Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Temizlik

Giray Koç

Üye
Tepki
25
Arkadaşlar dünkü turumda ön arttırıcı ve daha önemsiz diğer kısımlar çamur oldu bu çamurları direkt suyla temizlemem sonra kuru bezle silsem sorun yaratır mı ?

Scudo
Merhaba,
Doğrusu da o zaten temiz bez ile temizleyip sonra mazot veya sentetik tiner ile bir kez daha temizledikten sonra yayları,vidaları,oynak yerleri yağlamak.

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
valla bende haftada bir tozunu alırm. ama ayda bir banyoya sokar iyi duş yaparız beraber :D sadece kaliperlerin etrafını koli bandıyla kaplıyorum. balatalar ıslanmasn yanii. :D snra bi güzel sabunluyorum her tarafını. sonra ruble ve aynakolu mazotluyorum snra tekrar yaglıyorum. bugune kadar da hiç bi sorun cıkmadıı :)

@Sabri Atalay

yorumda bulunacaktım fakat Sabri beyle aynı fikir doğrultusunda şeylerden söz edeceğimden vazgeçtim. Sadece benim tavsiyem sentetik tiner yerine alkol hatta mümkünse gaz yağı ile temizlemen olacaktır. Sonuçta bazı komponentler direkt krom kaplı olmuyor. Üzerinde etiket, boya, yazı vs olabiliyor. Tabi bunlar olmasa bile bu sefer fırça ile uygulamalar gerektiren ince yerlerden farkedilmeyen sıçramalar kadro ve üzerindekilere zarar verebilir. Buarada bu uğraş çok hassas çalışmalar ve uzun dönemde oluşabilmesi muhtemel durumlar ama yinede paylaşmak istedim.

Herkese iyi forumlar.

Sıcak Suyu doldur kovaya sabunla sentetik tinerle önce sil sonra sabunla sıcak suyuda dök üstüne bolca al sana gıcır bisiklet :)

Geri