Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tern Link D8 Bisikletimde Pas Sorunsalı

@erdemakay hayırlı olsun, keyifli sürüşler dilerim. bende 2 hafta önce dahon d7 ile katlanır sahibi oldum. ne kadara aldınız tern b7'yi? eşime de muhtemelen bir katlanır alacağız, belki onunkini tern tercih edebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
Scudo
@angrist Ben tern b7'yi 950 TL'ye aldım pazarlıkla. Tern C7 alacaktım ama baktım ki iki farkı var: arkada bagaj olması ve Schwalbe lastik. B7'de Kenda lastik var. Aradaki fiyat farkı gene çok ciddi pazarlıkla 300 TL idi. Orjinal bagal 29 dolar dediler, ancak ben taktırmayacağım sanırım. Hafif olsun daha önemli. Durum bu şekilde.

@yusufclp teşekkür ederim. Sizin dahon vybe C7A da tercih edebileceğim bisikletlerden birisi idi. Ancak 2015 lerde ön drieksiyonda yükseklik ayarı yok. İlerde 5-10 sene sonra kızım kullansın istiyorum. Eğer bisiklet hala hayatta kalırsa :) O sebepten Dahonu elemiştim. İyi sürüşler.

• Beğen
@erdemakay güzel fiyata almışsınız, tekrar hayırlı olsun. ortaköy kaçkar bisiklette 1.150 lira civarıydı en son sorduğumda. lastik ve port bagaj ihtiyaç halinde sonradan halledilmesi kolay mevzular, bence bu açıdan iyi bir seçim olmuş. kullandıktan sonra izlenimlerinizi bekleriz ;)

• Beğen
@erdemakay Iyi fiyata almışsınız. Güle güle kullanın. 2015 ler gibi benimkinde de yok gidon ayarı. Bagaj çamurluk var. Çamurluk çok gerekli olmasa da bagaj kullanıyorum. Çamurlukları söküp yazlık yapasım var.

• Beğen
@angrist @erdemakay
Ben yaklaşık iki yıldır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Bu pas olayı sadece görüntü açısından bende sıkıntı yarattı. Yoksa mekanik anlamda bir sorun yaşamadım. Pratikliği ve her yere götürebilirliği için çok çok memnunum. Ben 8 viteslisini tercih ettim. Şehir içinde pek ihtiyaç olmuyor ama ara sıra 70-80 km'lik turlara çıkıyorum ve özellikle rampalarda +1 vites farkını görüyorum. Kardeşimdeki 7 vitesli modeliyle kıyaslayarak bunu iddia ediyorum. Şimdi 9 vitesliler çıkmış ama dövizin yükselmesiyle fiyatlar gerçekten çok uçtu bu aralar.
Bisikletlerinizi güle güle kullanınız...

@M.Cevat Bayhan Teşekkürler. Tern Link B7'yi henüz iki defa kullandım. İlki satın alıp eve kadar toplu taşımayla döndüğümdeydi. Haşim İşcan'dan çıkıp haliçe gittim oradan da Maslak'a. Hakikaten otomobil kullanmak yerine bu tip bir kullanımın alternatif olacağı aşikar. Ben yıllar sonra ilk defa bisiklet kullanıyorum. Öyle İstanbul yollarında da kullanmaktan çekinirim açıkçası. Ancak bisiklet o kadar pratik ki, hemen her türlü yaya yolunda rahatlıkla kullanılıyor. Bariyerlerin üzerinden de bir kaç defa elimde geçirdim. Hafif ve küçük olması da buna imkan sağlıyor. 1. vitesi çokça kullandım. Yani hakikaten gerekli bence. İkinci kullanımım gene yaya yollarından bir hastaneye gitmek şeklindeydi. Hsatane güvenliği içeri girmeme bile ses etmedi. Herkes şaşırıyor tabi. Ben çok ilgi çekmeyi sevmem ama bu ufak bisikletlerle bundan kaçmak zor :)

• Beğen
Tepkiler: Burcuu ve Cevat_MD
@M.Cevat Bayhan bende de aynı bisiklet var.
Tern bu modellerinde bi ara geri çağırma yapmış hatalı üretimden dolayı seri numarası AI ile başlayan modelleri geri çağırmış.
sizin bisiklerin seri numarası da AI ile mi başlıyor.
Benim yeni haberim oldu bu konudan.
(link)

• Beğen
@erdemakay Vallahi ben ilgi çekmeyi severim. Özellikle küçüklerin çok ilgisini çekiyor. Küçücük bisikletin üzerinde 100 kiloluk bir cüsseyi görenler şaşırıyor tabii ki...:)

@Uğur Tefci Bisikletim yanımda olmadığı için bakamadım ama eğer öyleyse ben kaçırmışım demek ki. Akşam eve gidince bakacağım. Yine de şirketin buradaki paylaşımım üzerine duyarlılık göstermesi ve o parçaları yenileriyle değiştireceğini söylemesi çok hoş bir durum. Sanırım sen de çok memnunsundur bisikletinden. Satın alma sonrası bu tip hoşluklar da markaya olan güveni artırması açısından çok olumlu...

