Scudo Sports

Termal suluk ve suluk kafesi önerileriniz...

@Raptor8
@Raptor8 sizin attığınız linkte kapak var işte onu diyorum :)

(link) Burada da var.

Jel şişede baya kalınlık yaptığından 750 ml'lik jelli bir seçenek görmedim. Varsa baya büyük olur her kadroya sığmayacaktır.

@Velespitli Seyyah
Soğuk değil sıcak su taşımak için en başarılı ürünlerden :harika: (Soğuk su taşır tabi ama gereksiz pahalı ve ağır olur)

Scudo
@Velespitli Seyyah
Eğerki çay türü sıcak içecekler için termoslar zaten biçilmiş kaftan. Soğuk suda da çok işe yarıyorlar.Lakin onlardaki temel sıkıntı,kapasitelerini arttırmaya kalkınca onu kadroya takmakta zorlanılıyor.Direk genişlikleride artıyor.Ben maksimum 750ml lik normal bir termosu matara kafesine anca zefalin demir kafesi aracılığıyla taktım.Ondada içi boşken termos ses yapıyor, doluyken sarsıntılarda matara vidasını bir süre sonra gevşetiyor.Birde matara kafeslerine takıp çıkarması zor oluyor.Plastik kafeslerede güvenmiyorum,sarsıntılarda kırılma riski var.Ama tur çantasının içine atılır,çokta güzel olur.

BerkEvren
Tamam zaten bende bunu kullanıyorum,bunun dışında yüksek kapasiteli olup,termal olup, kapaklı olan başka termal matara bulamadım; bunu öneriyorum diye paylaştım ilk mesajımda. Arkadaşların diğer önerdiği termal mataralarda bu özellikler yok diye yakınmıştım.Sen öyle diyince acaba varda ben mi görmedim diye link istedim. :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Velespitli Seyyah
Piyasada cok fazla çakmasi geziyor. Peki nasil anliyoruz ojinal oldugunu? Orjinalleride çinde uretiliyor , oda ayri handikap :D

@mariokaldato

abi selam. soruna ben yanıt vereyim hemde burda termos alacak arkadaşlara da fikir olmuş olur.
bende kovea blackstone 1L. var ve heybeye atıyorum çok çokda işimi görüyor ben kahve sevdiğimden sıcak su koyuyorum genelde ve 14-15 saat içilecek kıvamda suyu muhafaza ediyor. lakin uzun zamandır matara kafesine sığacak birşeyler düşünüyordum, stanley markasını gözüme kestirdim ve aldım ama kafese sığmayınca ve aynısını @Velespitli Seyyah ta görünce youtube kanalında onunda tavsiyesi üzerine bende zefal wiiz kafes aldım şu an sorun yaşamıyorum
birinde sıcak diğerinde soğuk muhafaza ediyorum on numara oldu.
Stanley de kullanıyorum Kovea da, iki kat fiyat farkı var aralarında emin olun ikiside aynı ayarda muhafaza ediyor arasındaki tek fark stanley daha sağlam duruyor.işlev olarak ikisinide tavsiye ederim.

termoslarda kullanma ve orjinallik mevzusuna gelirsek;
1-termosu kaynamış su ile doldurdun kapağı kapattın 1-2 dakika sonra sıcaklık dışından hissediliyorsa o termostan hayır bekleme orjinal değildir yada iki katman arasındaki gazda problem vardır.ortam sıcaklığı neyse dışıda o olmalı.
2-termostan tam verim almak için, termosun içine bir miktar sıcak suyu doldurun, kapağını kapatın, çalkalayın 10 saniye sonra suyu boşaltın ve artık tamamen doldurabilirsiniz. bu size 3-4 saat daha fazla muhafaza sağlayacaktır.(aynı işlem soğuk içinde geçerli, soğukta daha fazla muhafaza eder)
3-termosun ve contaların uzun ömürlü olması için mümkün olduğu kadar sadece su koyun aksi durumda ise içi boşalınca hemen yıkayın.bulaşık makinesinde yıkamayın.

@danceros
Cok tesekkurler reis usenmeden bilgi verdigin icin. Peki su bahsettigin kovea marka mesur koreli olan marka degil mi? Onlar fiyat olarak biraz daha uygun oluyor sanirim .sen nerden almistin o korealari acaba ?

kovea evet kore malı. bahriyeli diye biryer var ankara yiba çarşısında ordan aldım ama n11de mağazası var ismi bydoğa. 15-20tl pahalı veriyor n11de.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
daha önce başka bir başlıkta yazmıştım ama buraya da yazayım..
görseldeki termosu AMAZON'dan alırsanız 130liraya geliyor
(link)
tabi bu aralar TCHIBO şubelerinden 90liraya havada kapabilirsiniz..
720ml kapasiteli.. 1 aydır kullanıyorum soğuk suyu uzun süre soğuk tutuyor..
(link)

71741fb00aa1adedcd4e1b9b6d12d505.jpg

ALIEXPRESS sitesinden de 1.65dolara (7.6liraya) takipsiz kargo yada 3.97dolara (18.5liraya) da takipli kargo ile görseldeki ayarlanabilir kafesi alabilirsiniz..
aynı kafesi türkiye sınırları içinde ortalama 40liraya satıyorlar.. 2 hafta beklemek istemeyenler olabilir :cool:
(link)

fa0f1fb1de446006ec557452f98fe641.jpg

@mariokaldato

Kutup Ayısı Türkiye resmi distribütörü hocam, sakat sitelerden almadığınız sürece sorun yok.

• Beğen
@Velespitli Seyyah
Firma ismi cok tatliymis :D oradan aldinsa sorun yok. Kaca aldin sormasi ayip ?

@mariokaldato

Hocam ben aldığım zaman indirim vardı 120 TL ye almıştım. Şuan 190 galiba. Birde Efeav diye bir site var hocam bu iki siteyi takip edin indirime girdiğinde alın. Kesinlikle paranız boşa gitmeyecek. Fiyat / Performans beni işim :)

• Beğen
@Velespitli Seyyah
Hmm rica etsem sitelerin linkini ozelden atar misin Sabri baskan. Bu aralar alacam boyle bsey sart oldu artik

Geri