Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tern Kullanıcıları Kulübü

@erdalerdal
@erdalerdal
çok güzel olmuş. Çok beğendim. Eski rengi basit duruyor amayeni hali mükemmel olmuş. Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: erdalerdal
Scudo
@PoliceBike Teşekkür ederim. Açıkçası bende bu kadar güzel olacağını düşünmemiştim ama tam aklımdaki gibi oldu. Şimdi geldi gidonda değişikliler yapmaya :)

@PoliceBike

@Olgay Çelik bence dahon marider d8 ya da tern link a7 b7 de bakabilirsiniz. Tern D7 ile D8 arasında sadece vites sistemi farkı var. Dahan mariner, tern A7 ve B7 de gidon yükseklik ayarı var ve bence bu çok kullanışlı bir şey.

• Beğen
Tepkiler: Olgay Çelik
@Chipetpet
Ben zamanında aynı parça ile benzer bir modifikasyon için çok zaman harcadım ancak hiçbir bisikletçi böyle bir iş için zaman ayırmıyor, "olmaz abi bu" deyip kestirip atıyorlar. Haksız sayılmazlar onlar açısından bakarsak da, çünkü hem o parça ile iş bitmiyor çok fazla detay var, hem de olmazsa ilerisi için bir sürü risk diye düşündüklerini zannediyorum. Elinizden bu tip işler gelmiyorsa ve geniş vites aralıklı bir bisiklete çok ihtiyacınız varsa alternatif çözümlere bakın derim naçizane.

SM-P900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar herkese merhabalar,

Bende katlanır bisiklet almak istiyorum. Epey bir araştırma sonucunda tern link d8 almaya karar verdim. Yalnız şu zamanda bulabileceğimiz bütün d8 modelleri 2017 yani 2018'ler gelmemiş ama 2018 diye satıyorlar.Tern'in yabancı sitesinde 2018 modellerinin gen 4 olarak geleceğini renklerin farklı ve arka aktarıcının claris olduğunu gördüm. Bunu yazışmalarla da teyit ettim.Bu bu neos 1.0 aktarıcılara elveda demişler.Fiyat olarak 3250-3350 arası gidiyor nakitte.
Sizce ne yapmalıyım biraz daha bekleyip 2018 modellerinin gelmesini beklemeli mi yoksa 2017 modeli bu fiyatlara almalımıyım?

@cosmos16 Tern Türkiye distribütörü kron bisiklet, (link) bu siteden Türkiye'de 2018 modelini görebilirsin ki arka aktarıcı yine neos 1.0. Türkiye 2018 model de claris yok. Yani d8 için geçen sene satılan bisikletler bu senekiler arasında fark yok. Muhtemelen üretim yılları 2018 de değil. Eğer claris in gelmesini beklersen 2019 baharı beklemen gerekecek. Asıl bence sorulması gereken şey neden D8 ?

Peki ne almalıyım. Haftada belki bir yada iki defa bineceğim, uzun yol yapmayacağım, gezmek amaçlı yaz günleri bineceğim genellikle.

Ek olarak Türkiye tern’den de bilgi aldım onlarda teyit etti ama ne zaman gelir bilinmez dedi. Yabancı siteye bakarsanız görebilirsiniz.

@cosmos16 Açıkçası bana göre D8 fiyat performans ürünü olabilecek bir bisiklet değil. Zaten kullanım amacınıza baktığımda daha uygun bir bisiklet almanız daha mantıklı olur. İlla markalı kaliteli olmasını istiyorsanız bence size en uygun alınabilecek bisiklet Link B7 ya da Dahon mariner D8 alırdım. Başka marka da olur diyorsan daha uygun fiyatlı bir katlanır alabilirsin bence.

@cosmos16 Yabancı siteye çok aldanma. Renk çeşitleri bile çok fazla. Tern Türkiye de mat siyah olarak tanıttıkları bisiklet ellerinde bile yok, onun yerine gri modelini satıyorlar sadece.

@erdalerdal tavsiyeler için teşekkür ederim fakat tern bisikletleri İstanbul’da toplanıyor, Avrupa’ya buradan dağıtım oluyor diye duydum. O yüzden istediğimiz ne varsa zaten Türkiye sınırlarında diye düşünüyorum. Sadece stoklar yüksek eskiler bitmeden yenisini çıkarmamak.

Tern bisikletler kullanan arkadaşlar bilhassa link d8 kullanıcıları bisiklet hakkında iyi yada kötü yorumları alabilirmiyim.