@erdemakay güle güle kullanın, keyifli pedallamalar :harika: Çok iyi bir fiyata almışsınız. Türkiye'de montajının yapılmasına şaşırdım.

• Beğen
@Burcuu evet duruma bende şaşırmıştım. parçalarının tamamının yurtdışından geldiği söylendi. sadece montaj Türkiye'deymiş. Acaba yurt dışına gönderiyorlar mı yoksa sadece iç pazar için mi montaj yapıyorlar onu merak etmekteyim.

• Beğen
İstanbul'da Tern bisikletime bakım yaptırabileceğim sağlam bir bisikletçi arıyorum. Anadolu yakası olursa sevinirim. Bizim Trakya'da yok ne yazık ki. Ayrı konu açmak yerine bu konuyu da canlandırayım dedim.

Bende bisikletin kendisi paslandı zannettim, abi olur o, fren mekanizması dandik, mıknatısta zaten mecbur paslanacak 2 senede

• Beğen
@richezza
Pası problem etmiyorum artık. Konuyu paylaşınca Tern Türkiye'den biri mesaj atıp o pipodan yollayayım dedi. Ben de kendisine adres bilgilerimi yolladım ama ne geri döndü ne de pipoları yolladı. Ben de çok üstüne düşmedim. Yalnız bisikletin iyi bir bakıma ihtiyacı vAr. Vites ve fren ayarları bozuldu. O nedenle servis arıyorum. Bisikleti aldığım Çorlu'daki bayi kapandı ne yazık ki...

Ben de arkadaşımla bir adet C8 ve B7 aldık ve iki bisikketin farklı yerlerinde ciddi pas problemleri var, bisikketler daha 5 aylık, Maltepe Kısmet bisikletten aldık, satarken bi şey olsa fabrikadan deşiştiririm bile diyordu, hiç bir şey yapmadığı gibi Kron.dan gelen cevap "kullanım hatasıymış, bakımları yapılmamış", 5 aylık bisiklette....20160825_073820_HDR.jpg 20160825_074209.jpg 20160825_073908.jpg

Nasıl bir kullanıcı hatasıymış bu? Ben malzeme mühendisiyim, böyle saçmalık görmedim. Bir metalin bu hale gelmesi için rezalet bir çelikten yapılması ve nemli bir ortamda, örneğin bodrum katında 1-2 sene beklemesi gerek.

Değiştirilebilen bir mil ise değiştirin derim. Temizlemekle de kurtarmaz bu. Kalitesi kötü. Bana durumu pek parlak görünmedi.

@Mehmet Altuğ
Bende ayni fikirdeyim sonucta ustunde kullanilan compenentler firmaya ait degil. Sökün onu oradan coca cola ve bulasik sungerinin tirtikli yeriyle ovalayin pirl piril olur... herseyi devletten beklememek gerek hehe

Tabi ki pası yok etmeye çalışacağım, iki bisikletim daha var, yol Btwin, dağ Ghost marka, bu iki bisiklet te Bozcada'da kaldı uzun süre sahilde, böyle bir pas gelişmedi, bu Tern'lere istanbulda binildi, Kron'un sattığı malın arkasında durmaması hiç hoş olmadı, sonuçta market bisikleti değil bunlar, bi de iki tane alındı...20160825_073841.jpg

Boya olmayan heryer paslanmaya mahkumdur

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@TuTKuN

Aluminyum ve paslanmaz çelik de olay farklı.
Boyaya gerek yok.
2000 tl civarı ve üstü para ödenen bisikletin parçaları paslanıyorsa..ucuz komponent kullanıp..müşteriyi salak yerine kouyuyordur.
Yan sanayisinden gelen ürünlerin kalitesindende üretici birinci derece sorumludur.
Paslanan parçaları garanti kapsamında değiştirmek zorundalar.
Kabul etmezlerse yasal haklarınızı kullanabilirsiniz.
Kendileri bilir.;)

Geri