projeyi herkesin destekleyeceğini, en azından fikirler vereceğini zannediyordum.
bu projeye biz 17 ayımızı ve bütün bütçemizi koyduk. sadece ve sadece insanlara çevre, bisiklet, cesaret duyguları aşılamak, türkiye'nin en büyük çevre organizasyonuna kaynak yaratmak ve küresel ısınma gibi bir baş belası hakkında insanlara bilgi vermek için. bisiklet yolları yapılsın, altyapı sağlansın diye. herkesin, özellikle de bisiklet forumlarının heyecanlanacağını, bir şekilde destek olmaya çalışacağını düşünmüştüm.
yanıldım mı? belki de. bunu zaman gösterecek.

Gizem Hanım merhaba
Öncelikle böyle bir atılımda bulunduğunuz için sizi tebrik etmek isterim. Çok büyük cesaret ve fedakarlık gerektiren, gerçekten çok çok güzel bir proje.
Projenizin ilgi görmemesi gibi bir şey aklınızdan geçmemeli bence, bir başka arkadaşımız (Serkan Taşdelen) benzer bir proje ile 7500 KM'lik bir Türkiye turu yaptı. Onun projesine karşı olan destek de zamanla yerini buldu, gördüğü ilgi ve alaka zamanla arttı. Sizin de dediğiniz gibi bunlar zamanla olacak şeyler. (Serkan'ın projesi için www.pedallaturkiye.com 'u ziyaret edebilirsiniz).

Bisiklet Forum olarak bu aşamada projenizi duyurmaktan başka elimizden ne gelir bilmiyorum. Ancak şahsım adına da yapabileceğim maddi ve manevi ne varsa yardımcı olmak isterim.

@globeriders
Merhabalar Gizem.
Hayal kirikligina alisman gerekir diye dusunuyorum cunku bizler populer bir spor daliyla ugrasmiyoruz bu yuzden sponsorlarin hic mi hic ilgisini cekmiyoruz. Birde Turkiye'de hersey ahbap iliskileriyle yuruyor. Maalesef ben de 98 yilinda buyuk bir proje icinde olmama ragmen senin gibi buyuk hayal kirikligina ugramistim. O gun bu gundur kendi yagimla kavrulmaya calisiyorum.
Yine de umudunu kirma yarinlar ne gosterir belli olmaz. Maddiyat haric baska konularda yardim edebilirsem sevinirim.:)
Bu arada aralik basinda bende Hindistanda pedal basiyor olacagim.
Ha ayrica bildireyim uluslararasi bir grup Atinadan Beijing'e gidiyor. 5-28 Mart 2008 tarihinde Turkiye'den gececekler. Belki bir sure onlara katilabilirsiniz.
Selamlar

• Beğen
Tepkiler: rahmankarataş
@globeriders

merhaba gizem hanım
öncelikle bende yürekden teprik ediyorum
bu bir cesaret falan degil tamamen hırs ve başarı gerekdiren bir km ahmet mumcu arkadaşımızın dedigi gibi türkiyede sponsorluk cok zor.bende lüleburgazda tema gönüllüsüyüm ve 10,11,2007tahrihinde 9 günlük kaz(ida) daglarında siyanürle altın aranmasına halkımızın biraz tepkisini cekmek ve bu konunu nekadar hassas oldugun gösdermek icin 680km bergamaya kadar pedalladım yol boyunca 2/orman arazilerinin satılmaması icinde güzerkahım boyunca imza topladım . sponsor olayınıda lüleburgaz tema temsilcisi hakan dedeoglunun yardımlarıyla ve esnafdan bir abimizin sponsorlugla turun 6 günlük kısmını bidirebildim sonrası 3 gün bergama ve dönüş kendi imkanlarımla oldu tabi bu oaly oldukca güzel birde mesafe kısa ama 35,000 km oldukca uzun bu gidilemez anlamına gelmiyo ama tamamen mattiyada bakıyo
sizi yürekden kutluyorum

Gizem Hanım'la (pardon Gizem'le :)) geçtiğimiz hafta bu konu hakkında minik bir görüşme yaptık.

Kendisinin bu konuda ne kadar kararlı olduğunu ve durumu ne kadar etraflıca ele aldıklarını, detaylı yaklaştıklarını tahmin bile edemezsiniz. Bunu başaracaklarından en ufak bir şüphem yok. Tek yapmamız gereken en azından manevi desteğimizi burada ortaya koymak. Zaten ilerleyen aşamalarda herşey daha da netleşecek, tahmin ediyorum o zaman sizlerin de benim gibi aklında hiç soru işareti kalmayacak.

@HaliliOzturk

selam
konuyu ana sayfaya taşıma gibi bir imkanınız varsa cok ses gedirecegine eminim
selamlar..

Geri