Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Termos suluklar üzerindeki maksimum sıcaklık değeri

flashsel

Üye
Kayıt
6 Mayıs 2018
Mesaj
14
Tepki
0
Yaş
35
Şehir
KASTAMONU
İsim
Selami Özcan
Bisiklet
Merida
Merhabalar

Termos suluklar üzerinde veya açıklamalarında, şu kadar saat sıcak tutar/şu kadar saat soğuk tutar gibi yazıların yanında MAX 50°C gibi uyarılar da var. Bu uyarılara uyarsak çok sıcak bir şeyler içebileceğimizi düşünmüyorum.

Bu durum kafamda soru işaretleri bıraktı. İnternet üzerinde araştırmama rağmen bu konuda yeterli bir bilgiye erişemedim.

Hele ki bu durumu ürünü aldıktan sonra görünce, hayal kırıklığı ile birlikte bu durumu sizlerin bilgi ve deneyimi ile açığa kavuşturmak istiyorum.
 
Scudo
bahsettiğin şey termos değilde termal suluk olabilir, alüminyum kaplamalı izolasyonla 2 saate kadar korur.bunlar bisiklet için üretilmiştir bu suluklara sıcak su koyulmaz. eğer termos ise iki çeşitleri vardır biri ''iç kaplama cam tabaka-izolasyou sağlayan gaz-dış yüzey'' diğeri ise ''paslanmaz çelik-izolasyonu sağlayan gaz-çelik dış yüzey'' bunlarda 36 saate kadar *kaynar* tutanı bile vardır ve bisiklet için üretilen bir malzeme değildir ama ben şahsen bisiklette böyle bişey kullanıyorum.
 
Benim almış olduğum "Laken Çelik 18/8 Jannu Termos" Paslanmaz çelik vakum izolasyonlu diye geçiyor. Üzerinde Max 50 derece diyor. Kafamı karıştıran bu kısım.
 
@flashsel Direk içecek için kullanılan bir üründe olması gerekli bir uyarı bu. Daha sıcak bir sıvı ile ağzınız feci şekilde yanabilir. Bu sorumluluğu almamak için 50 derece uyarısı koymuşlar üstüne :harika:
(Su kaynatıp termosa koyar 2 saat sonra içmeye kalkarsanız, veya bir başkası bilmeden içmeye kalkarsa sonuç felaket olacaktır)
 
@BerkEvren Eğer öyleyse benim açımdan sıkıntı yok :) ama termos açısından bir sıkıntı oluşturur veya insan sağlığına zararlı maddeler ortaya çıkarır gibi sebeplerden dolayı mı yazdılar diye düşündüm.
 
Tahminimce o uyarı, Kışın kullanıldığında yanınızda nescafe, sıcak çikolata vs gibi bir sıvı koyduğunuzda olması gereken ısı değeridir. Su 100°C derecede kaynıyor. 50°C derece sıcaklıkta içecek taşıyabilirsiniz uyarısı olarak düşünüyorum.
 
(link)

Şu an stokta yok fakat bu kapağı alırsanız, termosa istediğiniz ısıda sıvı koyabilirsiniz. Aynı termostan bende de var. Farklı kullanım alanları için hem jannu hem de klasik kapak aldım. İkiside termos ile uyumlu.
 
@Obsrn O değer kapağın dayanabileceği sıcaklık ise o zaman iyi :) Kapak bir şekilde bulunur ama keşke daha açıklayıcı bir bilgi paylaşıyor olsalar insan istemeden de olsa sebeplerini sorguluyor :) (termos mu patlar, kanser mi yapar.. :))) )
 
@flashsel Evet. Jannu kapak max. 50 derecelik sıcaklıktaki sıvılar için uygun. Klasik kapakta ise herhangi bir sınır yok. Jannu bisiklet kullanımı için çok pratik bu arada.
 
  • Beğen
Tepkiler: flashsel
Geri