Link D8 i 2 yıldır kullanıyorum.katlanır parçalar çok dayanıklı hergün sabah akşam katlıyorum evden işe gidip gelirken pratik,kilosu 12kg civarında bence hafif, bunun dışında iyiki 8 vites almışım diyorum arkadaki 32 li ruble yokuşlarda çok faydasını görüyorum mesela samatya hastanesinden yukarı cerrahpaşaya tek seferde çıkabiliyorum bagajı olmasıda güzel bir yönü benimki eski seri olduğundan gidonu yukarı aşşa hareketli değil boyumda 1.85 ama sorun etmiyorum

Eyvallah hocam benim kilomda boyumda az değil 110 kilo 1.90 yakın boyum var. Şimdi başka forumda okudum link d8 in maşa kopmuş şoktayım en dandik bisikletin bile maşası kopmaz bu nasıl olmuş ona bakıyordum ve tedirgin oldum bisiklet sürenlerin en büyük kabusu bu olsa gerek maşa kopması. Neos vites geçişleri nasıl peki bende alacağım ama satıcı firmaya teklif sunacağım eğer Claris aktarıcı ile değiş tokuş yaparsa almayı düşünüyorum.

@cosmos16 maşalar karbon değil alüminyum kırılması tuhaf başka birşey olabilir

@cosmos16
@cosmos16
kesinlikle bekle. Bende 2016 var illallah ettim. Aktarıcısı ayrı dert aktarıcının makarası ayrı dert, katlanma mekanizması dert(bütün gövde yükü 5mm vidaya biniyor, ve sonunda kırıldı. Bu konuda yabancı sitelerde konular var. Mesela tern catastrophic frame failure yazarsanız googlea orda tartışmaları görebilirsiniz. Neos aktarıcı ters yönde çalışıyor, bir arkadaş bunun için vites kolu aramış bulamamış, yukarılarda yazılı.
Ayrıyeten ben fikrimi söyleyeyim Tern bisiklet alınmaz. En azından Dahon varken alınmaz. Dahon un daha güvenilir ve köklü ve tecrübeli bir firma olduğunu düşünüyorum.

@Mydonose2 Fotoğrafta gördüğünüz gövdeleri birleştiren menteşenin vidası yüke dayanamadı ve bir süre sonra koptu. Menteşe vidası üstten başlayıp alta kadar devam ediyor normalde ama bendeki vidanın alt kısmı kopuk. Sadece bir miktarı içerde kalmış duruyor.
oV2GbR.jpg

Çözüm yeni bir menteşe vidası. Tabi önce matkapla içerde kalan vidayı çıkarmak gerekecek.

31633785715_6398b08c89_b.jpg

30823665873_0f3c437a82_b.jpg

images

axe_ca10.jpg

ternpin.jpg

Bu tern'in alnında büyük bir lekedir. Sorunlu gövdeler geri çağrılmalı diye düşünüyorum. Tasarım hatası bir problem.

• Beğen
Tepkiler: cosmos16
Aynen katılıyorum zaten servis konusunda vazgeçtim. carraro ile dahon arasında kaldım. bakalım zaman neyi gösterecek teşekkürler.

@Yavuz Onat
MERHABALAR SORUNUNUZ İÇİN GEÇMİŞ OLSUN FAKAT ŞU BİR GERÇEK EĞERKİ BİSİKLETİNİZ 2 YILDAN FAZLA SÜREDİR SİZDEYSE BU EKLEM YERLERİNİN KENDİ DÜŞÜNCEM 2 VEYA 3 YILDA BİR DEĞİŞMESİ VEYA BAKIMI YAPILDIKTAN SONRA GEREKLİYSE DEĞİŞMESİ ŞART KATLANIRIN HAYATI O İNCE YERLER EĞERKİ 1 2 YILLIK BİSİKLETTE BU SORUNU YAŞADIYSANIZ HAKLISINIZ BENCE VE EN KÖTÜSÜ YOLDA GİDERKEN BU PARÇALARIM KOPUP BİSİKLETÇİYE KAZA YAPTIRMA İHTİMALİ BU TÜM FİRMANIN ÜRÜNLERİNDE OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

@Mydonose2

Evet hocam. Zaten katlanır bisikletler yeni çıkan bir tür. Markalar tecrübe kazandıkça bu sorunları aşacaklardır.

1,35 lik Kojak lastiklerden 1,10 luk duranolara geçiş yaptım. İnce lastiğe geçmek isteyen birine kojakları verebilirim. Ön teker 2000 km yapmıştır. Arka teker de 1000 km kadar. Üzerinde yama yok ama ıslak zeminde hiç tutmaz. Denemek isteyen olursa Beylikdüzü'nde elden teslim edebilirim. Tabi iç lastiğinizi de değiştirmeniz gerekecek.

Edit: Yarın lastikleri yeni sahibine gönderiyorum teşekkürler

2016 model tern link d8 bisikletimi satıyorum. İlgilenen olursa özelden mesaj atabilir.

Geri